Yerli palamut nasıl pişirilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eylmz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de bir abimize bu soruyu sormustum gecen sene bana verdiği cevabı hiç unutmayacagım. Dedi ki: palamutları temizledikten sonra et tahtasının üzerine koy. Sonra etrafına limon dilimlerini koy. Maydonoz ve sogan da ekle. Üzerine zeytinyağı dök. Fırını da 10 dk öncesinden 200 dereceye getir. Sonra palamutu çöpe, tahtayı da fırına at Sanırım pek lezzetli olmuyor bu balık

Ben de bir abimize bu soruyu sormustum gecen sene bana verdiği cevabı hiç unutmayacagım. Dedi ki: palamutları temizledikten sonra et tahtasının üzerine koy. Sonra etrafına limon dilimlerini koy. Maydonoz ve sogan da ekle. Üzerine zeytinyağı dök. Fırını da 10 dk öncesinden 200 dereceye getir. Sonra palamutu çöpe, tahtayı da fırına at Sanırım pek lezzetli olmuyor bu balık
O abinin palamuttan kastı Ege ve Akdeniz'de sıkça "palamut" olarak adlandırılan "yazılı orkinos - tombik" olmalı.

Survivora gitmedikce yazili orkinos ve benzerlerini yemem sanirim.. Allah muhtac etmesin. Hanim birgun pazarda ucuz gorunce supriz yapip torik diye almis. Kabus gibiydi...

Çok eskiden bir orkinos kazığıda ben yemiştim. Mutfak kokudan geçilmiyordu. Dün mimarsinan tarafında yol üstünde satıyorlardı. Bir ara bacanağa dur bakalım diyesim geldi ama vazgeçtim. 😀

Tadı fena değildi çeşitli baharatlar ve zeytin yağı ile marine ettim ondan sonra fırında pişirdim tabiki damak tadı herkesin aynı degil ama yenmeyecek balık değil 🙂

7ed9be72a8789cd9a59ae7a7ce0633a6.jpg

Pism sen önce ve sonra
7ed9be72a8789cd9a59ae7a7ce0633a6.jpg
4c4926f7cf997c8d954b518ec14ba64f.jpg
Paylaşım için teşekkürler. Bende yapacağım en kısa sürede.

Ben palamutun fırında yapılışını hiç beğenmedim maalesef tadı çok farklı geldi bana.
Dilim halinde zeytinyağı sürüp elektrikli ızgarada pişireceğim bakalım umarım beğenirim.
Hamsi yiyemiyorum artık geçenlerde bolca yağda kızartmışlar ve pişmemiş şekilde sunum benim midemi allak bullak etti.

Back