Yalova Avlak Yerleri Hakkinda ..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimsondo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cuma günü öğleden sonra Esenköy Limandan EŞKİNA avı için davet geldi. ne tür takım ile gitmek gerekiyor. bilgi verecek avcılara şimdiden teşekkürler.. Adını ilk kez duyduğum bu balık için , tecrübeme 2.randevu olarak "EŞKİNA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ" balığı ile devam etmek. ve av sonrası raporlama için yine buradan bilgiler aktaracağımı temin ederim...

Balık işi kısmet işi , mantıkla yola çıkarsak yolda kalırız. Dün akşam ki tecrübem aynende bunu tarif etti.
Neden diyeceksiniz, dün gece 18:00 civarlarıydı Esenköy liman arkasında ,kıçıma batan sivri kayalar üzerinden eşkina takımını teleskopik sopama bağlayıp denize atmam..
18:00/24:45 arası bir boru kurdu takma ve sopa sallama , ledli şamandıradan gözlerimi ayırmama serüvenim . 1 adet ölmeye vakit bulamamış koca bir istavritten başka bir canlı takılmadı oltaya.
Uyanıklık ettiğimi düşünerek 5 m soluma birini, 5 m sağıma diğer balıkçı arkadaşı aldım .. solumdaki arkadaşlar 10 ar dk arayla denizden her şeyi çektiler. yer değiştirdim bu kezde sağımdaki ve solumdakiler belirli zaman dilimlerinde yine balıkları aldılar.. ben geceyi 1 istavritle kapattım .. mantık ararsak mantıklı bir şey bulamıyorum söyleyecek...
gecenin sonunda sihirli bir cümle varmış ben onu söylemediğimi fark ettim...
"ATTIM AĞZINA GİRSİN BOĞAZINA".... artık bir daha ki sefere RAST GELE....

evet avlak yerler konusunda keşifler yapabilmek için ben bu sevda uğruna güzel adımlar atmaya gayret gösteriyorum .. Daha güzel raporlamalar ile sayfanıza renk katmaya devam edeceğim nasip olursa...

Dosyalar

• denıze ındık.mp4
    denıze ındık.mp4
    5.7 MB · Okunma: 346
  • denıze ındık.jpeg
    denıze ındık.jpeg
    61.3 KB · Okunma: 374
Ilk balik avi deneyimi mi yasadim. +18 yasima ulastigimda hep abim elimden tutacak okula goturecek saniyordum. Oysa gercek hayat boyle degilmis. Bu sabah 5 te kalkip 5.25 te evden ciktim.Yollar bana birakilmis gibiydi.Guzel bir sehir , Yalova sokaklarindan Dereagzina ulastigimda, tüm şehrin balıkçıları orada, kırmızı mor ışıklı pencerelerinden içeriye bakacaklarmış gibi hissettim hep. Oysa günlerden p.tesi haftanın ilk günü , sendromlarıyla ünlü bir gün ,dünden kalma yemler, açılmamış midyeler karşıladı beni , mendirek yolunda.. Bir allahın kulu yok. Acemiyim belki de bugün av yok . Balıkların tatil günü .Denizden bir haber ,mendirekte bir ben bir teleskopik sopam , bir kaç kaşık, rapala ve kurşun . sözüm o ki .. 5:45 gibi başlayan macera 9:15 gibi son buldu. Bir tek canlı görmedim ne denizde ne de mendirek üzerinde.. Mera mı yanlıştı, olta tercihi mi, kaşıklar mı, rapalalarmı, yemler mi bilemedim.. Ümidimi kaybetmedim . bu uğraş insana sabırı da öğretecek gibi duruyor.. Deneyimli abilerde şuraya iki kelam edip ilk günlerinden bir şeyler bıraksında , yaşanmışlıklardan alacağımız dersler artsın ..... Yanlış yaptığımız bir şeyler mi var yoksa kısmet en çok burada öne mi çıkıyor... Bugünün video linkini de atacağım .. Karınca kararınca ilk günün anısına...

Maşallah ne güzel bir anlatım birazda bizi güldürdün allah seninde ömrüne ömür katsın şansın herdaim artsın ...

