Eveet sazan av sezonunu geçtiyimiz hafta açtım...henüz av yasağının kalkmasına 10-15 gün var ama ömerli barajından gelen haberler üzerine bir hafta sonunu değerlendirmek yerinde görmek amacıyla sezonu açtım..geçtiyimiz hafta sonu akşam 12 gibi gittim sabaha kadar bekledim..sabaha kadar tek bir vuruş alamadım.bolca kurbağa sesi dinledim.)))yanımda bir arkadaşım vardı kurbağa sesleri bağırtı çağırtıları bol bol espiri yapmamıza dolayısıyla eylenceli bir gece geçirmemize sebep oldu...))çok fazla balıkçı yokdu 3-5 araba gece gördüğümüz kadarıyla...( Fakat burdan sonrasını eyice okuyunuz lütfen...
Gün ışımağa başlamıştı sabah 6 fala, sanki istanbulu bizans lılar kuşatıyormuş gibi bir anda karşı kıyıdan sağdan soldan insanlar akın akın gelmeye başladı...oltayı attığımız yer sığ ve en fazla 100mt genişliğinde bir yer...ben arkadaşımla göz göze geldim oda şaşırmıştı ne oluyor diye gece 10 kişi sabah oldu 50 kişi...ağ atanlar,zıpkınla suda gezenler,kazma,dirgen,çapa,kürek,inanamadık gözlerimize balık oynamaya başladı su derinliği en fazla 1 mt.sazan belliki sancılı havyar dökmeye gelmiş kenarlara.amanım.5kğ,10kğ,3kğ, vuran vurana.bir katliam.adam göz önünde ağ atıyor,oltaları attığımız yerlere kadar girip zıpkınla balık vurmağa çalışıyorlar...ne devlet var ne jandarma var nede sahip çıkan var...ömerli barajı yetim öksüz.jandarmayı aradık.ne gelen var ne giden..koca anaç balıklar 2 saat içerisinde kalt edildi kaçan kaçtı kurtuldu.ama ama ,söyleyecek birşey bulamıyorum..böyle bir av avcılık,doğa düşmanlığı,bilgisizce,hunharca,düşünmeden,bir avlanma şekli görmedim.görmekte istemiyorum...saygılar