YENİ LATEO R (SADECE ADI AYNI)

İmzanızdan anladığım kadarıyla vermişsiniz zaten 🙂. Boğazda çinekop ve lüfer familyası için lateo yumuşak mı kalır? Siz de her iki kamışta var. Ben de lateo almayı düşünüyorum ama çok yumuşak gelmesi olasılığı korkutuyor. Tecrübenizi aktarabilir misiniz?
Lateo ile bırakın lüfer veya çinekopu koca koca kofanaları bile zorlanmadan alırsınız merak etmeyin. İnternette de örnek videoları bolca mevcut. Gözünüz arkada kalmasın. Yumuşaklık göreceli birşey. Asla hamur kıvamında değil olması gerektiği gibi bir spin kamışıdır. Ne az ne fazla.

Son düzenleme:
Lateo ile bırakın lüfer veya çinekopu koca koca kofanaları bile zorlanmadan alırsınız merak etmeyin. İnternette de örnek videoları bolca mevcut. Gözünüz arkada kalmasın. Yumuşaklık göreceli birşey. Asla hamur kıvamında değil olması gerektiği bir spin kamışıdır. Ne az ne fazla.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Çekeri ile ilgili şüphem yok sadece atış ve aksiyonda yumuşak gelir mi diye merak ettim bilmediğim için. Anladığım kadarıyla sorun yok 🤣

90ml alt bölüm satmak isteyen olursa bana özelden ulaşmasını rica ederim👍

Üstadım ürünü bugün satın aldım,ikinci el olarak.alt kısım bagajda kırılmış ama güzelde yaptırmış video falan yolladı satan arkadaş.carsamba elimde olucak gelir gelmez ölçüp bilgi vereyim.cok teşekkür ederim ilginiz icin

Uzun süredir takibinde olduğum ve forumdan bir çok arkadaşım ve kardeşimle gerek malzeme kalitesi gerekse teknik özellikleri konusunda fikir alışverişi yaptığım yeni Lateo R serisiyle tanışmadan önce uzun bir süreç geçirdiğimi ve kullanmış olduğum eski Lateo Q serisinden kalan bir çok çekincem olduğunu söylemeliyim. Aslında hemen Lansman sonrası geçen sene denemeyi ve sizlerle testini paylaşmayı düşündüğüm bu seriye 1 yıl ertelemeyle kavuşmaktan da oldukça memnunun.
Bu bir yıllık sürede çoğunluğu Japon kullanıcılar olmak üzere bir çok kişiden yorum almak ve kamışı ülkemizde global fiyat seviyesinden daha ucuza temin edebilmek gibi önemli artılarım oldu . Elimin altında iki sezondur vazgeçilmezim olan ve hayli güzel avlarda benimle merayı döven YAMAGA BALLISTICS TZ NANO 96MMH gibi bir kamış varken ve araya Excence genos s97MH, Excence infinity 906M ve Yeni Lunamis serisi 2 modelde toplam 5 kamışı sığdırmışken bir çoğumuzun gözünde zirveye oynayan bu "Amiral gemileri" ni batırıp, LATEO gibi bir "Korvet"le yola devam etmek ne kadar doğru olabilirdi ki?
Bahsi geçen modeller hakkında hiç bir yorum veya inceleme yazısı yazmadım ve bu detay tamamen konumuz dışında olsada merak edenler için sadece bir kaç kelimeyle söylemek isterim ki 96MMH ve S97MH en iyi Allrounder ve 906 M dünyadaki en iyi Levrek kamışı olabilir. Ama asıl soru kaçımızın 7000-8000 lirayı gözden çıkarıp bu kamışları alabilecek durumda olduğu?
Bunun ötesinde bir diğer hususta , verdiğimiz paranın aradaki farka değip değmediği ? Tüm bu sorular ve düşünceler içinde geçen zorlu bir süreçten sonra yeni Lateo R serisiyle ,hemde iki ayrı modeliyle şansımı denemeye karar verdim.
Model seçiminde hem Global paylaşımların hemde Daiwa nın ürün seçim kartelasının büyük faydası oldu.

