Yeni Daiwa Lt Serisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan viktor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sosyal medya yerine daiwa japonya sitesinden mail adresini alarak mail yolu ile ulaşmakta fayda var. Zamanında spro markasının Türkiye temsilcisi ile bir konu üzerinde anlaşamayınca Hollanda ile iletişime geçmiştim. 3 ayda çözülmeyen sorunu 1 hafta içinde çözmüşlerdi. Bu arada çok kısa süre kullandığım legalis lt 4000 modelinde bu ses sıkıntısını yaşamamıştım. Şu anda da elimde legalis lt 1000 var, yedek makinem olduğu için yük altında deneme şansım olmadı ama boş sarımda onda da ses sorunu yok.

Dechatlon çıkışlı Legalis Lt 2500 makınamda da ses yok gayet akıcı çalışıyor. LT lerin genel sorunu olarak düşünmek ne kadar doğru olur bilemiyorum. Rulmanı değişen makina 2018 ocak ayında alınmış yaklaşık 1 yıllık bir makinaydı ve ben 2019 un ilk günlerinde ikinci el olarak almıştım.

Servis ve yedek parça konusunda bence fazlasıyla eksikleri var Daiwa'nın gerçi diğerleride çok farklı değil . Legalis lt makinama kalama kapağı arıyorum 1 haftadır sormadığım yer kalmadı. Bidaha makina almadan önce ilk başta servisi varmı parça sıkıntısı varmı diye araştırcam. Daiwa evet çok çok güzel ama servis ve yedek parça yok. Distribütör firma aradığımda Remixondan almadıysanız biz yedek parça konusunda yardımcı olamayız diyor şaka gibi niye distribütörsun kime distribütörsun Türkiye temsilciyim demeyi biliyorsun ama yedek parçan yok enteresanlar.

Servis ve yedek parça konusunda bence fazlasıyla eksikleri var Daiwa'nın gerçi diğerleride çok farklı değil . Legalis lt makinama kalama kapağı arıyorum 1 haftadır sormadığım yer kalmadı. Bidaha makina almadan önce ilk başta servisi varmı parça sıkıntısı varmı diye araştırcam. Daiwa evet çok çok güzel ama servis ve yedek parça yok. Distribütör firma aradığımda Remixondan almadıysanız biz yedek parça konusunda yardımcı olamayız diyor şaka gibi niye distribütörsun kime distribütörsun Türkiye temsilciyim demeyi biliyorsun ama yedek parçan yok enteresanlar.

Yukarıda da belirttiğim gibi bu tarz durumlarda yurtdışı ile irtibata geçmekte fayda var hocam. Hangi marka olursa olsun ülkemizde müşteri memnuniyeti konusunda ciddi eksikler var. Ben spro marka makinem ile verilmesi gereken yedek kafa verilmeyince (bunun yanında yedek kafa gelmiyor demişlerdi, sonradan öğrendim olması gerektiğini) ankaradaki distribütör ile görüştüm ve 3 ay boyunca hiç bir şey yapmadan oyaladılar. Hollanda'da bulunan spro merkezine konu hakkında mail attım ve ünvanı yanlış hatırlamıyorsam dış ticaret müdürü olan japon bir bey dönüş yaptı ve 1-2 mail sonrasında 1 hafta içinde 2 adet orjinal metal kafa kalama kapakları ile birlikte bana ulaştırıldı.

Biraz önce Ankara remixondan aradılar. Sıfır aldığım Daiwa Ballistic Lt 4000DC makinede hata bulamamışlar ama yine de değişim yaptık sıfır gönderiyoruz dediler. Önceki mesajlarımda paylaştığım videodaki sese normal dedi, magseealed sesi hava kanallarından böyle çıkıyor ama size sürtünme sesi gibi geliyor dedi ama pek tatmin etmedi bu cevap beni. İnşallah yeni gelecek makinada da aynı ses olmaz.
Hatta birkaç kişi bu ses şikayetiyle size gelmiş, bilya-rulman vs. değişikliği yapmışsınız dedim. Yok onlar kullanılmış makinalardır olabilir dedi.

Biraz önce Ankara remixondan aradılar. Sıfır aldığım Daiwa Ballistic Lt 4000DC makinede hata bulamamışlar ama yine de değişim yaptık sıfır gönderiyoruz dediler. Önceki mesajlarımda paylaştığım videodaki sese normal dedi, magseealed sesi hava kanallarından böyle çıkıyor ama size sürtünme sesi gibi geliyor dedi ama pek tatmin etmedi bu cevap beni. İnşallah yeni gelecek makinada da aynı ses olmaz.
Hatta birkaç kişi bu ses şikayetiyle size gelmiş, bilya-rulman vs. değişikliği yapmışsınız dedim. Yok onlar kullanılmış makinalardır olabilir dedi.

Murat Bey;
Sizin adınıza, değişimin gerçekleştirilmesi nedeniyle sevindiğimi söylemeliyim. Bendeki makinadaki kolu çevirdiğimde sesle birlikte parmaklarımda bir miktar titreşim hissediliyordu. Rulman değiştikten sonra makina çok ta sessiz değil. Ama o titreşim artık yok. Şahsi fikrim, makinayı aldığınızda sesi kontrol etmeniz; ardından makinayı aldığınız bayide diğer bir makinayla da mukayese etmeniz, Size bir fikir verecektir diye düşünüyorum

Murat Bey;
Sizin adınıza, değişimin gerçekleştirilmesi nedeniyle sevindiğimi söylemeliyim. Bendeki makinadaki kolu çevirdiğimde sesle birlikte parmaklarımda bir miktar titreşim hissediliyordu. Rulman değiştikten sonra makina çok ta sessiz değil. Ama o titreşim artık yok. Şahsi fikrim, makinayı aldığınızda sesi kontrol etmeniz; ardından makinayı aldığınız bayide diğer bir makinayla da mukayese etmeniz, Size bir fikir verecektir diye düşünüyorum

Abi sıkıntı şu ki Ankara'da yaşamıyorum, yoksa makineyi elime almadan, denemeden almazdım. Ben egetechstore websitesinden aldım makineyi, sağolsun satıcı çok ilgili, kibar bir beyefendi, malı satıp arkasını dönmedi, firmayı kendisi arayıp değişim yaptırttı yoksa ben bakım yapılıp geri gönderilse de olur demiştim.
Ama işte şaşırtıcı olan youtube'da yeni daiwa lt makine alan yabancıların kutu açılım videolarına bakıyorum, kolu da çeviriyorlar böyle bir ses yok, hatta hep makinenin çok akıcı olduğunu söylüyorlar. Firmanın sese normal demesi beni biraz düşündürdü, umarım sıkıntı yaratmaz.
Değişim yaptık deyip aynı ürünü de umarım göndermezler, makine olmasa da farklı bir alışverişimde başıma gelmişti. Ama senin makineyi ücretsiz bakıma alıp ilgi alaka göstermeleri firmanın dürüst olduğunu gösteriyor. Hayırlısı bakalım.

Sıfır aldığım Daiwa Ballistic LT 4000 DC spin makinemde sürtme sesi olması sebebiyle remixona değişime göndermiştim.
Sağolsunlar değişim yapıp kargoladılar bana, bugün elime geçti.
Bu makine yağ gibi, hiçbir ses yok. Makineye tekrardan aşık oldum.
Bu vesileyle satıcı egetechstore ve resmi distribütör remixona ilgi ve alakaları için çok teşekkür ederim. Hiçbir mağduriyet yaşatmadılar, isteklerimi yerine getirdiler fazlasıyla ve güven verdiler.

Back