11.03.2026 tarihinde MERCAN marka
X12 PE BRAID Platinum serisi turuncu renginde 0.11 - 7,5kg -300mt. ip misina aldım.
İlk defa kullandığım bir ip.
Geldiğinde inceliğini, renkteki parlaklığı pürüzsüzlüğünü beğendim.
Çaparide kullanacağım yedek kafaya sardım.
Malum merada çapari atmadan önce boş kurşun ile (150gr kurşun) hem misinayı ıslatmak hemde düzgün sıralı sarım yapabilmek için 3-5 atış ile denedim.
Herhangi bir sıkıntı çıkarmadı.
Sonrasında!!
Çapari atmaya başladığımda bir süre sonra ip çıkışta sanki takılıyormuş gibi makinadan zor çıkmaya, kamış yüzüklerine sürtünüyormuş gibi ses yapmaya başladı. (12 pe - 011).
Çantada diğer kafada 012 (seahorse 9x-012) düz yeşil misina vardı. O kafayı taktım. Hiç bir sıkıntı yok.
Tekrar 12pe-011 turuncu misinayı takıp problemin ne olduğunu anlamak istediğimde kafayı çıkarıp sardığım bez turuncu renkte boyanmıştı. Ciddi boya salmış beze. Aslında renk vermesine, boya salmasına pek takılmadım. Tüm ipler belli bir zamanda renk atıyor. Ama atış anında sanki kafada ip birbirine yapışmış vaziyette çıkması yüzük çıkışlarında ses yapması devam etti…
Kimseye bir şey diyemem. Çantam ip misina dolu, yedek kafalar dahil tüm kafalarda misina sarılı.
Kullandığım, denediğim, bildiğim marka yada ürünler varken sırf renkli diye, rengi makinama uyuyor
diye alıp sardığım (fantazi & risk) ve memnun
kalmadığım bir tecrübe oldu.
ANLAŞILAN BİLDİĞİM MARKALARDAN DEVAM.
Ekli dosyayı görüntüle 127617