Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yerli ip misina

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Temu'nun kapanmasıyla ben de uygun fiyatlı bir alternatif bakarken bu mercan misina firmasını keşfettim. Pazarama kuponlarıyla birlikte 300 metrelik 4x pe 0,12mm ip misinayı (5,2 kg çekerli) 150 lira, 300 metrelik 8x pe ipmisinayı (7,2 kg çekerli) ise 175 lira gibi komik bir rakamla alabildim bugün. Ürünler gelince çekerlerini düğümsüz şekilde test edip sizlerle de paylaşacağım.

yobb

Yeni Üye
Adı
emre
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Temu'nun kapanmasıyla ben de uygun fiyatlı bir alternatif bakarken bu mercan misina firmasını keşfettim. Pazarama kuponlarıyla birlikte 300 metrelik 4x pe 0,12mm ip misinayı (5,2 kg çekerli) 150 lira, 300 metrelik 8x pe ipmisinayı (7,2 kg çekerli) ise 175 lira gibi komik bir rakamla alabildim bugün. Ürünler gelince çekerlerini düğümsüz şekilde test edip sizlerle de paylaşacağım.
iyi günler ,

misinalar çok boya salıyor. ben pek beğenmedim umarım siz memnun kalırsınız.
ilk aldığım ip 0,16 mm di ve sorun yok diye düşüyordum ki kullandıkça aslında onda da sorun oldu
bunun üzerine 1000 mt multicolor surf ip aldım. ipi bir kova içine suya koyup surf makinamın birine sardım.
daha sararken ip boyasını salmaya başladı. daha sonra ilk sarımda belki normaldir diyerek diğer makinama da sarıp avda kullandım.
atış esnasında sanki boyalar birbirine yapışıyor ipi açmıyor gibi geldi. iki makinaya toplamda 500 mt ip sardım ve çöp oldu
firmaya ile iletişime geçtim. bana inceleme için ipin kalanını göndermemi istediler. gönderdim.
inceleme sonucunda teknik bir arkadaş siz bu ipe ne yaptınız böyle dedi. dedim bir kova suyun içinde tutup makinama sardım.
bana suyun içinde durmakla bu ip böyle olmaz dedi. bende oltadaki ipten bir parça kesip suyun içine attım 10 dk sonra suyun rengi değiştiğini video olarak kendisine attım. neyse uzatmıyım hatayı kabullendile ama ellerinde sadece beyaz ip olduğunu ( ki bana göre en kullanılmaz ip rengi ) ondan bana 500 mt göndereceklerini söylediler. ben 1000 mt ip aldığımı 4 tane makinam olduğunu 1000 mt ipe ihtiyacım olduğunu söyledim ama kabul görmedi onlara gönderdiğim kadarını geri göndereceklerini söylediler. öyle de yaptılar. bu da kulağıma küpe oldu.
ucuz etin yahnisi mi dersiniz bir müsibet 1000 nasihattan iyidir mi dersiniz ne derseniz diyin. o gün bugündür MERCAN misinadan kendim ve çevremi uzak tutarım. almayın aldırmayın derim. keşke yerli ve milli bir firma için böyle konuşmasam ama durum bundan ibaret
Ayrıca mercan misinada ipler kalınlaştıkça zaten pürüzsüz yapısı da çok çabuk kayboluyor şok ipi olarak bile tavsiye etmem

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
11.03.2026 tarihinde MERCAN marka
X12 PE BRAID Platinum serisi turuncu renginde 0.11 - 7,5kg -300mt. ip misina aldım.
İlk defa kullandığım bir ip.
Geldiğinde inceliğini, renkteki parlaklığı pürüzsüzlüğünü beğendim.
Çaparide kullanacağım yedek kafaya sardım.
Malum merada çapari atmadan önce boş kurşun ile (150gr kurşun) hem misinayı ıslatmak hemde düzgün sıralı sarım yapabilmek için 3-5 atış ile denedim.
Herhangi bir sıkıntı çıkarmadı.
Sonrasında!!
Çapari atmaya başladığımda bir süre sonra ip çıkışta sanki takılıyormuş gibi makinadan zor çıkmaya, kamış yüzüklerine sürtünüyormuş gibi ses yapmaya başladı. (12 pe - 011).
Çantada diğer kafada 012 (seahorse 9x-012) düz yeşil misina vardı. O kafayı taktım. Hiç bir sıkıntı yok.
Tekrar 12pe-011 turuncu misinayı takıp problemin ne olduğunu anlamak istediğimde kafayı çıkarıp sardığım bez turuncu renkte boyanmıştı. Ciddi boya salmış beze. Aslında renk vermesine, boya salmasına pek takılmadım. Tüm ipler belli bir zamanda renk atıyor. Ama atış anında sanki kafada ip birbirine yapışmış vaziyette çıkması yüzük çıkışlarında ses yapması devam etti…
Kimseye bir şey diyemem. Çantam ip misina dolu, yedek kafalar dahil tüm kafalarda misina sarılı.
Kullandığım, denediğim, bildiğim marka yada ürünler varken sırf renkli diye, rengi makinama uyuyor 😂 diye alıp sardığım (fantazi & risk) ve memnun 😞 kalmadığım bir tecrübe oldu.

ANLAŞILAN BİLDİĞİM MARKALARDAN DEVAM.

IMG_4245.jpeg

Son düzenleme:

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
ucuz mal alacak kadar zengin değilim. sözü geliyor insanın aklına amansızca :)

Hoper

Aktif Üye
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba,

Son yorumlar olumsuz olunca açıkçası şaşırdım.

Bende bir kaç senedir mercan misinayı kullanıyorum. İlk olarak tekneden kalamara giderken kullandığım takımda bu misinayı ( https://mercanmisina.com/x4-orgu-ip-misina?Renk=Multicolor&Ölçü-(mm)=0,10-mm ) kullandım. Herhangi bir problem yaşamadım. Ne renk attı, ne de düğüm tutmama oldu. :confused:

İki sezondur da kıyıdan kalamar için kullandığım takımda bu misinayı ( https://mercanmisina.com/x8-premium-orgu-misina?Renk=Neon-Yeşil&Ölçü-(mm)=0,12-mm ) kullanıyorum. Yine renk atmadı, ve özellikle bu sezon zokaları bir çok kez kayalara, yosunlara takmama rağmen ya iğneyi eğerek, ya da yosunu sökerek kurtardım. Bana kalırsa sağlamlık ölçülerinden biridir bu ;)

Ygk G-Soul 8x, Varivas Light Game, Daiwa J Braid gibi misinalar da kullandım. Bunların rakamlarına çıkılmayacaksa mercan misinanın iyi bir muadil olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Partiden partiye, renkten renge kalite değişiyor olabilir. Pek bilinmedik markalarda Aynı markanın tüm özellikleri aynı ürünlerinde bile kalite farkı olabiliyor. Boya atması benim için de sorun değil de bu yapış yapış olma durumu çok sinir bozucu olur. İyisi mi ürünler gelince direk 1 saat suda bekletip boya durumuna bakayım.

Son düzenleme:

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Dostlar mercan misina Türkiye'de kendisi mi üretiyor yoksa yurt dışından top alıp bobinlere sarıp markasını mı vuruyor :) Ben ip misina üretim hatları olduğunu sanmıyorum da :) Ben de alışveriş yaptım bu arada, küçük de bir hediye mono misina yollamışlar yanında. Geçmiş zaman ama, hatırlayamadım şimdi.

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
11.03.2026 tarihinde MERCAN marka
X12 PE BRAID Platinum serisi turuncu renginde 0.11 - 7,5kg -300mt. ip misina aldım.
İlk defa kullandığım bir ip.
Geldiğinde inceliğini, renkteki parlaklığı pürüzsüzlüğünü beğendim.
Çaparide kullanacağım yedek kafaya sardım.
Malum merada çapari atmadan önce boş kurşun ile (150gr kurşun) hem misinayı ıslatmak hemde düzgün sıralı sarım yapabilmek için 3-5 atış ile denedim.
Herhangi bir sıkıntı çıkarmadı.
Sonrasında!!
Çapari atmaya başladığımda bir süre sonra ip çıkışta sanki takılıyormuş gibi makinadan zor çıkmaya, kamış yüzüklerine sürtünüyormuş gibi ses yapmaya başladı. (12 pe - 011).
Çantada diğer kafada 012 (seahorse 9x-012) düz yeşil misina vardı. O kafayı taktım. Hiç bir sıkıntı yok.
Tekrar 12pe-011 turuncu misinayı takıp problemin ne olduğunu anlamak istediğimde kafayı çıkarıp sardığım bez turuncu renkte boyanmıştı. Ciddi boya salmış beze. Aslında renk vermesine, boya salmasına pek takılmadım. Tüm ipler belli bir zamanda renk atıyor. Ama atış anında sanki kafada ip birbirine yapışmış vaziyette çıkması yüzük çıkışlarında ses yapması devam etti…
Kimseye bir şey diyemem. Çantam ip misina dolu, yedek kafalar dahil tüm kafalarda misina sarılı.
Kullandığım, denediğim, bildiğim marka yada ürünler varken sırf renkli diye, rengi makinama uyuyor 😂 diye alıp sardığım (fantazi & risk) ve memnun 😞 kalmadığım bir tecrübe oldu.

ANLAŞILAN BİLDİĞİM MARKALARDAN DEVAM.

Ekli dosyayı görüntüle 127617
Makine zehir abim :)

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Partiden partiye, renkten renge kalite değişiyor olabilir. Pek bilinmedik markalarda tüm özellikleri aynı ürünlerde bile kalite farkı olabiliyor. Boya atması benim için de sorun değil de bu yapış yapış olma durumu çok sinir bozucu olur. İyisi mi ürünler gelince direk 1 saat suda bekletip boya durumuna bakayım.
Boya atması sonrasında (tuzlusuyla boya reaksiyona girip) yapış yapış olması kalitesiz boyalarda olabilecek bir durum galiba. muhakkak kimyasal bir etkileşim kaynaklı bir durum vardır.
partiden partiye değişme konusu işin kalitesiz üretildiği anlamına gelir zaten. Yada açıkça ürün ayrımı yapıldığı anlamına gelir.

Tıpkı otomobil ve motosikletlerdeki michelin örneği gibi. Her çok bilmiş usta şoför Fransada'ki 1. kalite hamurdan üretilen michelin lerin Türkiye'ye geldiğini zanneder oldum olası. işin iç yüzünü öğrenince de farklı markalara dönüş yapar.