R serisi 10-50 atarlı olanı ben de edindim dayanamayıp. Spin sahtelerim genel olarak duo 175 flyer serisi ve buna benzer ağırlıkta jerk sahteleri. Aksiyonu tam beklediğim gibi, aldığıma pişman olmadım asla fakat benim meralarım kayalık, taş altı balıkları için ya da 3 kg lık kuzular için risk. Artık o da biraz şansa kalacak ki ilk avımda kilo üstü bir kaya balığında( tahminim orfoz) taşa çok yakın hamle yaptığı için boğuşma fırsatı bulamadım , bu tarz dövüşmeler için kamış bana güven vermedi. Akif abinin tam not verdiği kamışı eleştirmek bana düşmez ama yumuşaklıkla beraber uçtaki halkalar hayli geniş gibi. Kullandıkça daha fazla ısınacağımı düşünüyorum.
Ömer görüşüne katıldığım ve katılmadığım noktalar var. Ancak kesinlikle sana katılmadığım ve üzerinde tartışma dahi kabul edemeyeceğim bir husus var ki oda "Akif abinin tam not verdiği kamışı eleştirmek bana düşmez." kısmı. Eleştiri olmazsa iletişim-paylaşım olmaz. İletişimsiz kimse, kimsenin beynini okuyamadığına göre, diyalog ve çözüm de olmaz. Sen bu güzel eleştiriyi yapmamış olsaydın ben senin düşüncelerini , beklentilerini , nerede ortak, nerede teğet, nerede ayrı olduğumuzu göremeseydim ,yararlı olacağını umduğum bu güzel paylaşım da olmazdı !
Onun için öncelikle sana yürekten ve kocaman bir teşekkür.
En başta şu konuda mutabık kalalım , inceleme yazımda yaptığım (tablonun altında 15-16. satırlar) açıklama aynen şöyle "Hafif , dengeli ve ince yapılarının aksine verdikleri güven hissi ve mücadele yetenekleri onları Levrek kamışından öteye Allrounder sınıfı birer spine dönüştürmüş"
Yani söz konusu olan Levrek tabanlı bir spin kamış ve kesinlikle bir hardrocker değil. Uluslar arası tabirle HRF (LRF nin Abisi uydurulmuş HRF ile karıştırmayın) senin tabirinle taş altı balığı avı için yapılmış bir kamış değil yani. Eğer hedef balık Orfoz veya Lagos sa zaten 300 dolara Lateo almakta hiç akıl karı değil. Zira HRF nin yaratıcısı ve bu terimi 11 yıl önce( yanlış hatırlıyorsam düzeltin) literatüre sokan Daiwa nın Hard rock x HRF kamışı sadece 100 dolar (400 dolarlık Air serisi hariç) ? 100 dolara bu iş için yapılmış spesifik bir kamış varken insan 300 dolarlık bir kamışla aykırı bir disiplinde niye av yapmaya çalışsın ki ? Benim kişisel rekorum 1994 te Kıbrıs Magosada tuttuğum 27 veya 28 kiloluk bir lagos ( istersen özelden seninle resmini paylaşabilirim) ama ne kullandığım kamış nede makina spin değil !
Fakat işin tezat ve ilginç tarafı HRF kamışlar nispeten daha düşük atar seviyesinde H serisinde bile 7-45 aralığını geçmeyen, gayet yavaş aksiyonlu ve oldukça yumuşak kamışlardır . Mücadele sırasında tabiri caizse "U" olurlar !!! Yani Eğer lateo 93M sana yumuşak geldiyse, aslında mücadele açısından güvenmen gerekirken " bu tarz dövüşmeler için kamış bana güven vermedi " açıklamandan : Kamışı gereğinden sert bulduğun yorumunu yapmak isterdim ama, devamında yumuşaklıktan bahsederek aslında "sert kamış güvenilir kamıştır " yanılgısına düştüğünü sanıyorum. Burada benim anladığım , sen "balığın kaçma hareketine müsaade etmeyecek derecede sert ve pompalamaya müsaade edecek seviyede yüksek Dry Drag kapasitesine haiz" bir kamıştan bahsediyorsun sanırım. Eğer yorumunu yanlış anladıysam lütfen düzelt ! Yok doğru anladıysam (link) yazımdaki
(Fragility Coefficient) paragrafını tekrar oku..
3 kg lik bir kuzu bu kamış için sana riskli görünüyorsa ya hemen hiç riske girmeden kamışı değiştir. Yada avlanma sitilinde tasmalama - kıyılatma sürecini ve özellikle kamışa yüklediğin misyonu komple gözden geçir . Halkaların geniş olması özellikle dişli katagorisi balıklara karşı FC önü tel kullanımında veya uzun FC kullanımında düğümün yüzüklere takılmadan atışa izin vermesini sağlamak açısından büyük bir artı. Sırf bu hendikap yüzünden Trofe kofanalara veya uç porselenine elveda diyen çoktur. Hatta bazıları şu anda bu satırları okuyor bile olabilir
🤣 ?
Ben bu kamışla 38gr Savage 43 gram Yozuri popper ve 46 gram cam sahteleri kullandım. Ama hayalim erim odaklı 50 gram Duo larla kıyıdan 6200 gr lık dişli rekorumu kırmak. Ben sanırım kullandığım takımdan çok tecrübeme güveniyorum. Birde 69 km esen rüzgara karşı 7-35 kamışla 43 gram sahte sallayacak kadar deli dostlarıma. Hepsine şapka çıkarıyorum. Bir yapmadığım uçurtma tekniği vardı , onu bile yaptırttılar sonunda 😤. Sağlıcakla..