Tekrardan herkese merhaba. Bazı bilgileri karışıklığından dolayı tam kavrayamadığımdan ve bazılarını forum içersinde tam bulamadığımdan YENİ BAŞLAYANLAR için de yararlı olacağını düşündüğüm birkaç soru soracağım. Öncelikle bahsi geçen konu; kıyıdan yapılacak olan başlangıç için ideal olduğunu düşündüğüm tatlı su; göl, gölet, baraj vs gibi hedef avlakları sudak,tatlı su levreği, sazan, aynalı sazan, yayın ve kadife olan bir av. Bu tür bir mecrada ihtiyacımız olan olta elemanları nelerdir? Yani kamış ve makine dışında.. Kurşun ağırlığımız nasıl olmalı, şamandıra kullanmamız şart mıdır, kullanılmaması durumunda ne gibi sıkıntılar olur, kurşun ağırlığı derinliğe göre mi balığın cinsine göre midir? (sanıyorum ki dip balıklarında bunun kullanımı şarttır), ve en önemlilerinden birisi yanlış bilmiyorsam fırdöndü; fırdöndü balığın dönme hareketine ve misinaya uyguladığı momente karşı koyan ve misinalar arasında bu kuvveti bölen ve neredeyse ortadan kaldıran araçtır (yine kullanılmaması durumunda neler olur?). Her parçayı kullanmam şart mı? Bir de son olarak mantar var. Mantar dediğimiz eleman ise yemlerin batmadan sonra dipten biraz daha yukarıda yüzmesini sağlıyor sanırım. Bu saydığım balık türleri hedef avlaklarım, asıl hedefim sazan ve yayın olarak söyleyecek olursam bana kurabileceğim sağlıklı olta takımı tavsiyeniz nedir, bir de son olarak kamış ve makinede bütçe toplam 200-250₺ arası öneriniz var mıdır? Bu kadar soruyu mazur görün lütfen, hak verirsiniz ki bu iş en başta bilinçli olmanın ve sabrın işi mesele balığı günyüzüne çıkarıp canından etmek değil öyle olsa tırıvırı başta, bir sürü tuzak var ancak benim amacım da forum üyelerimiz gibi bilgili olup, ne kendime ne de hayvana eziyet etmeden bu işi anlayıp kavrayabilmek.
Son düzenleme: