Yalova'dan Selamlar

Aramıza hoş geldiniz. Güzese ve faydalı paylaşımlarınız olsun. Eskihisara yolunuz düşerse tanışmak isterim. Pruvanız neta olsun , hep rast gelsin.

Merhaba Yalova Çınarcıkta yazlığım var ve başlıtka bahsettiğim gibi bu bölgelerde avlanıyorum ne tutabileceğimi ve hangi takımla avlayabileceğimi söyleyebilecek var mı bu tatlısular denizle birleşiyor içinde tatlısu kaplumbağları yılanlar ve bazen küçük-ortaboyun az küçüğü olaran değerlendirebileceğimiz balıklar görüyorum isteyene bu noktaları atabilirim

Selamlar. Çınarcık Karpuzderede 26 yılını geçirmiş biri olarak. 6-7 yaşlarında sandalla açılıp çapariyle el oltası olarak mezgit istavrit tutardık 15 20 kulaç derinde. sanırım siz dere birleşimlerinde ve dere içlerinde tutmayı planlıyorsunuz. 6-7 sene önce Teşvikiye köyü ıslahı sonrasında Hasanbaba ve bursa sınırından gelen kaynaklar kesilip azaldığı için dere popülasyonu neredeyse yok olma noktasına geldi. Ama kocaderedeki köprünün altındaki dere halen daha aynı ebatlarda duruyor. dere-deniz birleşimlerinde geçmiş senelerde levrek tutanlar vardı. dere içerisi hatırladığım kadarıyla sazlıktı ve biraz daha içerilerde kefal tuttuklarını biliyorum. su epeyce bulanıktır diğer derelere göre. yılan kaplunbağa işinize yaramaz tabi ama dere içinde kefal , deniz birleşiminde levrek deneyebilirsiniz.

Selamlar. Çınarcık Karpuzderede 26 yılını geçirmiş biri olarak. 6-7 yaşlarında sandalla açılıp çapariyle el oltası olarak mezgit istavrit tutardık 15 20 kulaç derinde. sanırım siz dere birleşimlerinde ve dere içlerinde tutmayı planlıyorsunuz. 6-7 sene önce Teşvikiye köyü ıslahı sonrasında Hasanbaba ve bursa sınırından gelen kaynaklar kesilip azaldığı için dere popülasyonu neredeyse yok olma noktasına geldi. Ama kocaderedeki köprünün altındaki dere halen daha aynı ebatlarda duruyor. dere-deniz birleşimlerinde geçmiş senelerde levrek tutanlar vardı. dere içerisi hatırladığım kadarıyla sazlıktı ve biraz daha içerilerde kefal tuttuklarını biliyorum. su epeyce bulanıktır diğer derelere göre. yılan kaplunbağa işinize yaramaz tabi ama dere içinde kefal , deniz birleşiminde levrek deneyebilirsiniz.
tamamdır çok teşekkür ederim bende 12 yaşımdan beri meraklıyım hala tutamadım dediğiniz gibi dere ağızında lrf karides ve ya jig deneyeceğim sağolun varolun

Merhabalar yazlığım yalova çınarcığın karpuzdere mahallesinde tek başıma kıyı/lrf avı yapıyorum yaklaşık 8 aydır hem istanbulda hem yalvoada deniyorum ve hala oltamda tek tık yok eğer yalova çınarcığa yakın tatlısu/deniz meralarını benim ile paylaşabilirseniz çok sevinirim herkese rastgelsin

Bu sene Yalova çınarcık, Marmara adası, Avşa, Ekinlik adası, Erdekte, Mudanya da balık sıkıntı ne hikmetse. Dün arkadaşlarla görüştüm vuruş dahi alamıyoruz diyolar. Dalgıç arkadaşlarım var istakoza levreğe gidiyolar onlarda şikayetçi. Eylül-Ekim ayına doğru biraz canlanma olur inşallah.

Merhaba beni bilen bilir lrf/kıyı oltamla avlar yapmaya çalışıyorum fakat oltamda tek yık yok. Denizde şansımı deniyorum fakat hedef balıklarım merada yok. İnternette dolaşırken gördüğüm ortaburun gölü ve gökçe barajında turna/perch deneyeceğim eğer bu türler ve ya başka türler bahsettiğim yerlerde varsa haber verirseniz çok sevinirim herkese rastgelsin

İyi akşamlar. Daha öncesinde hiç balık tutmadım ancak hep merak etmişimdir. Şimdiyse balıkçılığa küçük küçük girip yeni hobi edinmek istiyorum. Bu alanda hiçbir bilgim yok malesef. Nasil bir yol izlemeliyim önerebileceğiniz kaynaklar var mı? Ne tür ekipmanlar almalıyım? Desteklerinizi bekliyorum.

Back