110331 dosyayı görüntüle

Tüm bu veriler eşliğinde 86ML ve 93M modellerini almaya karar verdim. 93 M modelini seçmemdeki sebep sizinde yukarıdaki tablodan anlayacağınız gibi modelin uygun sahte disiplininde tavsiye edilen 12 katagorinin tümünde (9 katagoride tam ve 3 katagoride optimum match) uyumlu olması. Özellikle 93 M in Silikon, Vibrasyon ve Hafif Jig dışındaki tüm su üstü-sığ dalar-derin dalar ve gagasız sahte disiplinlerinin tümünde tam uyumlu olması çok iyi. Yeni Lateo R ürün gamında bu denli geniş kapsamlı sahteyle tam uyumlu bir model daha yok !
İkinci seçeneğim ise serinin başlangıç modeli 86ml oldu. Bu seçimde 90ML ve 86ML modelleri arasında gidip gelmeme rağmen 86 ML hafifliği- ilişken merada ve su içinde kompakt oluşu - WTD aksiyonda başarısı ve aynı seviyede sahte uyumu ile öne çıkan model oldu. Hemen belirtmeliyim ki modelin erim konusunda da kendisinden 15 cm uzun olan abisinden önemli bir eksiği yok. Ancak hafif jig ve jighead Silikon kombinasyonu için 90 Ml modeli bir tık daha iyi olabilir.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Yeni Lateo R serisi ismi dışında Eski Q serisinden hiç bir şeyi yeni modele taşımamış. Ortaya çıkan ŞAHASER'in hem malzeme kalitesi hem karakteri hem de hissiyatı tamamen bambaşka. Ancak bunu anlamak için kamışı bayide elinize almanız asla yeterli değil. Her ne kadar ele aldığınızda iki beden incelmiş ve zayıflamış olduğunu ve Q serisine oranla daha diri ve çabuk toparladığını ilk temasta his etseniz de, aslında onun neler yapabildiğini ve farklı bir segment te yarıştığını anlıyabilmeniz için ilk atışı ve ilk aksiyonu beklemeniz gerekiyor.
Sonuçta her iki modelde iddea ettikleri atar aralığının %100 ünde çalışan ve çok geniş bir yelpazede sahteye gerekli erim,hissiyat ve aksiyonu verebilen modeller.
Hafif , dengeli ve ince yapılarının aksine verdikleri güven hissi ve mücadele yetenekleri onları Levrek kamışından çok öteye Allrounder sınıfı birer spine dönüştürmüş.
Ancak hakkını yemeden belirtmeliyim ki 93M modeli 50 gram jig de dahil hem atış güveni ,hem erim hemde jerk aksiyon sırasında duruşu ve 2.3mm uç kalınlığıyla(2.2 belirtilmiş) bu sınıf ayrımını Levrek kamışından iki tık daha öteye Alrounder Jigger-spinner seviyesine taşımış. Lateo R güncel modanın ve trendin aksine tek amaçla "En iyi"ye değil çok yönlü "Optimum"a oynayan istisnai bir seri. Benden F/P konusunda da kesinlikle tam not aldı. Hatta yıldızlı Pekiyi!
Sonuç olarak herşeyin dengeli ve olması gerektiği gibi harmanlandığı yeni R serisi ( bir şey hariç ) her konuda dengeyi mükemmel sağlamış .
Dengeyi tutturamadığı tek konu ise rakiplerine oranla bir hayli altta kalan fiyatı ? JDM liste fiyatı ile aynı rakamlarda ülkemizde satılıyor olması inanılmaz.
Eski Q serisinin tam aksine atış sonrası kesinlikle kafa sallamayan , mükemmele yakın isabetli ve özellikle rüzgara karşı atışlarda beklenmedik derecede iyi erimler elde eden seri Korvet görünümünün aksine Kruvazör edasıyla tüm "Amiral gemilerine" selam yolluyor. Hemde Elini alnına götürerek değil , Orta parmağını dikerek !
@agartan Şeref abiye itafen yazdığım bu incelemeye Japon bir hobidaşımın incelemesinden alıntıyla son vermek istiyorum:
Sağlıcakla kalın..

Yıllardır Morethan Branzino kullanan biri olarak iki kamış arasındaki 500 dolar farkın ne olduğunu anlamaya çalıştım . Bu farkın 400 dolarının AGS sistem ve kullanılan uzay teknolojisi için üretilmiş karbonun fiyat farkı ile sıcak ve soğuk pres üretim teknolojilerinin maliyetinden kaynaklı olduğu sonucuna vardım. Geri kalan 100 dolar farkta kullanıcının kendisini elit hissetmesinin bedeli olsa gerek !
Gerçekten çok başarılı bir inceleme olmuş. Sayende bugün lateo r 93m sahibi oldum. Denemek için sabırsızlanıyorum. Kamışı certate lt 4000 cxh le kombinleyeceğim umarım iyi uyum yakalarım.

Gerçekten çok başarılı bir inceleme olmuş. Sayende bugün lateo r 93m sahibi oldum. Denemek için sabırsızlanıyorum. Kamışı certate lt 4000 cxh le kombinleyeceğim umarım iyi uyum yakalarım.
Teşekkür ederim. İnceleme üzerinden 2 yıldan fazla süre geçmiş. Bence kamışı şu an için hiç bir makinayla kombinlemeyin. Hatta hiç kullanmadan sıfır olarak kısa bir süre bekletin .

Back