Benim anlayamadığım konu birazda bilgisizlikten tam kavrayamıyor olabilirim gümrük sıkılaştırmaları iç piyasadaki üreticiyi öldürmemek için olan uygulamalardır genelde ama bizim kullandığımız ürünlerde yerli üretim yok bir kamış beğeniyorum yurt dışı fiyatı 250 dolar kargo bedava (ürün getirme sınırının 1500 olduğu dönem gibi hesap yapalım ) +%30 vergi koyalım 325 dolar bu kamışı ben ülkeye legal yoldan getiremiyorum aynı kamışı yurt içindeki satıcı 500 dolar fiyat etiketi ile satıyor bu sadece bir örnek bunun gibi bir dünya malzemede bu şekilde ulaşılamaz oluyor.
Daha dün sevdiğim bir arkadaşla bunu konuştuk bu bayiler ürünleri getirirken kimse soruyor ? ortalıkta pro staff diye gezen tek olayları tanıdıklarına kendi % lik indirimleri ile indirim sağlayan kişilere mi ?
Lrf ye başladım ürün alacağım 0.2 pe adam akıllı markalı ip iç piyasada yok olan da yukarıdaki örnekteki gibi insanı aptal yerine koyarcasına fiyatlar istiyorlar.
Kaliteli Jighead yok mafsal yok tek iğne yok olan da memnun kalınmamış ürünler...
İç piyasada 2 3 tane tekel olmuş bayinin elinde oyuncak oluyoruz 10.000 liralık makineyi bana 9000 a başkasına 10.000 bir diğerine 8000 e satıyor büyük olanların hobiyi bir adım öte götürme niyetleri zaten olduğunu düşünmüyorum büyük olmaya çalışan da önündeki örneği görerek kime neyi itelesem derdinde...
Sosyal medya bu işin tam bataklığı ihaleler de arkadaşlarına pey verip rakam şişirmeler , bir sahtenin bir rengini şişirip millete itelemeler , bayilerden sponsorluk alıp farklı ürünler ile yakalanan balığı başka bir ürün ile yakalanmış gibi gösterme çabaları..