Yasak hakkında ne düşünüyorsunuz abiler ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Canyldz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Canyldz

Üye
Tepki
12
Ödül
13
Merhaba abilerim malümunuz covid-19 isimli bir belayla uğraşıyoruz . Antalyada kıyıdan av yasaklandı üstelik para cezası gelmiş diyorlar hala aklım almıyor neden bu cezalar bu arada 3500 lira civarı bır mebla dan bahsediliyor bikaç haber sitesinde gördüm anlamadığım nokta şu zaten balık tutan insanlar dip dibe durmuyor işten atıldım ve vakit geçirmek için tek yaptığım şeye de yasak geldi evde bilgisayar basında oturmak insanı bunaltıyor vakit geçirdiğim tek aktivitem vardı oda artık yok bu arada kesinlikte yok bu konuda sadece bikaç yerel haber yapan yerlerde gördüm doğrulugu nedir abiler sizlerede sormak isterim.

Şahsen yerinde ve doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Bu aranın hem hastalığın yayılmaması açısından hemde deniz canlılarının ve denizler için iyi bir toparlanma süreci olacağı kanısındayım. Bizim insanımız aç gözlü kimse limitlere uymuyor tek başına yaşayan biri 3 kova balık tutuyor sonra bunları yapanlar bizler değilmişiz gibi forumlarda balık yokluğundan bahsediyoruz.

Bence tuhaf bir karar. Maksat bir topluluk oluşturmayı önlemek ise neden balık tutmayı yasakladılar, yok maksat balık tutmayı yasaklamaksa coronayla ne ilgisi var? Şu karardan sonra gene aynı toplulukta insan gitsin deniz kıyısına fotoğraf çekilsin sohbet etsin o zaman, ne değişti, hiçbir şey.
E hadi balıkçıları yasakladın, sahilde koşanlar, yürüyüş yapanlar, boş boş gezenlere ne diyeceksin?
Yani özetle, sırf yapmış olmak için yapılmış bir yasak. Hiçbir amaca hizmet etmiyor.

Kendime not: Şaşırdım mı hayır, bu hükümetten de böyle bir yasak beklerdim zaten. Dostlar alışverişte görsün. Siyaset yeri değil demeyin, fena bozarım 🙂 Sevgi ve selamlarla 👍

sadece balıkçılara ceza ile olmaz bu iş genel sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi lazım.. ALLAH korusun ''bana birşey olmaz'' zihniyetiyle sokağa çıkmaya devam ederlerse ölü sayımız italya ve çinin toplamından fazla olur..çalışanın da haklarının korunması lazım yasak ilan edilirse...

Sadece balık avlayana olması bence saçma. Herkesi yasaklayın daha doğru olur. Bu mantıkla gidersek spor yapana da ceza kesmek lazım.

Bence tuhaf bir karar. Maksat bir topluluk oluşturmayı önlemek ise neden balık tutmayı yasakladılar, yok maksat balık tutmayı yasaklamaksa coronayla ne ilgisi var? Şu karardan sonra gene aynı toplulukta insan gitsin deniz kıyısına fotoğraf çekilsin sohbet etsin o zaman, ne değişti, hiçbir şey.
E hadi balıkçıları yasakladın, sahilde koşanlar, yürüyüş yapanlar, boş boş gezenlere ne diyeceksin?
Yani özetle, sırf yapmış olmak için yapılmış bir yasak. Hiçbir amaca hizmet etmiyor.

Kendime not: Şaşırdım mı hayır, bu hükümetten de böyle bir yasak beklerdim zaten. Dostlar alışverişte görsün. Siyaset yeri değil demeyin, fena bozarım 🙂 Sevgi ve selamlarla 👍
abi dediklerinin hepsi yasak zaten sadece balık tutmak değil yürümek dahi yasak deniz kıyısında

Yerinde bir yasak. ayrıca duymayanlara
İçişleri Genelgesi yayımlandı: Bu hafta sonundan başlamak üzere park, mesire yeri, sahil kenarlarında dolaşmak yasaklandı
Bu arada herkes kalb,indekini de diline döküyor 🙂

Burası siyaset yeri değil bilader ,hadi fena boz o halde, ???

Back