Yeni Hobidaşınıza Yardım Edin Lütfen.

paramedik

Yeni Üye
Tepki
11
Ödül
5
Herkese merhaba ve rast gelsin.

İlk önce kendimden bahsedecek olursam Adım Zafer,Sağlık Bakanlığında Paramediğim.Yaşım 27 İstanbul'da çalışıyorum ama Balıkesir Edremit Altınolukta yaşıyorum.Balık tutma hevesiyle geçen hafta tanıştım.Amcama ait 3 metrelik teleskobik olta ile Altınolukta 2-3 karagöz 3-4 mırmır yakaladım 🙂 .1 hafta boyunca skorum böyle devam etti ama limanda yanımda balık tutan değerli insanlar benim surf değil tamamen spin avcılığa yatkın olduğumu söyledi.Sizden rica ettiğim konu spin olta önerisi.Forumda gezmedik konu bırakmadım ama çok kararsızım.

Bu sporu Küçükkuyu-Altınoluk-asos meralarında tutmak istiyorum.Ne tutacağım önemsiz bu hevesi bana sürekli yaşatacak herhangi bir balık olabilir.Kıyıdan avcılık yapmayı düşünüyorum.Alacağım olta ile istanbulda varsa sessiz sedasız meralar oralara da gidebilirim.Lafı fazla uzatıp sizi sıkmak istemiyorum.

Hem istanbulda hem de Altınolukta işime yarayacak 1.87 boyuma uygun işlevsel ve görsel olarak güzel bir olta kamışı arıyorum.

olta kamışları;
(link)
(link)
(link)
(link)

kendi çapımda araştırmalarımla seçeneklerim bunlar farklı seçenekleri değerlendirebilirim.Siz değerli insanlardan yardım bekliyorum.Kazasız belasız avlar diliyorum.

İstanbuldaki meralar çok ağaçlık alanlar değil ondan 2.70 boyunda bir spin kamışın sizin için daha iyi olacağını düşünüyorum. Daiwa ballistic 2.70 fena değil önerebilirim. Bütçe olarak daha uygun olsun derseniz daiwa legalis 2.70 14-42 atarlı bir kamış ile gene daiwa legalis makine veya shimano sedona 4000 lük makine alabilirsiniz. Fakat avladığınız balıklara bakılırsa spinden ziyade lrf takım daha uygun gözüküyor. Spin ile daha çok çinekop sarıkanat lüfer alırsınız istanbulda.

Yemlide ne güzel balıklar tutuyorsunuz. Ne işiniz var spinle. O Karagöz ve mırmırları bile tutamayacaksınız spinde. Hayallerdeki kocabaş levrek peşinde, günler ayları aylar yılları kovalayacak, siz de sahte kolleksiyonu yapacaksınız.
Yemliye devam et hocam. Her oltanın bir uğurlu dönemi vardır. Oltanın kısmeti açıkken sudan kesme onu.

Herkese merhaba ve rast gelsin.

İlk önce kendimden bahsedecek olursam Adım Zafer,Sağlık Bakanlığında Paramediğim.Yaşım 27 İstanbul'da çalışıyorum ama Balıkesir Edremit Altınolukta yaşıyorum.Balık tutma hevesiyle geçen hafta tanıştım.Amcama ait 3 metrelik teleskobik olta ile Altınolukta 2-3 karagöz 3-4 mırmır yakaladım 🙂 .1 hafta boyunca skorum böyle devam etti ama limanda yanımda balık tutan değerli insanlar benim surf değil tamamen spin avcılığa yatkın olduğumu söyledi.Sizden rica ettiğim konu spin olta önerisi.Forumda gezmedik konu bırakmadım ama çok kararsızım.

Bu sporu Küçükkuyu-Altınoluk-asos meralarında tutmak istiyorum.Ne tutacağım önemsiz bu hevesi bana sürekli yaşatacak herhangi bir balık olabilir.Kıyıdan avcılık yapmayı düşünüyorum.Alacağım olta ile istanbulda varsa sessiz sedasız meralar oralara da gidebilirim.Lafı fazla uzatıp sizi sıkmak istemiyorum.