Evet uzun bir süreç olmuş en son av macerasından sonra, esenköyden sonra, danaya ortak girmiştik, bahsetmiştim belki de tekneye yani.. Bir sabah saat 5 civarı çıktık. hava karanlıktı teknede can yeleği yok ,çapa yok,bir biz vardık teleskopik sopalarımızla. 3 kişiydik. kayınpederim rusya dan katılmıştı aramıza, tekneyi motoru direksiyonu ilk tutuşumdu .. Direksiyona ben geçtim . geçmez olaydım . Stress panik korku heyecan hepsi bir araya geldi bir de deniz tuttu üzerine 1 saat denizde dubalara yanaşmak için debelenip geri dönme cesareti gösterdim. karaya çıktığımda yaşıyor olmama sevindim . Mide bulantısı gün boyu sürdü hatta ertesi güne kadar uyudum ... bu turdan tecrübeler edindim, Bulantı hapı almadan çıkılmayacak. kesinlikle tekne kullanımı bir kaç kez deneyimli biriyle denenecek sonra bireysel deneyime çıkılacak. Biraz daha soğuk kanlı davranılacak... Bu ilk turdan 1 hafta sonra , tecrübelere rağman deneyimli biriyle çıkmadan , bulantı hapını alıp 9.30 civarları dere ağzından motoru çalıştırıp , soğuk kanlı ve tüm cesaretimle tekrar 2 arkadaş yola çıktık.. Sorunsuzca dubaya yanaştık ipimizi bağladık. 1 saat 1. dubada ,1saat 2.dubada,1 saat 3. dubada konakladık.. oltalara bir taş değmedi bile. Hadi ben acemiyim dedim yanımda ki arkadaşım , avcılığın her türlüsünü denemiş ,iğne bağlamayı takım yapmayı öğreten adam ona da bir şey gelmedi. Kısmetimiz yokmuş...... O günü de balıksız bir şekilde anı defterlerine yazmış oldum .... Vaz geçmek yok...
Bugün bir telefon geldi... 28 aralık/29aralık Didim den Balık turu . 28 gece yalovadan hareket 29 sabahı didim den tekne ile açılacağız, 10 balıkçı , 29 akşam üzeri yola çıkıp geri geleceğiz. Benim için farklı bir tecrübe olacak sanırım .. Gördüklerimi duyduklarımı öğrendiklerimi buradan paylaşırım inşallah sizlerle... Tekne den ne tür oltalar nasıl takımlar kullanılır basit çe paylaşırsanız sevinirim ... Görüşmek üzere..

Ilk balik avi deneyimi mi yasadim. +18 yasima ulastigimda hep abim elimden tutacak okula goturecek saniyordum. Oysa gercek hayat boyle degilmis. Bu sabah 5 te kalkip 5.25 te evden ciktim.Yollar bana birakilmis gibiydi.Guzel bir sehir , Yalova sokaklarindan Dereagzina ulastigimda, tüm şehrin balıkçıları orada, kırmızı mor ışıklı pencerelerinden içeriye bakacaklarmış gibi hissettim hep. Oysa günlerden p.tesi haftanın ilk günü , sendromlarıyla ünlü bir gün ,dünden kalma yemler, açılmamış midyeler karşıladı beni , mendirek yolunda.. Bir allahın kulu yok. Acemiyim belki de bugün av yok . Balıkların tatil günü .Denizden bir haber ,mendirekte bir ben bir teleskopik sopam , bir kaç kaşık, rapala ve kurşun . sözüm o ki .. 5:45 gibi başlayan macera 9:15 gibi son buldu. Bir tek canlı görmedim ne denizde ne de mendirek üzerinde.. Mera mı yanlıştı, olta tercihi mi, kaşıklar mı, rapalalarmı, yemler mi bilemedim.. Ümidimi kaybetmedim . bu uğraş insana sabırı da öğretecek gibi duruyor.. Deneyimli abilerde şuraya iki kelam edip ilk günlerinden bir şeyler bıraksında , yaşanmışlıklardan alacağımız dersler artsın ..... Yanlış yaptığımız bir şeyler mi var yoksa kısmet en çok burada öne mi çıkıyor... Bugünün video linkini de atacağım .. Karınca kararınca ilk günün anısına...

Abim döktürmüşün yine 🙂 Hep dediğim gibi sabır bu işin ilk temeli . Şansızlığın azıcık geç başlaman bu hobiye zira balık popülasyonunda ciddi azalma var . Ama yinede balık az olsa da başlamaya değer bir aktivite balıkçılık .
Ben sana bir LRF takım yapıp gelicem Yalovaya gelirken benim takımları da alacağım yanıma . Hem kendi deneyimlerimi paylaşırım , hem Lrf üzerine bilgi paylaşımında bulunurum hemde uzun zamandır görüşmedik , özlem gideririz . 🙂

Back