Yıldızbalıkçılık dikkat !!!

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Yıldız balıkçılık kimine göre iyi olabilir,
fakat Abim pazar akşamı ürünü satın aldı,
çarşambaya kadar bekledi kargo gelmedi ve yıldızı aradı ürün elime ulaşmadı dedi, oda ürün stokta yok dedi, Bu iyi esnaf mı oluyor şimdi,
Stokta yok ise pazartesi arayıp ürün almışsınız iademi yapalım başka ürün almak istermisiniz demesi gerekmiyor mu ? ben aramasam ilgileneceği yok.
İşin iade kısmı başka sorunlar tabii.

Bu arada para şuan iade gelmiş.. İlgilenen herkese tşkler

En başta da dediğim gibi,
Git gör bak beğen al.. işin en doğrusu aslında.

Son düzenleme:
Geçen yıl Plattan ecogear jighead sipariş etmiştim. Gönderim uzayınca mail ilettim. Stoklarımızda yok yanıtı ile alternatif ürün önerdiler. Kabul etmeyince para dönüşü birkaç gün uzadı, ne kadar uzamıştı hatırlayamıyorum.
Ancak ürün 5-6 ay sonra dahi satış listelerinde gözükmeye devam etti. Şimdi baktım nihayet kaldırılmış.

Bunun için tekrar yazdım, biliyoruz ama silemiyoruz yanıtı geldi. Kullandığımız programı aldığımız firma uğraşıyor dediler.
Bu programlarda bazen böyle sorunlar oluyor. Bu nedenle programcıların işleri hiç bitmiyor.

Bana göre bu olayda Yıldızın ihmali pek yok. Çünkü tartışmalar sonrası sistemin parayı geri göndermediğine dair yani iade işlemini bilgisayarda yaparak video çekip arkadaşa iletmiş.
Sistem iade etmiyor para benim hesaba geçmese de ben göndereceğim iban gönderin demiş.
Konunun açıldığı gün veya bir gün önce olmuş bu hesap no isteme işi.
Suçlamak için her iki tarafı da dinlemek gerek.
Size hiç katılmıyorum. aracı firma seçimini alıcı mı yapmış. alıcının onayını mı almış
Satıcının hangi aracı firmalarla çalıştığı alıcıyı ilgilendirmez satıcının seçimidir. ancak,
* aracı firmanın düzgün olup olmadığı alıcının sorunu değil satıcının sorunudur.
* aracı firmanın sistemlerinin düzgün çalışıp çalışmadığı alıcının soru değil satıcının sorunudur.
* aracı firmanın para iadesini gerçekleştirmediği, 10, 20, 30 gün sonra yapması alıcının değil satıcının sorunudur.

satıcı aracı firmasını düzgün seçecek, aracı firma da sorun çıktı ise gerekiyorsa beklemeden para iadesini yapacak müşteri memnuniyetini sağlayacaktır. sağlamak zorundadır. müşteri memnuniyetinden öte ticari ahlak bunu gerektirir.

İnternet üzerinde çok sayıda alış-veriş yapıyorum, benimde başıma benzer sorunlar çok geldi , bazen o ürün yok ama şunu gönderelim gibi ısrarda bile bulunuyorlar, artık alacağım ürün sitesinde stok var diye görünse bile küçük bir rapala bile olsa mutlaka arayıp renk koduna kadar soruyorum, pazar günü kamış aldım sitenin yardım bölümünden stok ve aynı sitenin n11 deki reyonunda ürününü neden daha ucuz olduğunu sordum fiyatı dahada aşığıdan verdi ayrıco 25-30 tl lik hediye bile gönderdi, diyeceğim site ne kadar güvenilirde olursa olsun siteleri ne yazıkki günce tutmuyorlar, şimdiye kadar 2 sitenin stoklarını güncel tuttuğunu gördüm, geçmiş olsun..

