Yine ben yine zargana

Hocam bir kulaç 2 metre olmuyor mu? 2 kulaç 4 metre yapar.atarken dolanmıyor mu? Ben 1 metre beden yaptığımda bile atarken zorlanıyorum.Dün at çek yaparken sahteyi kovalıyordu zargana.bir ara gidip deneyeceğim ufak iğne ile.sardalya kuyruğu kullansak olabilir mi zargana tutana kadar 🙂
1 kulaçı 1,5 metre olarak hesapladım.
3 metrelik takım normal.
3,60-3,90 kamış ile rahat atarsınız, bir kaç atıştan sonra zor olmadığını görürsünüz.

Tebrikler ellerine sağlık...
Yem olarak ne kullandınız birde zargana avında mera nasıl olmalı (sığ derin taşlık kumluk dalgalı sakin) ben de zargana avı yapmak istiyorum bu gunler de olurmu yoksa yaz aylarınımı beklemeliyim şimdiden teşekkürler

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Her yerde nasıl bilmem ama Silivride kıyadan zargana avı Nisan ayından sonra başlayıp Kasım sonuna kadar oluyor.
Yem olarak öncelik sırasına göre
Gümüş balığı yavrusu
Kendisi
İstavrit
Teke
Midye
kullanıyorum ben.
Deniz dalgalı olmamalı, sakin olmalı, çok sığ olmamak üzere derinlik fazla fark etmiyor. Ayrıca balık yüzeye yakın yüzdüğü için aşağısının kayalık, kumluk olması da önemli değil. Zaten bizde su üstü takım yaparak avlanıyoruz.

Her yerde nasıl bilmem ama Silivride kıyadan zargana avı Nisan ayından sonra başlayıp Kasım sonuna kadar oluyor.
Yem olarak öncelik sırasına göre
Gümüş balığı yavrusu
Kendisi
İstavrit
Teke
Midye
kullanıyorum ben.
Deniz dalgalı olmamalı, sakin olmalı, çok sığ olmamak üzere derinlik fazla fark etmiyor. Ayrıca balık yüzeye yakın yüzdüğü için aşağısının kayalık, kumluk olması da önemli değil. Zaten bizde su üstü takım yaparak avlanıyoruz.
Teşekkür ederim değerli bilgiler için

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tebrik ederim.
benim en sevdiğim , en keyif aldığım avlardan birisidir. balığın takibi , yeme atlaması , son ana kadar takip edip oltanın artık sudan çıkcağı anda yeme atlaması vb. gibi aksiyonlar çok keyif verici.
siz bir de bunu Kulelide görün. çarpma ile yakalanıyor. ne zevk ne bir şey. ama olduğu zaman 2'li 3'lü geliyor.
sakin su şart.
tekrar tebrik ederim.

Şimdi deneme yaptım 2 metreden biraz daha uzun bir bedenle, 50 gr’lık şamandıra suyu yara yara geliyor ve 2 metrelik beden suda şamandıraya çok yakın yüzüyor gibi geldi gözüme, bedeni daha da uzatıp zargana topunun biraz daha küçüğünü almak lazım sanırım.bir de beden şamandıraya dolanıyor havadayken buna da çözüm bulmam lazım.konuyla alakası yok ama ayın balık avıyla bir alakası var mıdır? Tam dolunay var ve bir arkadaşım bir hafta sürüyormuş tam dolunay dedi şimdi, pazar günü de böyleydi tek bir vuruş alamadım, bugün de aynı.15 km yolu bisikletle git gel sıfır çek,sinir oldum resmen.

Şimdi deneme yaptım 2 metreden biraz daha uzun bir bedenle, 50 gr’lık şamandıra suyu yara yara geliyor ve 2 metrelik beden suda şamandıraya çok yakın yüzüyor gibi geldi gözüme, bedeni daha da uzatıp zargana topunun biraz daha küçüğünü almak lazım sanırım.bir de beden şamandıraya dolanıyor havadayken buna da çözüm bulmam lazım.konuyla alakası yok ama ayın balık avıyla bir alakası var mıdır? Tam dolunay var ve bir arkadaşım bir hafta sürüyormuş tam dolunay dedi şimdi, pazar günü de böyleydi tek bir vuruş alamadım, bugün de aynı.15 km yolu bisikletle git gel sıfır çek,sinir oldum resmen.

Takımın topa dolanmasını engellemek için;

1. Topa bağladığın misinanın toptan 10 cm kadar ilerisine 1-2 gramlık 1 adet kıstırma kurşun tak. Daha ilerlere takma yoksa yem yüzeyden gelmez, aşağı batar.
2. Takımı atış yaptığında topun suya düşmesine yarım-bir metre kala makinenin dönmesini durdur. Top suya düşecek ama olan gerilim sonucu misine daha ileri gidecektir.
3. Birde kıyıdan zargana avı hava kararınca olmuyor, hava kararmaya başladığında av bitiyor.

Aynı konudan devam ediyim.
Bugün ki zargana avı.

Dosyalar

• IMG_20191028_180442.jpg
    IMG_20191028_180442.jpg
    65 KB · Okunma: 538
  • IMG_20191028_175934.jpg
    IMG_20191028_175934.jpg
    71.9 KB · Okunma: 716
  • IMG_20191028_180525.jpg
    IMG_20191028_180525.jpg
    60.7 KB · Okunma: 484