Merhabalar ben Buğra, Çanakkale'de ikamet ediyorum ve uzun süredir içimde balık avcılığına karşı bir istek var. Ne tutabilirim nasıl tutulur ve yöntemler nedir az çok okudum fakat emin olamıyorum. Ben hobi olarak haftada 1-2 kez balığa çıkmak ve bunu aktivite olarak devam ettirmek istiyorum.
Buradan bir kaç arkadaşımla konuştuğumda Spin yapmamın uygun olacağını söylediler.
Ben de araştırarak şu seti yaptım;
(link)
(link)
(link)
Benim istediğim şey sadece belirli aylarda tutmak değil.(sanırım spin sadece 2-3 aylık bir sürede oluyor) Düzenli olarak gidip keyif almak istiyorum. Okuduğuma göre lrf çok uzun süreler yapılabiliyormuş.
Sorum şu bu setle kafamdaki şeyleri yapmam mümkün mü? Sadece kıyı balıkçılığı yapacağım Çanakkale'de ve tek set alıp bir çok iş yapabilmek istiyorum. Önerilerinize açığım..
Sanırım;
olta mak Okuma Dead Ringer FD DRG-55 büyük,
daha küçük olta mak. kullanılıyor.
belirttiğiniz linkte 10 - 30 gr atarlı olduğunu gördüğüm Shimano Catana EX Spinning 270 ile;
LRF de kullanılan,
mesela
(link) lnkinde bulunan 10 gr lık jig head a uygun silikon takarak denenebilir sanırım.
Mesela
(link) linkninde bulunan 20 gr lık silikon denenebilir sanırım.
Ya da
Sayın
@yyildirayy ın
(link) linkinde paylaştığı
Zargana topu arkasına yaklaşık 3 metre 0,12 misina ve misina ucuna 10 numara siyah tek iğneye teke takma yöntemiyle Zargana yakalanabilir
Gene
Sayın
@Cüneyt Hoca nın
(link) linkinde
tarif ettiği
Tavuk göğsünü kibrit çöpü formatında, kibrit çöpünden daha uzun ve kalın kes. Kapaklı cam bir kabın içine kalın tuzla birlikte koy, tavuk eti suyunu kaybedip sertleşince parçaladığın bir yada iki sardalye yi kabın içine koy ki kokusu tavuk etine geçsin. Yem olarak kullanabilirsin. Yem iğnede ne kadar düz durursa o kadar iyi olur. Tavuk göğsünü bu şekilde başka balıklarda da kullanabilirsin.
şekliyle de Zargana ya atılabilir.
Ya da
25 gr a kadar olan bombardo ile ( ya da sıyırtma kurşun ile ya da kurşun ile ) Zargana ya ipek ile at çek yapılabilir
Ya da
Sayın
@FARUKSEZER in
Fotograftaki baliklar silikon ile alindi. Isome marukyu pembe, kirmizi, beyaz berkley sandworm motoroil ve kirmizi, fujin babywoem pembe turuncu(fijin ozellikle tavsiye ederim) kendi yaptigim silikon ve jighead leri kullaniyorum. Lrf de sahte pek kullanmadim. Zargana oldugu zamanlarda hayabusa jackeye finder 5 gr pink blue sardine ile duo tetrajig blu penk sardine renkleri guzel is yapiyor.
raporunda belirttiği jig in 12 gr lığı ile at çek yapılabilir.
Ya da
25 gr a kadar olan bombardo ile ( ya da sıyırtma kurşun ile ya da kurşun ile ) dişli ye küşük rapala veya teneke kaşık ile at çek yapılabilir
Ya da
İstavrit açıkta değil ise
25 gr a kadar kurşun takılacak olan ince İstavrit çaparisi atılabilir.
Ya da
İstavrit açıkta değil ise
25 gr a kadar sıyırtma kurşun ile küçük silikon ve ona uygun iğne ile at çek yapılabilir.
Ya da
Spin rapala ları ile at çek yaparak
Kofana, Lüfer, Palamut, Levrek, Barracuda vd tutulabilir