Merhabalar, hoş geldiniz.
En güncel amatör balıkçılık düzenlemesini şuradan bulabilirsiniz:
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/08/20240811-4.htm
İç sularda koruma altında olan bölgeler var, onlardan kaçındığınız sürece yalnızca dönem, miktar ve boy sınırlamaları var diye biliyorum. Balığın türlerine göre bu sınırlamalar linkini verdiğim düzenlemede belirtiliyor. Deniz için de aynı şekilde sınırlamalar mevcut.
Attığınız ürünler hakkında pek bilgim yok ama o kamış+makineye ben de sıcak bakmıyorum. Alırsanız yine boşa gitmez, yeni bir kamış aldığınızda çantaya veya bagaja atabileğiniz kompakt bir takımınız olur ama hobiye başlangıç için daha iyi ürünler var. Ne tür av yapmak istediğinizi ve maksimum bütçenizi belirlerseniz daha güzel öneriler geleceğini düşünüyorum.
İstanbulda amatör balıkçıların en çok avladığı balık istavrit. Olabildiğince bol istavrit tutmak isterseniz bunun için de en iyi yöntem uygun bir surf tipi kamışla çapari kullanarak at-çek yapmak olur. Pek çok kişi bu kamışlarla at-çek zargana avı da yapıyor. Bu kamışla aynı zamanda atıp beklemeli yemli avlar da deneyebilir ve eşkina, kefal, ispari, iskorpit, mezgit gibi balıklar hedefleyebilirsiniz. Tatlı su hakkında bilgim yok ama herhalde yemli avlar yapılabiliyordur bu tür kamışlarla. Çok yönlülüğü, tutabileceği balık çeşitliliği ve miktarı ve de kolaylığı nedeniyle benim size önerim, bu saydıklarıma uygun başlangıç seviyesi bir surf tarzı bir kamış+makine olur.
Surf disiplini dışındaki ana yöntemler de LRF ve Spin disiplinleri oluyor. Bunlara youtube'tan ve forumdan biraz göz atıp size uygun mu diye bakabilirsiniz. Yine istanbulun fasulyesi olan istavrit için LRF çok güzel yöntem. Tutacağınız balık miktarı çapari yöntemine kıyasla daha az olsa da her tuttuğunuz balıktan maksimum hazzı almak için çok iyi bir disiplin. Eşkina, iskorpit, ispari gibi daha büyük balıkları da bu yöntemle avlayabilirsiniz. Amacına pek uygun değil ama ben dandik LRF kamışıyla şamandıra altına tek iğneyle yemli kefal avı da yapıyorum ve aşırı keyifli olduğunu söyleyebilirim.
Disiplininize karar verip bütçenizi belirtirseniz güzel olta seti önerilerinde bulunabiliriz.