Hem istanbulda hem de Altınolukta işime yarayacak 1.87 boyuma uygun işlevsel ve görsel olarak güzel bir olta kamışı arıyorum.

olta kamışları;
(link)
(link)
(link)
(link)

kendi çapımda araştırmalarımla seçeneklerim bunlar farklı seçenekleri değerlendirebilirim.Siz değerli insanlardan yardım bekliyorum.Kazasız belasız avlar diliyorum.
Ben tecrübeli değilim. Paylaşılan bilgilerden edindiğim kanaate göre, seçtiğiniz atar aralığı en avcı rapalalar için uygun. Boyları biraz daha uzun olanlarından seçerseniz, çapari kullanacağınız zaman birazda olsa erimi daha iyi olacaktır diye düşünüyorum...

Mesela
( hiçbirini kullanmadım. Örnek olsun diye ekliyorum. )
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Son düzenleme:
Yemlide ne güzel balıklar tutuyorsunuz. Ne işiniz var spinle. O Karagöz ve mırmırları bile tutamayacaksınız spinde. Hayallerdeki kocabaş levrek peşinde, günler ayları aylar yılları kovalayacak, siz de sahte kolleksiyonu yapacaksınız.
Yemliye devam et hocam. Her oltanın bir uğurlu dönemi vardır. Oltanın kısmeti açıkken sudan kesme onu.
Spin candir hocam 🙂
Tabi bu olaya bakis acisiyla alakali.
Avcilik birinci plan ise dogrudur yerine gore ama olay zevk ise spinin tadi hicbirseyde yok melesef.

SM-N975U1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İstanbuldaki meralar çok ağaçlık alanlar değil ondan 2.70 boyunda bir spin kamışın sizin için daha iyi olacağını düşünüyorum. Daiwa ballistic 2.70 fena değil önerebilirim. Bütçe olarak daha uygun olsun derseniz daiwa legalis 2.70 14-42 atarlı bir kamış ile gene daiwa legalis makine veya shimano sedona 4000 lük makine alabilirsiniz. Fakat avladığınız balıklara bakılırsa spinden ziyade lrf takım daha uygun gözüküyor. Spin ile daha çok çinekop sarıkanat lüfer alırsınız istanbulda.

Değerli yorumunuz için teşekkürler,

evet sanırım istanbulda öyle bir avantajım var bugün balık av malzemeleri bayiisine gidip 240 ı da 270 i de elime alıp deneyeceğim boy konusunda karar vereceğim.Yalnız atar konusunda çok kararsızım.

Ben tecrübeli değilim. Paylaşılan bilgilerden edindiğim kanaate göre, seçtiğin atar aralığı en avcı rapalalar için uygun. Boyları biraz daha uzun olanlarından seçersen, çapari kullanacağın zaman birazda olsa erimi daha iyi olacaktır diye düşünüyorum...

Mesela
( hiçbirini kullanmadım. Örnek olsun diye ekliyorum. )
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

çok teşekkürler sayın Mektupla,önerinizi dikkate alacağım.

öncelikle mesajınız için teşekkürler sayın Nedim Ceylan,
belirttiğim gibi olta benim değildi amcama aitti ve ben bu oltaya 3 iğne 25 gr kurşun ve yem olarak tavuk göğsü takıyordum.attıktan en fazla 2-3 dakika sonra çekiyordum çünkü oltayı tutup beklemek biraz sıkıcı geliyor açıkcası.İnternetten izlediğim spin videolarında ise hobidaşlar sürekli at-çek yaparak balık yakalama şansını arttırmakta.Balığın o ilk çekerken kamışa gösterdiği direnç için bile spin almam için yeterli bir sebep 🙂

karagöz ve mırmırı bu oltalar ile tutamaz mıyım acaba ?

Back