Yıldız balıkçılık iyi esnaftır ben de tanırım kendilerini. ben şahsen her zaman söylüyorum ürün alırken arayıp teyit edin çoğu firmada stok problemi var ve çoğu firma ithalatçıya göre çalışıyor dükkanında malzeme olmasa da sitesinde var gözüküyor. stokları güncel benim bildiğim bir tek sabah suyu sitesi var %100 stok doğruluğu ile çalışıyoruz diyorlar zaten kendileri. inşallah kısa sürede problem giderilir.

Yıldız balıkçılık iyi esnaftır ben de tanırım kendilerini. ben şahsen her zaman söylüyorum ürün alırken arayıp teyit edin çoğu firmada stok problemi var ve çoğu firma ithalatçıya göre çalışıyor dükkanında malzeme olmasa da sitesinde var gözüküyor. stokları güncel benim bildiğim bir tek sabah suyu sitesi var %100 stok doğruluğu ile çalışıyoruz diyorlar zaten kendileri. inşallah kısa sürede problem giderilir.
Bugün öğlene doğru iade yapıldı problem giderildi..

Türkiyede bir çok ürün distribitörlerden gelen excel xml veya apilerden sitelere yönlendiriliyor. Bu stok olayı malesef bütün sektörlerde sıkıntı bir durum. Çünki artık kimse direk elindeki ürünü satmıyor . Stok sorunu olmaması için kişi bütün ürünleri kendi bünyesinden satması kasa ve online satış sitesinin entegrasyonlarını sağlaması gerek. Eğer yapan kişi kendi yazılımcı değil ise baya büyük problem . Birisi sormuş n11den niye kalkmıyor diye , distribitör firma gönderdiği listede stoklarını güncellemez ise satıcı arkadaşın yapacağı bir durum yok . Şuan bende bir e-ticaret sitesinde yazılımcıyım tamda bu tarz işler yapıyorum . Bizede bir çok distribitörden sıkıntılı ürün geliyor malesef takip etme şansı yok derseniz ki o şirketlerle çalışmayın ozaman sadece kendi ürününü satabilirsin distribitör falansan ki ozamanda online satışın çok bir anlamı yok . İyzicoya gelirsek bizde ödeme aracı olarak kullanıyoruz . Bu zamana kadar iade ve iptallerde bu tarz bir sıkıntı yaşamadık . Ama firma ile yapılan anlaşmaya göre bu tarz sıkıntıların çıkma şansı var daha doğrusu varmış .Şirketten bir arkadaşım eski şirketinde bu tarz bi sıkntı yaşadıklarından bahsetti . Ama durumu müşteriye onlar farkettirmeden ceplerinden ödeyip sonradan iyzicodan almışlar ücreti . Sonuç olarak geçte olsa ücret alınmış . Şunu bir kez daha söyleyim internetten ürün alırken stok sorun . Birde alacağınız ürünü googlada aratın n11 gibi sitelerde aratın . En ucuzunu alın stok var ise . N11de aynı ürün aynı mağaza tarafından hem normal fiyatına hemde %30 %40 indirimli fiyatlara satılabiliyor.

Yildiz Balıkçılık Ahmet tanıdığım ve sevdiğim bir esnaftır. Ben ve arkadaşlarım kendisinden çok alışveriş yaptık ve hiçbir sorun yaşamadık. Hasan bey konunun kapanmış olmasına sizin ve Ahmet in adina sevindim.

Sorun çözülmüş..
E-Ticaret sorunlarını Yıldız üzerinden değerlendirmeyelim artık..
Bu onu korumaya çalıştığımdan değil de neredeyse her sitede benzer sorunların olabilmesi..
Anlı şanlı bir kitap sitesinden verdiğim bir kaç kitaptan biri temin edilemeyince ıo kitabın bedeline ait kısmın iadesi 1 haftaya yakın sürmüştü.. Olur böyle aksaklıklar..
Sanırım burada asıl sorun bir iletişim problemi olmuş..

Gerekirse başka bir forum başlığı altında E-Ticaret konusu tartışılabilir..

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back