Ilk balik avi deneyimi mi yasadim. +18 yasima ulastigimda hep abim elimden tutacak okula goturecek saniyordum. Oysa gercek hayat boyle degilmis. Bu sabah 5 te kalkip 5.25 te evden ciktim.Yollar bana birakilmis gibiydi.Guzel bir sehir , Yalova sokaklarindan Dereagzina ulastigimda, tüm şehrin balıkçıları orada, kırmızı mor ışıklı pencerelerinden içeriye bakacaklarmış gibi hissettim hep. Oysa günlerden p.tesi haftanın ilk günü , sendromlarıyla ünlü bir gün ,dünden kalma yemler, açılmamış midyeler karşıladı beni , mendirek yolunda.. Bir allahın kulu yok. Acemiyim belki de bugün av yok . Balıkların tatil günü .Denizden bir haber ,mendirekte bir ben bir teleskopik sopam , bir kaç kaşık, rapala ve kurşun . sözüm o ki .. 5:45 gibi başlayan macera 9:15 gibi son buldu. Bir tek canlı görmedim ne denizde ne de mendirek üzerinde.. Mera mı yanlıştı, olta tercihi mi, kaşıklar mı, rapalalarmı, yemler mi bilemedim.. Ümidimi kaybetmedim . bu uğraş insana sabırı da öğretecek gibi duruyor.. Deneyimli abilerde şuraya iki kelam edip ilk günlerinden bir şeyler bıraksında , yaşanmışlıklardan alacağımız dersler artsın ..... Yanlış yaptığımız bir şeyler mi var yoksa kısmet en çok burada öne mi çıkıyor... Bugünün video linkini de atacağım .. Karınca kararınca ilk günün anısına...