Yalova Avlak Yerleri Hakkinda ..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimsondo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ilk balik avi deneyimi mi yasadim. +18 yasima ulastigimda hep abim elimden tutacak okula goturecek saniyordum. Oysa gercek hayat boyle degilmis. Bu sabah 5 te kalkip 5.25 te evden ciktim.Yollar bana birakilmis gibiydi.Guzel bir sehir , Yalova sokaklarindan Dereagzina ulastigimda, tüm şehrin balıkçıları orada, kırmızı mor ışıklı pencerelerinden içeriye bakacaklarmış gibi hissettim hep. Oysa günlerden p.tesi haftanın ilk günü , sendromlarıyla ünlü bir gün ,dünden kalma yemler, açılmamış midyeler karşıladı beni , mendirek yolunda.. Bir allahın kulu yok. Acemiyim belki de bugün av yok . Balıkların tatil günü .Denizden bir haber ,mendirekte bir ben bir teleskopik sopam , bir kaç kaşık, rapala ve kurşun . sözüm o ki .. 5:45 gibi başlayan macera 9:15 gibi son buldu. Bir tek canlı görmedim ne denizde ne de mendirek üzerinde.. Mera mı yanlıştı, olta tercihi mi, kaşıklar mı, rapalalarmı, yemler mi bilemedim.. Ümidimi kaybetmedim . bu uğraş insana sabırı da öğretecek gibi duruyor.. Deneyimli abilerde şuraya iki kelam edip ilk günlerinden bir şeyler bıraksında , yaşanmışlıklardan alacağımız dersler artsın ..... Yanlış yaptığımız bir şeyler mi var yoksa kısmet en çok burada öne mi çıkıyor... Bugünün video linkini de atacağım .. Karınca kararınca ilk günün anısına...

5:35 İTİBARİYLE 1. ATIŞ İLE BAŞLANDI 12 DE BİTTİ 9:15 TE BİTTİ...

Dosyalar

• MENDIREK.jpg
    MENDIREK.jpg
    78.6 KB · Okunma: 1,424
  • BALIK ATMA ALANLARI.jpg
    BALIK ATMA ALANLARI.jpg
    71.6 KB · Okunma: 1,778
Ilk balik avi deneyimi mi yasadim. +18 yasima ulastigimda hep abim elimden tutacak okula goturecek saniyordum. Oysa gercek hayat boyle degilmis. Bu sabah 5 te kalkip 5.25 te evden ciktim.Yollar bana birakilmis gibiydi.Guzel bir sehir , Yalova sokaklarindan Dereagzina ulastigimda, tüm şehrin balıkçıları orada, kırmızı mor ışıklı pencerelerinden içeriye bakacaklarmış gibi hissettim hep. Oysa günlerden p.tesi haftanın ilk günü , sendromlarıyla ünlü bir gün ,dünden kalma yemler, açılmamış midyeler karşıladı beni , mendirek yolunda.. Bir allahın kulu yok. Acemiyim belki de bugün av yok . Balıkların tatil günü .Denizden bir haber ,mendirekte bir ben bir teleskopik sopam , bir kaç kaşık, rapala ve kurşun . sözüm o ki .. 5:45 gibi başlayan macera 9:15 gibi son buldu. Bir tek canlı görmedim ne denizde ne de mendirek üzerinde.. Mera mı yanlıştı, olta tercihi mi, kaşıklar mı, rapalalarmı, yemler mi bilemedim.. Ümidimi kaybetmedim . bu uğraş insana sabırı da öğretecek gibi duruyor.. Deneyimli abilerde şuraya iki kelam edip ilk günlerinden bir şeyler bıraksında , yaşanmışlıklardan alacağımız dersler artsın ..... Yanlış yaptığımız bir şeyler mi var yoksa kısmet en çok burada öne mi çıkıyor... Bugünün video linkini de atacağım .. Karınca kararınca ilk günün anısına...

Merhabalar, hoşgeldiniz. Yalova dünyanın en güzel şehridir. (Abartıyor olabilirim) Bir çok yerde de yazılar görmüşsünüzdür. Miami, Venedik, Paris , YALOVA 🙂
Ben yalovalıyım fakat üzülerek şunu söyleyebilirim ki bu güzelliğinin yanında balık popülasyonu özellikle son yıllarda ve merkez de sandığınızdan çok daha kısır. Hele ki spin avı..

Oysa ki görünürde ne kadar verimli yerler var! Her yerde dere ağızları, taşlık, kumluk meralar, tatlı suların denize döküldüğü yerler avcıların ayrılmak bile istemediği yerler.. Yemlik balıkları bile sürüsüne bereket.. Yediği önünde yemediği arkasında avcı balığın !

Merkezde uzun süre denemediğim yer kalmamıştır. Fakat yemli dışında at çek ile hiç balık alamadım. Belki tamamen benden ötürü veya benim şanssızlığım. Bilmiyorum. Bu aşağıdaki konuyu yazmama sebeptir buradaki maceralarım.

(link)

Ve tüm bu başarısızlıklar beni hep nerede yanlış yapıyorum sorusunu sordurdu. Videonuzu izlemeye henüz fırsat bulamadım. Şu an Yalova da değilim takip edemiyorum ama şu sıralar tekne ile kıyıdan biraz açıkta çinekop alındığını duydum. (Balıkçılar lokali arkasındaki mendirekte)

Umarım benden kısmetlisinizdir. Ve aradığınızı bulursunuz. Ama size tavsiyem eğer bir gelişme göremezseniz ulaşım probleminiz de yoksa Çınarcık' a gitmeniz. Özellikle taşlık mera olmasından lrf ile güzel balıklar alan arkadaşlarımız var.

Bu konunun takipçisi olacağım. Yeni gelişmelerinizi merakla bekliyorum.

Rastgelsin..

Keşife farklı meralara gideceğim.. çınarcık esenköy armutlu gideceğim benim şimdilik hedefim kullandığım ekipmanlara alışmak öğrenmek..Bu yüzden bu konularda abilerden bilgiler almak arzusundayım...

Keşife farklı meralara gideceğim.. çınarcık esenköy armutlu gideceğim benim şimdilik hedefim kullandığım ekipmanlara alışmak öğrenmek..Bu yüzden bu konularda abilerden bilgiler almak arzusundayım...

Kullandığınız takım ekipmanlar ve yem bilgilerini mesajınızda da bulundurursanız daha kolay yardımcı olurlar.

elbette görüyorum bazı mesajlarda paylaşıyorlar ancak ben elimdeki ekipmanların isimlerini öğreniyorum halen. Acemiliğin hakkını veriyorum şu anda.

Bununla ilgili onlarca bilgi var forumda. İyice kurcalayın. Bir süre sadece bolca okuyabildiğiniz kadar okuyun.Okudukça tüm kavramlara yabancılığınız azalacak. Sonrası çorap söküğü 🙂

Back