Semih09
Daimi Üye
- Tepki
- 932
- Ödül
- 103
Benim kamış 3.60 kamış boyuna göre ayarlamak lazım o zaman.4.20 lik kamışlarda ben de 2 kulaç kadar (kamış boyuna yakın) beden yaparım, dolanma hiç yok denecek kadar az olur.
Benim kamış 3.60 kamış boyuna göre ayarlamak lazım o zaman.4.20 lik kamışlarda ben de 2 kulaç kadar (kamış boyuna yakın) beden yaparım, dolanma hiç yok denecek kadar az olur.
Benim kamış 3.60 kamış boyuna göre ayarlamak lazım o zaman.
1 kulaçı 1,5 metre olarak hesapladım.Hocam bir kulaç 2 metre olmuyor mu? 2 kulaç 4 metre yapar.atarken dolanmıyor mu? Ben 1 metre beden yaptığımda bile atarken zorlanıyorum.Dün at çek yaparken sahteyi kovalıyordu zargana.bir ara gidip deneyeceğim ufak iğne ile.sardalya kuyruğu kullansak olabilir mi zargana tutana kadar 🙂
Tebrikler ellerine sağlık...
Yem olarak ne kullandınız birde zargana avında mera nasıl olmalı (sığ derin taşlık kumluk dalgalı sakin) ben de zargana avı yapmak istiyorum bu gunler de olurmu yoksa yaz aylarınımı beklemeliyim şimdiden teşekkürler
F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim değerli bilgiler içinHer yerde nasıl bilmem ama Silivride kıyadan zargana avı Nisan ayından sonra başlayıp Kasım sonuna kadar oluyor.
Yem olarak öncelik sırasına göre
Gümüş balığı yavrusu
Kendisi
İstavrit
Teke
Midye
kullanıyorum ben.
Deniz dalgalı olmamalı, sakin olmalı, çok sığ olmamak üzere derinlik fazla fark etmiyor. Ayrıca balık yüzeye yakın yüzdüğü için aşağısının kayalık, kumluk olması da önemli değil. Zaten bizde su üstü takım yaparak avlanıyoruz.
Şimdi deneme yaptım 2 metreden biraz daha uzun bir bedenle, 50 gr’lık şamandıra suyu yara yara geliyor ve 2 metrelik beden suda şamandıraya çok yakın yüzüyor gibi geldi gözüme, bedeni daha da uzatıp zargana topunun biraz daha küçüğünü almak lazım sanırım.bir de beden şamandıraya dolanıyor havadayken buna da çözüm bulmam lazım.konuyla alakası yok ama ayın balık avıyla bir alakası var mıdır? Tam dolunay var ve bir arkadaşım bir hafta sürüyormuş tam dolunay dedi şimdi, pazar günü de böyleydi tek bir vuruş alamadım, bugün de aynı.15 km yolu bisikletle git gel sıfır çek,sinir oldum resmen.
Mâşallah...Aynı konudan devam ediyim.
Bugün ki zargana avı.