Yeşilyurt-Yeşilköy Balık Avlama (Son Durumlar)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan knngs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selam herkese, konu sahibi olarak yeni sezonumuz hayırlı olsun demek istiyorum. İstavrit iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Son 3-4 gündür çok iyi balık yapıyor. Dün ben de ilk kez indim ve Yeşilyurt siyah kayalıklardaydım. saat 17:30-20:30 arası 3 kg balık aldım. Tabi gelen çok çok küçük kraçeler var onlara dikkat etmek gerekiyor. Sürekli 8-10'lu çektim 3-4 tanesi çok küçük geliyor. Mezgit bile var yavru yavru takılıyor çapariye tek tük.

kenan tebrikler. yarin 5 gibi ben de tekrar deneyecegim denk gelirsek. capari rengin hangisi yesil miydi

Selam herkese, konu sahibi olarak yeni sezonumuz hayırlı olsun demek istiyorum. İstavrit iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Son 3-4 gündür çok iyi balık yapıyor. Dün ben de ilk kez indim ve Yeşilyurt siyah kayalıklardaydım. saat 17:30-20:30 arası 3 kg balık aldım. Tabi gelen çok çok küçük kraçeler var onlara dikkat etmek gerekiyor. Sürekli 8-10'lu çektim 3-4 tanesi çok küçük geliyor. Mezgit bile var yavru yavru takılıyor çapariye tek tük.
Maaşallah...

Selam arkadaslar Yesilkoy yine olu kalmis nasil durumlar canlandiralim

Selamlar , teknelerden Ambarlı'dan uzun olta gezdirip lüfer almaya başladılar . Akşamları zargana kepçeleyenleri görmeye başlayacaksınız artık . Yeşilköy 'dende sabah güneşle beraber çıkanlar mutlaka vardır . Az kaldı ay sonundan sonra palamut tezgahlarda görünür .
1,5 - 2 aya mantarlı takımlarlar ile kıyıdan lüfer beklemeye başlarız inşallah 🙂 herkese keyifli ve bereketli bir sezon dilerim . Rastgele .

Son düzenleme:
Selamlar , teknelerden Ambarlı'dan uzun olta gezdirip lüfer almaya başladılar . Akşamları zargana kepçeleyenleri görmeye başlayacaksınız artık . Yeşilköy 'dende sabah güneşle beraber çıkanlar mutlaka vardır . Az kaldı ay sonundan sonra palamut tezgahlarda görünür .
1,5 - 2 aya mantarlı takımlarlar ile kıyıdan lüfer beklemeye başlarız inşallah 🙂 herkese keyifli ve bereketli bir sezon dilerim . Rastgele .

Ahmet abi güzel haberler bekliyoruz. Rastgele...

Merhaba herkese.. Her sene Yeşilyurt ve Yeşilköyde balık avlamaktayım.. İstavrite değinicem.. İstavrit her sezon Nisanın sonu Mayıs başı gibi Yeşilköy beyaz kayalıklarda başlardı.. Yeşilyurt siyah kayalıklarda ise Mayısın 2.haftası gelince istavrit yapardı.. Bu sene istavrit pek zevk (link) (link) vermedi kimseye.. Hem çok geç başladı hemde tat alamadık.. Özellikle ben Yeşilyurtta istavrite gelirdim.. Bu sene 1 hafta kadar balık yaptı.. Hemde Haziranın 2.haftasına doğru balık başladı.. Bu kadar geç kalmasının sebebini anlamış değilim.. Her sene daha geç başlıyor ve daha az gün balık yapıyor. Şu sıralar ise istavrit kıyıda hiç yok.. Sadece denize açıldığımızda yakalayabiliyoruz. Kıyıya yanaşmıyor.. Bakalım umudumuz yemlide.. Ağustos ayı gelince Zargana,izmarit,yemli istavrit peşine düşecez ondan verim alabilecekmiyiz bakalım..
yaparlar dayı yaparlar gelecegını duşunmeyen cok kişi var bir kaç sene sonra onlarıda bulamayınca bakalım ne yapacakalr....

Son düzenleme:
Merhabalar,
Bugün ilk balık tutma deneyimimi Florya’da tekneden istavrit avlanmaya çalışarak gerçekleştirdim.Sabah 6 da açıldık öğlen 11:30 a kadar avlandık.4-5 tane yer gezdik balık ara ara geldi at-çek yapınca 2-3 tane bazen 6 tane şeklinde geldi sonra birden kesildi.çok fazla balık yoktu ortalama kişi başı 20 istavrit şeklinde oldu.istavrit için zamanlama mı yanlış yoksa bu zamanlarda böylemidir?

Merhabalar,
Bugün ilk balık tutma deneyimimi Florya’da tekneden istavrit avlanmaya çalışarak gerçekleştirdim.Sabah 6 da açıldık öğlen 11:30 a kadar avlandık.4-5 tane yer gezdik balık ara ara geldi at-çek yapınca 2-3 tane bazen 6 tane şeklinde geldi sonra birden kesildi.çok fazla balık yoktu ortalama kişi başı 20 istavrit şeklinde oldu.istavrit için zamanlama mı yanlış yoksa bu zamanlarda böylemidir?

zamanlama yanlis

Back