Xorus Patchinko sahteler hakkında ..

Levent Bey zaten sıraladığınız şartlar olduğu zaman çakmakla bile tutuyorum ben lüferi..
Ama mesele o değil elimde onlarca GES var bir o kadarda Adana sahtesi..
Lüferde çalışmadıklarını söyleyemem ama sadece görüntüde yetmiyor bir yerde..
Ayrıca burada bu kadar insan illaki iş yapan sahteyemleri alacak olsaydı herkesin takım çantasında sadece silikonlar olmaz mıydı sizce..?
ya da kimse sahte yemle falan uğraşmaz Adana dolaylarında yaptıkları gibi içi boncuklu şamandıranın arkasına 50 cm fc misina ve bi canlı teke yada karides bağlar onunla atçek yapardı..
Üzerine de yem tanımam bu söylediğimin..
Diyeceğim o ki bu zevk meselesi..
Kimseye illa alın katildir affetmez demiyoruz burada..
Çantamda bulunması bana keyif veriyor hepsi bu..
Buna ilaveten dikkatle incelerseniz bu sahteyi suyun hem içinde hemde dışında köpürterek geliyor..
Türkiyeye bunu yapabilen bir sahte geldide bizim haberimiz yoksa tamam onu alalım söyleyinde..
Hatta Adana yaptıysa 5 değil 10 çeksin patchinkoya..
varmısınız..?

Saygıdeğer melankolig arkadaşım... Affına sığınarak seni hedef alan bir yazı yazmadığımı belirtmek isterim... Amacım üzüm yemek, bağcıya hiç ilişmem.. "Bağcıyı döverim dövmesinede dayak yerim diye korkuyom...😀

sizin yazılarınızı büyük bir keyifle okuyorum... sağolun....

lakin yazdıklarım çok genel ve bir o kadarda uyarı niteliği taşımakta... (bir meslek profesyoneli olarak bunu yazma gereği duydum)

en güzel dileklerimle...

Bu arada öyle Adana sahteleri var ki; lüferi hoplatıyor.. 👍😀

Saygıdeğer melankolig arkadaşım... Affına sığınarak seni hedef alan bir yazı yazmadığımı belirtmek isterim... Amacım üzüm yemek, bağcıya hiç ilişmem.. "Bağcıyı döverim dövmesinede dayak yerim diye korkuyom...😀

sizin yazılarınızı büyük bir keyifle okuyorum... sağolun....

lakin yazdıklarım çok genel ve bir o kadarda uyarı niteliği taşımakta... (bir meslek profesyoneli olarak bunu yazma gereği duydum)

en güzel dileklerimle...

Bu arada öyle Adana sahteleri var ki; lüferi hoplatıyor.. 👍😀

Hocam yanlış anlaşılma olmadı sorun yok..
Ama kıyas yapılacaksa lütfen elmayla armutu karıştırmayalım..
Benim tek istediğim bunun atımında ve sudaki hareketlerine sahip bir sahte yem..
Buyrun sizden benim istediğim özelliklere haiz bir adana sahtesi modeli bekliyorum resmini atarsanız onu alıcam söz 🙂

Bakın beli bir marka üzerine yada afaki fiyatları olan herhangi bir ürün üzerine asla kimseyi manipüle etmedim etmemde..
Yazılarımı okudugunuz için bunu en iyi siz biliyorsunuzdur eminim..
Adana yapımı sea horse ile turnada (barakuda) neler yaptık bunuda zevkle paylaştım..
Ama her sahtenin her balığa ilaç olmayacağı gibi.
Bahsi geçen patchinkolarında maalesef Türkiyede muadili henüz yok..

Paçinko (patchinko) alsam hayatta kışın kullanmam, koptu mu arkasından buz gibi sulara girmek eziyet olabilir 😀 😀 Alacaklara şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

Paçinkoları Ges ve Adana yapımı sahtelerle kıyaslamamak lazım. Bu sahteler patlak havalarda en iyi neticeyi verirken, paçinkolar durgun sularda da epey etkili.

Cevat ağabey sana da hayırlı olsun, yine çok sağlam markalarla anlaşmışsın. Görüşmek üzere.

