Yakaladığımız AHTOPOT'u pratik olarak nasıl pişiririz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan löngöz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

löngöz

Daimi Üye
Tepki
127
Ödül
63
taze veya buzluktan çlkardığımız ahtopotu önce temizleriz daha sonra suyunu kaybetmeden ıslak blr şekilde çelik tencereye koyarız,çok az zeytinyağı ilave edip harlı ateşte 20-25 dk pişiririz(kapak kapalı) sonra 20-25 dk. daha kısık ateşte pişiririz..tencere sizlere ömür diyenlerinizi duyuyorum ,merak etneyin önce pembemsi oluyor ,sıkı bi ovalamakla tamizleniyor;
ahtopotu pişirdik şimdi güzel bir ahtapot salatası yapalım ;
pişen ahtopotu elimizle ovalıyarak ve sadece boncuklarını çıkararak temizliyelim, boncuk vantuzların içindedir vantuzlar kalabilir...
yuvarlak şekilde doğruyalım,kornişon turşu vazgeçilmezidir onuda yuvarlak doğruyalım,biraz kapride ilave edebiliriz,hatta kırmızı biber (turşu) küçük küçük doğrayarak ilave edebiliriz üzerine dövülmüş sarımsak ve dövülmüş tane karabiber ekleyelim ,zeytinyağ ve limon sosu ile salatamız hazırdır arkadaşlar....

inşallah ,selahattin ,sonra sana gökovada ahtopot yerleri hakkında tiyolar veririm...

Ben de birşey ekliyim istedim, tuttuğunuz ahtapot fazla olduğu zaman o ahtapotları dövüp köpürtmek öyle zor olurki bir anda yemekten bile vazgeçebilirsiniz. Bunun için en güzel yol çamaşır makinasını sıkma ayarına getiriyoruz ve yumuşayana kadar kontrol ederek işleme devam ediyoruz. Hem pratik hem hijyenik. 🙂 Temiz görünmüyor biliyorum ancak Makinanın deterjan gözünü çıkarıp suda bekletme ayarı ile makinayı temizlemek iç rahatlatıyor ayrıca ahtapot koku bırakmayan bir mahsul.

Eline sağlık Bülent abi, afiyet olsun 🙂

harika bir tarif bülent abi paylaşım için teşekkürler

Teşekkürler Bülent Abi
Herkes tarafından kolaylıkla yapılacak basit kolay bir tarif.

😀😀
Süperdi bu işte, hemen aklımın bir köşesine yazdım. Lakin bu sıkma işlemini kaç dakika yaptırıyoruz.

Güzel tarif teşekkürler.

Ahtapotları makinede sıkma işlemi de güzel fikirmiş. Yanlız bir kapak yumuşatıcı atarsanız hem lokum gibi olurlar hem de mis gibi kokarlar 😀 😀 😀

Back