Yeşilyurt-Yeşilköy Balık Avlama (Son Durumlar)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan knngs
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Özcan usta 2 haftadır bostancıda minekop ve eşkinadaydım.Dün yani pazar günü yeşilköye gittim bol miktarda yosun çektim.Lüfer çıktı diyorlar yakın zamanda beraber olta atarız.

Eğer uygun görürseniz musait bir zamanda bende sizlere eslik etmek isterim. Bir acemi olarak tecrube edinmis olurum.

Dun aksam yesilkoyde 8 ile 10 arasi fujin yummy orange ile hirsiz igne kullanarak atis yaptim. Ilk atisimda istavrit aldim. Dedim ki tamam bu sefer oldu bu iş 🙂

Ama geri kalan 2 saatte ispariler ile silikon kavgasi seklinde gecti.

Cok akilli hayvanlarmis. Hirsiz igne olmasina ragmen bir onlar cekti silikonu bir ben cektim. 1 istavrit (geri iade ettim) ile geceyi kapattim.

Kullandigim igne asagidaki gibidir. Nerede hata yapiyorum veya bu isparileri kandirmak icin ne yapmam lazim. Yardim ederseniz mutlu olurum.

Dosyalar

• 20190908_221924.jpg
    20190908_221924.jpg
    64.5 KB · Okunma: 402
  • 20190908_201736.jpg
    20190908_201736.jpg
    13.7 KB · Okunma: 383

süper. 👍👍
minekop boyları çok iyiymiş. iki haftadır keşan yazlığı ( cumartesi pazar ) istanbula taşıyoruz eşyaları. aradada izmire gidip geliyorum iş için. bu nedenle henüz istanbulda olta atamadım.
ama akşam 20,00 sonrası bende keşanda yatırıyorum oltaları.
gelen eşkinalar 500-750 gram ufak yani. salıyorum onları. ama minekoplar çok iyi. 3 ila 5 kiloluk minekoplar aldım.
inşallah görüşürüz. dişli başlamadan istanbulda olta açmam sanırım.

Son düzenleme:
Eğer uygun görürseniz musait bir zamanda bende sizlere eslik etmek isterim. Bir acemi olarak tecrube edinmis olurum.

Dun aksam yesilkoyde 8 ile 10 arasi fujin yummy orange ile hirsiz igne kullanarak atis yaptim. Ilk atisimda istavrit aldim. Dedim ki tamam bu sefer oldu bu iş 🙂

Cok akilli hayvanlarmis. Hirsiz igne olmasina ragmen bir onlar cekti silikonu bir ben cektim. 1 istavrit (geri iade ettim) ile geceyi kapattim.

Kullandigim igne asagidaki gibidir. Nerede hata yapiyorum veya bu isparileri kandirmak icin ne yapmam lazim. Yardim ederseniz mutlu olurum.

uğur arkadaşta mutlaka yardımcı olacaktır.
ama. sanırım spin tarzı av yapıyorsunuz.
minekop - eşkina gibi balıkları ikili - üçlü dip takımları ile alıyoruz. yem olarak karides borukurdu. iğneler 2 veya 3 numara. ufak balıklar yemi kolay almasın diye 4-5 no iğneler kullanmıyorum. surf kamış ile açıktan alıyorum. ama isparilere çare yok. ister sahte yem ister canlı yem fark etmiyor bu yamyamlara.

uğur arkadaşta mutlaka yardımcı olacaktır.
ama. sanırım spin tarzı av yapıyorsunuz.
minekop - eşkina gibi balıkları ikili - üçlü dip takımları ile alıyoruz. yem olarak karides borukurdu. iğneler 2 veya 3 numara. ufak balıklar yemi kolay almasın diye 4-5 no iğneler kullanmıyorum. surf kamış ile açıktan alıyorum. ama isparilere çare yok. ister sahte yem ister canlı yem fark etmiyor bu yamyamlara.

Lrf yada light spin diye geciyor sanirim. 3 -15 gr atarli takim ile avlaniyorum. Genelde sahte ve silikon kullaniyorum.
Yemli olayi beni sıkıyor. Yemlide beklemektense at-çek yapmak hosuma gidiyor.

Sanirim jighead ignesini biraz daha ufaltsam iyi olacak.

Lrf yada light spin diye geciyor sanirim. 3 -15 gr atarli takim ile avlaniyorum. Genelde sahte ve silikon kullaniyorum.
Yemli olayi beni sıkıyor. Yemlide beklemektense at-çek yapmak hosuma gidiyor.

Sanirim jighead ignesini biraz daha ufaltsam iyi olacak.

özellikle yeni kapı - yeşilyurt - yeşilköy kıyılarında lrf yada spin çalışan arkadaşlarla tanışıp onların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmanızda fayda var derim.
çünkü bildiğim kadarı ile @Uğur Yücel arkadaşımda surf çalışmakta. ( yemli ile )

yada forum içinde lrf spin konusunda tecrübeli olan arkadaşlardan yardım alın. iğne sahte avlanma stili konusunda.

rast gelsin.

özellikle yeni kapı - yeşilyurt - yeşilköy kıyılarında lrf yada spin çalışan arkadaşlarla tanışıp onların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmanızda fayda var derim.
çünkü bildiğim kadarı ile @Uğur Yücel arkadaşımda surf çalışmakta. ( yemli ile )

yada forum içinde lrf spin konusunda tecrübeli olan arkadaşlardan yardım alın. iğne sahte avlanma stili konusunda.

rast gelsin.

Tesekkur ederim cevaplariniz icin.

rast gelsin.
Özcan usta yeşilköy

Özcan ustanın dediği gibi sörf olta ile yemli av yapıyorum.Akrabam ve balık arkadaşım Bostancıya taşındı 1 aydır hafta sonları oraya arkadaşlar götürüyor.Büyük balıkları kıyıdan 30 ile 40 mt arasında alıyorum.Aracım olmadığı için sıkıntı çekiyorum yoksa size mutlaka yardımcı olmak isterim

Back