Yeni Başlayan Için Olta Takım Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan turkiji
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

turkiji

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda balıkçılığa oldukça merak sardım özellike tatlı suda spin balıkçılığı ilgimi çekiyor fakat daha henüz net olarak hangi stile yatkın olduğumu belirleyemedim dolayısıyla ilk etapta düşük bütçeyle spin balıkçılığı üzerine gidip neyin ne olduğunu yaşayarak öğrenmek istiyorum.

Şimdilik tatlı suda spin balıkçılığı için aşağıda gibi bi set düşünüyorum;

180₺ - (link)
46₺ - (link)
55₺ - (link)

TOTAL = 280₺

Sizlerin bu konuda tavsiyeleri nelerdir? Önerebileceğiniz daha farklı yollar varmıdır? Dediğim gibi ilk etapta hobiye giriş yapabilmek adına düşük bütçeyle birlikte bu stilden girmeye karar verdim daha sonraları aklımda bazı şeyler oturunca ve stilime karar verince profesyonel ekipmanlara geçmeyi düşünüyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. Rastgele!

Oncelikle aramiza hos geldin, wixom kamisi onermem face de ucunun cabuk kirildigini ve uretim hatasi oldugunu yazmislardi. Bana kalirsa butceni 650 - 700 tl bandina cikar ve giris seviyesi kullanilabilir bir takim kur, ucuz malzemeler seni baliktan sogutur. tatli su avciligi ile ilgili bir tecrubem olmadigi icin tavsiyelerde bulunmam dogru olmaz, tatlu su avciligi yapan arkadaslar malzeme konusunda sana yardimci olacaklardir.

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda balıkçılığa oldukça merak sardım özellike tatlı suda spin balıkçılığı ilgimi çekiyor fakat daha henüz net olarak hangi stile yatkın olduğumu belirleyemedim dolayısıyla ilk etapta düşük bütçeyle spin balıkçılığı üzerine gidip neyin ne olduğunu yaşayarak öğrenmek istiyorum.

Şimdilik tatlı suda spin balıkçılığı için aşağıda gibi bi set düşünüyorum;

180₺ - (link)
46₺ - (link)
55₺ - (link)

TOTAL = 280₺

Sizlerin bu konuda tavsiyeleri nelerdir? Önerebileceğiniz daha farklı yollar varmıdır? Dediğim gibi ilk etapta hobiye giriş yapabilmek adına düşük bütçeyle birlikte bu stilden girmeye karar verdim daha sonraları aklımda bazı şeyler oturunca ve stilime karar verince profesyonel ekipmanlara geçmeyi düşünüyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. Rastgele!
(link)amışın atar aralığının 10 gr - 30 gr arası olduğu yazıyor. Yani en fazla sanırım 25 gr ağırlık kullanılmalı.

Michigan 40 Parça Ekonomik Olta Takımı Malzemeleri Setinde bulunan
* kurşunlar sanırım 25 gr dan fazla olduğundan, CAPERLAN WIXOM-1 240MH SPIN kamış ile kullanamazsınız,
* klipsli fırdöndüler sanırım büyük,
* en sol üstte bulunan beş adet renkli kaşık sanırım teneke olanlardan. Hafiftir ve kurşun arkası da denilen; bir kamış boyu mesela 0.18 mm misinaya bağlayıp at - çek yapılabilir.
Tatlı suda kullanılır mı ?

* iki adet rapala ve iki adet silikon olta atacağınız suya uygun mu ? Bilmiyorum,

Nerede olta atmayı düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme:
(link)amışın atar aralığının 10 gr - 30 gr arası olduğu yazıyor. Yani en fazla sanırım 25 gr ağırlık kullanılmalı.

Michigan 40 Parça Ekonomik Olta Takımı Malzemeleri Setinde bulunan
* kurşunlar sanırım 25 gr dan fazla olduğundan, CAPERLAN WIXOM-1 240MH SPIN kamış ile kullanamazsınız,
* klipsli fırdöndüler sanırım büyük,
* en sol üstte bulunan beş adet renkli kaşık sanırım teneke olanlardan. Hafiftir ve kurşun arkası da denilen; bir kamış boyu mesela 0.18 mm misinaya bağlayıp at - çek yapılabilir.
Tatlı suda kullanılır mı ?

* iki adet rapala ve iki adet silikon olta atacağınız suya uygun mu ? Bilmiyorum,

Nerede olta atmayı düşünüyorsunuz ?