Lüfer avı benim için de bir hastalık olmakla beraber denemediğimiz yöntem sahte tarzı kalmadı desem yeridir. 5 tl lik alba kaşıktan tutun xorus patchinko ya, adanadan tutun geliboluya, daiwa markasına ait bir çok model ve renkten rapalanın model ve renklerine kadar çoğu ile lüfer yakaladım. Önemli olan lüfer yakalayan sahteden çok lüfer yakalamanın zevkini çıkarmamıza yardımcı olan sahtedir. Sayısız lüfer tutumuşumdur, çoğu canlı balıkla tabi (onun zevki hiç bir avlanma yönteminde yok). Sahte ile en çok zevk aldığım lüfer avım river98 wtd aksiyonu ile spin takımımla yakaladığım 2 kiloluk paşa olmuştur. Yani lüferi bulduğunuzda paslanmamış 15 cm lik çiviye iğne takın yakalarsınız. Benim için o av sırasında yaşanan keyif daha önemlidir diyorsanız ve biraz da paraya kıyabiliyorsanız xorus patchinko size keyif vererek balık vurmasa da olur gelişine hayran kalacağınız bir sahte.

popper tarzı olan bu sahteye ayrıca wtd aksiyonu da verebiliyorsunuz uzun mesafe gidişi cabası. Ben aksiyondan anlamam diyorsanız o kendi yapıyor sizin yerinize....

Aşağıdaki video da pencil poppers olarak bilinen sadece amerikada satışı olan bu tarz sahteler de lüfer avında gayet başarılı. Bizim buralarda bu tarz sahtelerden kullanan emektar abilerimiz var kendi emekleri ile yapmışlar vakti zamanında, rica ediyoruz ama nafile gözler görmüyor evlat diyolar yapmıyorlar.

(link) tarzı sahteler
(link)

(yukarıda bahsettiğim sahtelerden temin edebileceğim arkadaşlardan özele mesaj atabilirlerse yardım almayı seve seve kabul ederim.)

Fatih Abi, yüzeyden avlanmak istiyorsan Smith Chinupen sahtesi öneririm aksiyon olarak bu sahteden daha başarılı.
Atış mesafesi de çok iyi.

Biraz aykırı görüş bildirecem ama kimse muhalefet yada kafa tutmak olarak algılamasın.... sadece nacizane görüşüm....

Saygıdeğer arkadaşlarım; bizler balık avlayalım derken evimizi malzeme deposuna çeviriyoruz... Yeni malzeme almayın demiyorum ama ticari mantıkla yapılan reklamların bizi ve çevremizdeki diğer balıkçı arkadaşları kandırdığını unutmayalım...

sözün özü; 1) AVLAKTA BALIK VARSA,
2)BALIK İSTEKLİYSE,
3) MALZEMEYE DOĞRU AKSİYON VEREBİLİYORSAN,
4)DOĞRU RENK TERCİH ETTİNSE

"ADANA SAHTESİ" , PATCHİNKO YA 100 ÇEKER...

EN GÜZEL DİLEKLERİMLE....

Levent Bey Merhaba.🙂
Adana sahtesi ile avladığınız balıklarınızı bizimle paylaşabilir misiniz?

Levent Bey Merhaba.🙂
Adana sahtesi ile avladığınız balıklarınızı bizimle paylaşabilir misiniz?

Emre bey merhaba...🙂

Konuyu açan arkadaşımız Fatih bey e; o yörede başarılı olan renklerle hazırlanmış Adana sahtesi spariş vermiştim.... Geçen hafta Cuma günü gönderdim... inşaallah önümüzdeki günlerde Fatih bey yaptığı avlarla bize yeni konular açacak....

size özel mesaj attım....

en güzel dileklerimle...

Emre bey merhaba...🙂

Konuyu açan arkadaşımız Fatih bey e; o yörede başarılı olan renklerle hazırlanmış Adana sahtesi spariş vermiştim.... Geçen hafta Cuma günü gönderdim... inşaallah önümüzdeki günlerde Fatih bey yaptığı avlarla bize yeni konular açacak....

size özel mesaj attım....

en güzel dileklerimle...

Merhaba Levent Bey.🙂
İyi bir avcı olduğunuzu düşünüyorum.🙂
Bence güzel avlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.
Selamlar...

Back