Yardımcı Olur Musunuz ?

Tepki
16
Ödül
13
İyi günler benim bir sorum olacaktı forumdaki tecrübeleri insanlara da sorayım dedim çünkü kafam karıştı birazcık, daha doğrusu anlam veremedim. Ben ip misina aldım remixon 8x 0.10mm 150 metrelik ve makinama takıcaktım dolgu yapmayı düşündüm bir başka makinaya ip misinayı sardım sonra dolgu saracaktım fakat bir şeyler yolunda gitmediğini hissettim çünkü 150 metrelik ip misina neredeyse 4000 lik makinanın tamamını doldurmuştu anlam veremedim dedim ben dolgu yapmadan alaris 20 makinama sarayım şu ip misinayı Sinan abinin de yardımıyla sardım ama garip şekilde 150 metrelik ip misinanın neredeyse yarısına gelmeden makinana kafası doldu ben bir yerde yanlışmı yaptım anlamadım makinanın ip kapasitesinde 0.15/250 0.20/140 0.25/90 yazıyor fakat 0.10 mm ip misinanın hepsini almıyor birde dolgusuz şekilde ben bir anlam veremedim basit bir matematikle 0.15 den 250 metre alıyorsa bu makina 0.10'un 150 metresini almama gibi şansı yok sizce bu neden kaynaklanıyor ve böyle kullansam da problem olur mu yardımcı olursanız sevinirim

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-07-25 at 14.36.35.jpeg
    WhatsApp Image 2020-07-25 at 14.36.35.jpeg
    43.5 KB · Okunma: 57
İp misinaların kalınlıkları üzerinde yazılanlardan çok daha kalın çıkıyor.
Hele hele markasız iplerde bu daha da fazla olabiliyor.
ip misinanın yuvarlak ve yassı olması da bu sonucu etkileyen faktörlerden biri.
Kumpas bulup aldığın misinayı ölçmeye çalış. Tahminen 0,25 civarı çıkacaktır.

Peki abi böyle kullanmanın bana bir problemi olur mu yani kaç metre sarılı onuda bilmiyorum ama birde önereceğij ip varmı bana ortalama idare edecek şekilde

Dosyalar

• 053B4B3E-E08F-4248-87D1-F50A7FEB1A63.jpeg
    053B4B3E-E08F-4248-87D1-F50A7FEB1A63.jpeg
    43.3 KB · Okunma: 16
Peki abi böyle kullanmanın bana bir problemi olur mu yani kaç metre sarılı onuda bilmiyorum ama birde önereceğij ip varmı bana ortalama idare edecek şekilde

Şeref abinin de dediği gibi, görünen dışında bir problem yoksa ip olması gerekenden çok daha kalın. İp konusunda ortalama idare eder malzemeler genelde idare etmiyor. Bu konuda daha önce de yazmıştım sanırım size. Elimde bir kaç ip var, onlardan örnek vermek gerekirse 4 kat 0.07 daiwa j braid bile 4 kat 0.10 sunline'dan bariz şekilde kalın.

Teşekkür ederim peki ben bu şekilde kullansam bir problem olur mu kullanabilir miyim

Sırf ipin kalınlığından böyle bir durum oluştuysa atacağın sahteler istediğin mesafeye gitmeyecektir.

Sırf ipin kalınlığından böyle bir durum oluştuysa atacağın sahteler istediğin mesafeye gitmeyecektir.

boşa verdik anlaşılan 70tl yi ipe bilmeden aldıgım için ne önerirsiniz başka ip olarak abi çünkü hoş olmdı bu böyle acemilik işte

O ip alınmış, paket açılmış, makineye sarılmış..
İade etme şansı yok. Aynı zamanda lrf için de çok kalın kalacağından o makineden verim almak da pek mümkün değil. Tabii yine de denemeye engel değil ama ipi kesip kopartmadıysan, bütünlüğünü bozmadıysan başka makineye sarmak için kendi kabına geri sarabilirsin. Yok kestiysen bu haliyle deneyip kendin karar vermelisin.

Yeni ip alırken de biraz paraya kıymalısın ya da ucuz ipleri balık malzemecisinde, aldığın yerde makinene sardırmalısın ki ipten artma olmasın.

O ip alınmış, paket açılmış, makineye sarılmış..
İade etme şansı yok. Aynı zamanda lrf için de çok kalın kalacağından o makineden verim almak da pek mümkün değil. Tabii yine de denemeye engel değil ama ipi kesip kopartmadıysan, bütünlüğünü bozmadıysan başka makineye sarmak için kendi kabına geri sarabilirsin. Yok kestiysen bu haliyle deneyip kendin karar vermelisin.

Yeni ip alırken de biraz paraya kıymalısın ya da ucuz ipleri balık malzemecisinde, aldığın yerde makinene sardırmalısın ki ipten artma olmasın.

teşekkür ederim abi yorumların ve yardımın için kesmistim yarısı duruyor makarada Bir deneme yapayım ona göre yenisini alırım olmadı bunu spin makinama sararım lrf için yeni alırım peki önerdiğin bir ip var mı abi yani tatlı su için kullanacağım

Back