Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeni bir LRF Takım oluşturuyorum. Kamış konusunda kararsız kaldım.

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar ,

Uzun zamandır , balık avına istemeyerek de olsa biraz ara verdim.

Şimdilerde , bir LRF takımı oluşturarak , yakın daha ulaşılabilir meralarda av yapmayı planlıyorum.

Çok önceden beri çok heves ettiğim Shimano Twinpower C2000S modelinin FE olanını satın aldım. Ben daha önceleri eski serisi ni ( gümüş renk gövde , siyah kafalı olan modeline çok heves etmiştim. Kısmet olmadı. )

Kamış konusunda , kararsız kaldım.

1- Shimano 26 Zodias Spinning 224cm 4-12g Model Kodu: 26ZODIAS274ML2 2026 Model
2- Shimano Zodias Spinning Solid Tip Ex-f 2,24m 7'4'' 3,5-14g Model Kodu: 21ZODIAS74MLPS2 2021 Model

Benim planladığım LRF avı daha çok , silikon karides - baby jig - minik maket sahte maketler.
Bu yüzden , fast aksiyona sahip , kendini hızlı toparlayan bir kamış olmasını istiyorum. Kokulu minik kurt silikonları filan pek uzun denemedim. Denediğimde de pek becerememiştim. Şimdilerde çevremdeki bir kaç kişi , solid uç kandırıcılık konusunda iyidir ( silikon kokulu kurt vs. için söylüyor )

Yani kısacası , yukarıdaki iki kamış modellerinden hangisini seçmeliyim..? Ya da daha başka modellere de mi bakmalıyım? İnanın düşündükçe daha bir kafam karışıyor. Aslında Solid Tip Ex-f 2,24m 7'4'' 3,5-14g Ekstra Fast olmasından dolayı biraz kafama yattı aslında. Solid Uç bende biraz soru işareti olmadı değil.

Yorumları ile yardımcı olan ve fikirlerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar.
Sanki Shimano Zodias Spinning Solid Tip Ex-f 2,24m 7'4'' 3,5-14g bu kamış daha uygun gibi geldi bana hem extra fast oluşu hemde diğer kamışa göre atar aralığı 2 gr da olsa daha fazla. (2 gr deyip geçmemek lazım bazı zamanlarda çok aradığımız oluyor o 2 gr ağırlık farkını)

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
4-12 zodias arkadaşımda var sert bir kamış, gerçi eski seri olabilir siz 2026 yazmışsınız ama emin değilim o konuda. benim hoşuma gitmedi açıkçası, daha doğrusu lrf için fazla sert. mini jig ve maketler için uygun ama silikonlar için tavsiye etmem açıkçası.

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Shimano Zodias Spinning Solid Tip Ex-f 2,24m 7'4'' 3,5-14g aklıma yattı.
Solid olduğu için , silikonlar için daha iyi olur diye düşündüm. Shimano Zodias ı Mersin de kullanan bir arkadaşım ısrarla tavsiye etti. Doğrusunu söylemek gerekirse Major Craft Crostage kamışları ben daha çok beğeniyorum. Mc New Crostage Crx-s732ajı Lrf Kamış Solid Uç 223cm 0.6-10gr mesala...
Hayırlısı olsun bakalım.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
crosstage serisi çok güzel kamışlar. bende 238 5-20'si vardı ama regular fast'ti o yüzden ısınamadım kamışa sattım, ucu çabuk toplamıyordu. elimde 3-12 ryobi ve 2-8 gekkabijin mx kamışlar olduğu için biraz daha düşük atarlı 0.6 - 5 gram alayım dedim sapı da istediğim gibi kısaydı ama 203 cm olan boyu stokta yoktu crostage'nin, bende 203 0.6-5 ceana modelini aldım denemek için fiyatı da çok uygun. bence güzel kamış extra fast aksiyon, fazlite halka ve fuji k halka ayakları, çin malı kamışlar 2 3 liraya satılırken bence bu fiyata alınabilir bir kamış ama crostage hissiyatı eline alınca daha premium hissettiriyor, birde triple cross modeli var o da değerlendirilebilir. ben çupra sargoz avı için 2 3 4 gram silikon, jig head kombinasyonları ve 3 4 gram su üstü dalarlı sahtelerde kullanıyorum, hissiyatı gayet güzel vuruşları net hissettiriyor.