abdulkadir_1998
Üye
- Kayıt
- 17 Haz 2020
- Mesaj
- 68
- Tepki
- 16
- Ödül
- 13
- Yaş
- 27
Bilmiyorum ki abi 😄 bende tatlı su için Tatlı su levreği alabalık kasna gibiler için0.10 8x ipi hangi balığı hedefleyerek aldın?
Bilmiyorum ki abi 😄 bende tatlı su için Tatlı su levreği alabalık kasna gibiler için0.10 8x ipi hangi balığı hedefleyerek aldın?
Tavsiye etmek sorun değil de kaliteli ipler ateş pahası. O kadar para verdiğin ipin ilk avda düğümlenip çöp olma riski bile var.teşekkür ederim abi yorumların ve yardımın için kesmistim yarısı duruyor makarada Bir deneme yapayım ona göre yenisini alırım olmadı bunu spin makinama sararım lrf için yeni alırım peki önerdiğin bir ip var mı abi yani tatlı su için kullanacağım
Bilmiyorum ki abi 😄 bende tatlı su için Tatlı su levreği alabalık kasna gibiler için
Burada yok ki abi av bayii bakma imkanım yok üstünde 0.10 yazıyor diye aldım ama kalınlık değişiyor demekki neyse artık teşekkür ederimTavsiye etmek sorun değil de kaliteli ipler ateş pahası. O kadar para verdiğin ipin ilk avda düğümlenip çöp olma riski bile var.
En iyisi ipi görerek almak ve aldığın yerle de makineye sarma konusunu halletmek..
Vala öyle abi sağlama alalım dedik 8x aldık .10 mm ama oda kalın çıktı 4x dönecem abi 😄 av bayii olmadığı için deneyemiyorum o yüzden soruyorum sizlereDaha önce de söyledim o balıklar için 0.06 iyi diye ama işi sağlama almak istedin.
Ben çok marka, model tavsiyesi vermeyi sevmiyorum ama en azından yukarıda sunline'dan daha kalın diye yazdığım 0.07 daiwa 4 kat ayarında bir şey alabilirsin. Bahsettiğim 0.10 sunline piyasadaki bir çok 0.06'ya denk zaten onu çok dikkate alma 🙂
Benim 0.18 ipten daha kalın duruyor valla 😃
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ben bi deneyim bu ipi ilk eğer bir problem çıkarsa başka ip alırım yani ben çol büyük balık hedeflemiyorum alabalık tatlı su levregi gibi balıklae var daha cok tatlı suda avlanacağım bu yüzden 4x de alabilirim tekrardan verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederimMerhaba,
Alarislerin sarım kapasitesi biraz düşüktür ama kötü algılama dolgu yapmana gerek kalmaz. mesela bende shimano fx1000 var 0,06 ipi 280 mt tam sararken arkadaşımda alaris20 var 150mt 0,06 tam doluyor. kullandığın o markanın ip misinaları, üzerinde yazandan daha kalındır 0,10 ip misina muhtemelen gerçek ölçüsü 0,16 gibidir. ip misina bu kadar kalın olursa balığın gözüne halat gibi görünür yanaşmaz. ayrıca uzak mesafeye atamanı engeller. sana tavsiyem kestiğin yerden bağla kaldır bir yere ileride surfcasting takımı yaparsan orada kullanırsın.
bütçen varsa shimano kairiki 0,06 8x gri tavsiye ederim
bütçen kısıtlıysa decathlondan caperlan 0,08 8x gri tavsiye ederim
yok ben naylon misina takacağım dersen esnekliği düşük 0,18-0,20 bir misina tak derim.
bol şans.