Lüfer53
Aktif Üye
- Adı
- Erdinç
- Kan Grubu
- O Rh Pozitif
Arkadaşlar, abiler, kardeşler. @alperderya ile yaptığımız ama rapor yazmaya zaman bulamadığımız, zaten kayda değerde bir hareket olmadığı için çokta üstünde durmadığımız, yapraktan başka balık gelmeyen oltamıza gelen yapraklarıda iade ettikten sonra 1 tanesi hariç kuyruğu parçalanmıştı. Diğer balıkçılar tarafından birer birer bize hediye edilen bunu tuttuk kovanız hangisi size bırakayım deyip giden arkadaşlardan eve getirdiğim 2 çinekopu inceledim. Boyut olarak 20 cm aşmışlardı. İrilikleri kalınlıkları güzeldi. Pldukça yağlanmışlardı belliki. Ağzını açıp içine baktığımda yeşillik dikkatimi çekti. Balığın normalde krem rengi veya pembemsi olan rengi benekli yeşil renkte olduğunu farkettim. Fotoğraf temsilidir. Balığın resmini çekme fırsatım olmadı temizleyip buzluğa attım. 2 balığında dili aynıydı. Bu balıklar bi hastalığamı yakalanmış, yoksa deniz kirliliğinden mi etkilenmiş, yoksa başka bir nedenimi vardır. Mesela yosunların aralarını kurcalamaktan yeşile boyanmış olabilirmi, yemekte bir sakınca varmıdır, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarlarsa hem benim hemde bu durumla karşılaşmış başka arkadaşlarımızın aklındaki soru işaretleri giderilmiş olur.