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben Sultangazi'de oturuyorum. Alibeyköy barajı bana 5dk mesafe de aynı zamanda Habipler ve Sazlıbosnada ki göller de araçla kolaylıkla ulaşabileceğim yerler. Aklımda buralardan başlamak var. Michigan 40 parça seti sanırım tatlı su - tuzlu su ortaya karışık yapmışlar. Net bilgim olmadığı için teyit etmek istedim. Öyleyse iki adet sorucam olacak;

1-Bu seti bırakıp tatlı su için spesifik bi kaç kaşık, silikon yem, No.2 klips, makas, malzeme çantası vs alsamda başlangıç için yeterli olur mu?

2-Birde Letgo vs gibi yerlerden alınabilecek daha kaliteli kamış, makine ikinci el ekipmanlar ne derece sağlıklı olur?

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben Sultangazi'de oturuyorum. Alibeyköy barajı bana 5dk mesafe de aynı zamanda Habipler ve Sazlıbosnada ki göller de araçla kolaylıkla ulaşabileceğim yerler. Aklımda buralardan başlamak var. Michigan 40 parça seti sanırım tatlı su - tuzlu su ortaya karışık yapmışlar. Net bilgim olmadığı için teyit etmek istedim. Öyleyse iki adet sorucam olacak;

1-Bu seti bırakıp tatlı su için spesifik bi kaç kaşık, silikon yem, No.2 klips, makas, malzeme çantası vs alsamda başlangıç için yeterli olur mu?

2-Birde Letgo vs gibi yerlerden alınabilecek daha kaliteli kamış, makine ikinci el ekipmanlar ne derece sağlıklı olur?

Tecrübem yok...
Sanırım,
(link) linkindeki bilgilere bakmalıyım...

(link)

Son düzenleme:
En azından 2. Elde satabileceğin ürünler al. Bu işi yapacaksan ki ulaşım sıkıntın yok bütçeni artırmaya bak

Sıfır başlangıç setleri yerine ikinci el ürün bakman daha mantıklı. Başlangıç setleri çöptür, başka da tanımı yoktur. Avcılığı ve kalitesi düşük ekipman yığınıdır. Av sahanın bilmiyorum ama ip misinaya çok dikkat etmeni mümkün olan en kalitelisini almanı özellikle tavsiye ediyorum. Ucundaki balık ve çok değerli sahteler ip misinana emanet çünkü. Son avda misina yüzünden 3 sahteyi denize hediye etmiş biri olarak söylüyorum bunu. Aslında bir önceki avda sinyalini vermişti kaşığı denizde bırakınca ama aldırmadım. İp misinamın kalitesizliği birinci sınıf ip misinadan daha pahalıya geldi bana. Diğer konularda avlağına göre tavsiye erirler ama denenmiş f/p ürünleri almanı öneririm vasıfsız kalabalık yerine.

Hoşgeldin, Yeni başlarken tavsiyem 0.18mm mono misina ile başla üstüne çıkma. 2.40m ve 5-20gr atarlı bir kamış, 2500 veya 3000kafa makine, 10gr civarı kaşıklar işini görecektir. İp misinalar rüzgar ve yosun pislik görünce dezavantaja dönüşür, ava gittiğine pişman eder.

Öncelikle yorumlar için çok teşekkür ederim. Burada da ve ilk balık seferlerim sırasında farkına vardığım gerçekten herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor. Tanımadığın adam gayet içten geliyor sohbet ediyor vs güzel bi dünyaya girdik bakalım.

Özetle İSTOÇ'ta da spotbalık, kısık vs gibi dükkanlara uğrayıp biraz onlardan da tavsiyeler aldım. Genel olarak shimano, daiwa vs gibi profesyonel takım dizme şimdilik dediler. Bide 2.70 olta önerdi herkes. Neticede başlangıç olarak en uyguna bulduğum decathlondan caperlan wixom 2.7m 10-30g kamış ve 3000lik makine halinde bi set aldım. İstoçdan bi kaç sahte, kaşık, silikon vs gibi yemlerden aldım. Halihazırda 3 kere Alibeyköy barajını yokladım. İlk tecrübe edindiğim şey bi kaç saatten sonra oltanın ağır gelmeye başlamasıydı. İleride yapacağım profesyonel sette kamış ağırlığını ilk göz önünde bulunduracağım şeylerden biri olarak yazdım kenara. Buarada barajda hiç balık yok onu söyleyeyim yani başta bende mi bi sıkıntı var dedim ama baktım herkes aynı baraja küsüp boş dönüyor.

Back