Yeni Makine Seçimi Konusunda Yardıma Ihtiyacım Var.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Simonare
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Simonare

Yeni Üye
Tepki
8
Ödül
5
Merhaba,

Öncelikle Akdeniz'de Kıbrıs'ta avlanıyorum ve Hedef avım Akya, Mineri, Zargana, Baraküda, vb dir.

Spinning için
(link)
(link)
kullanıyorum

Shimano Aero'yu aldığım zamandan beri avlarımdan düşüş yaşıyorum. Araştırmalarım neticesinde makinenin çok yüksek devirli olduğunu ve avım için engel teşkil ettiği sonucu çıkıyor.

Bu sebeple yeni bir makine almayı düşünüyorum. (link) düşündüm fakat bu makinenin de sarımı 99cm

Doğru seçim yapabilmek adına yardımınıza ihtiyaç duyuyorum. Bileklerimde sorun olduğundan hafif makine tercih etmeye çalışıyorum.

Ayrıca Aero'yu Shore Jigging için değerlendirebilir miyim?

Teşekkür ederim.

Stradic Ci4+ 3000 işini görür 190 gram ağırlığı var. Daiwa LT lere de bakabilirsiniz

Merhaba,

Öncelikle Akdeniz'de Kıbrıs'ta avlanıyorum ve Hedef avım Akya, Mineri, Zargana, Baraküda, vb dir.

Spinning için
(link)
(link)
kullanıyorum

Shimano Aero'yu aldığım zamandan beri avlarımdan düşüş yaşıyorum. Araştırmalarım neticesinde makinenin çok yüksek devirli olduğunu ve avım için engel teşkil ettiği sonucu çıkıyor.

Bu sebeple yeni bir makine almayı düşünüyorum. (link) düşündüm fakat bu makinenin de sarımı 99cm

Doğru seçim yapabilmek adına yardımınıza ihtiyaç duyuyorum. Bileklerimde sorun olduğundan hafif makine tercih etmeye çalışıyorum.

Teşekkür ederim.

Kamış hakkında en ufak bilgim yok. Dolayısıyla yorum yapmak istemem. Ayrıca, ağırlıklı olarak hangi tür yemleri ve jigleri kullandığınızı yazmamışsınız.

Stradic 4000 Ci4 modelini tavsiye ederim hafiflik istiyorsanız. Sarım konusuna gelince, hızlı makinede yavaş sarım yapabilmek elinizde ama yavaş saran bir makine ile hızlı sarmaya çalışmak sizi daha çok yoracaktır.

"Shore Jig" avlarında yavaş saran makine kullanmayı daha verimli buluyorum. Kullandığım makine turda 73 cm sarıyor.

Aero yu da shore jigde kullanabilirsiniz pek tabi ama uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum.

Merhaba,

Spinning için
(link)
(link)
kullanıyorum

Teşekkür ederim.
Shimano Aero dan önce hangi makine yi kullanıyordunuz.

Shimano Aero Dan önce Shimano Seido 2500FA 85cm sarım yapan 5+1 BB li bir makine kullanıyordum. Bunla verim aldım.

Bu makine ile Kullandığım sahteler genellikle Duo Tide Slim Minnow 175, Daiwa Shore Line Shiner 140, Duel Hardcore Minnow 155 tarzı sahteler (Baracuda, zargana ya hitaben)

Duo BeachWalker tarzı sahtelerim de var küçük ama gramaj olarak yüksek.

JIG olarak ise 28Gr - 40Gr arası jigler kullanıyorum. Örnek olarak Nomura Sato 7.4cm 28Gr. bu jige benzer 40Gr lık 1kaç jigim daha var. Savage Gear ın 20-40Gr arası jiglerini sipariş verdim henüz elime gelmiş değil.

Shimano Seido 2500FA 85cm sarım yapan 5+1 BB li makine ile
hangi balıkları tutabildiniz.

Shimano Aero Dan önce Shimano Seido 2500FA 85cm sarım yapan 5+1 BB li bir makine kullanıyordum. Bunla verim aldım.

Bu makine ile Kullandığım sahteler genellikle Duo Tide Slim Minnow 175, Daiwa Shore Line Shiner 140, Duel Hardcore Minnow 155 tarzı sahteler (Baracuda, zargana ya hitaben)

Duo BeachWalker tarzı sahtelerim de var küçük ama gramaj olarak yüksek.

JIG olarak ise 28Gr - 40Gr arası jigler kullanıyorum. Örnek olarak Nomura Sato 7.4cm 28Gr. bu jige benzer 40Gr lık 1kaç jigim daha var. Savage Gear ın 20-40Gr arası jiglerini sipariş verdim henüz elime gelmiş değil.

Stardic Ci4 ü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kamış tercihi yaparken de shore jig ağırlıklı yapacaksanız "C" , spin ağırlıklı yapacaksanız "J" aksiyonlu kamışları tercih edin. "J" aksiyonlu bir kamış ile de Shore Jig yapabilirsiniz ama "C" aksiyonlu bir kamış ile özellikle maket yemlerde jerk yaparken kamış fazla esneyeceği için iyi verim alamayabilirsiniz. Saygılar

Stardic Ci4 ü rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Stradic CI4 un birçok modeli var hangisini tavsiye ediyorsunuz?

Kamış için kontrol ediyorum.

Shimano Seido 2500FA 85cm sarım yapan 5+1 BB li makine ile
hangi balıkları tutabildiniz.

Genelde Baracuda alıyordum fakat 140 Boyunda sahtelerle. 170 için biraz ağır kaldığını düşünmüştüm. Belki yanılıyorumdur.

Son düzenleme:
CI4 un birçok modeli var hangisini tavsiye ediyorsunuz?

Kamış için kontrol ediyorum.

Genelde Baracuda alıyordum fakat 140 Boyunda sahtelerle. 170 için biraz ağır kaldığını düşünmüştüm. Belki yanılıyorumdur.
(link), 140 Boyunda sahteleri kullanmadığınızı anlıyorum

Back