Yok arkadas bu memleket duzelmez

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan arkadas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

arkadas

Daimi Üye
Tepki
330
Ödül
73
Afkadas kimseye taviye veremiyorsun yeni baslayan bir arkadasa bir daiwa ninja bir shimano tavyiye vereyim diyorum boktan makinalar bile 2000 lira bizi kiskanan almayada indirimde daiwa. Ninja lt 4000C. 43€+6€ posta ucreti vay arkas vay o paraya fugeo 4000 lt+8x kariki +1 savegegear kasik alabiliyorsun 🤔🤬🤬🤬🤬

Dun bir arkadas yemli av icin ceymar bakayim dedi, 1500 tl’lerden bahsediyor.. 60-70 liraya aldigimi hatirliyorum.. fiyatlar gercekten fahiş, sahte fiyatlarina deginmiyorum bile.. balik avini hobi edinmek gercekten cok pahali artik.. insanlarin bunu ticarete dokup sacma sapan sahtelere 5-6 bin lira verip bu durumu normallestirmesi daha da garip..

2016 da 600TL ye aldığım Shimano Sahara şu an 2500 lira olmuş. Yeni başlayan arkadaşlar tavsiye istiyo tavsiye veremiyoruz. Giriş seviye makineler 1500 üstü olmuş. Doların yüksek olması, gümrük vergisinin artması ve ek olarak gümrük prosedürlerinin daha da zorlaştırılması yüzünden yabancı ülkeler ya Türkiye'ye ürün göndermek istemiyo yada gümrük masraflarını olması gerekenden daha fazla talep ettikleri için Türkiyeye giriş yapan ürünlerde abartı pahalı oluyo. Kıçı kırık Gulp baby sardine silikon bile 200 lira üstü olmuş. Tek zevkimiz balık tutmaktı hobiden soğuttular.

Bu fiyatlara da alışacağız mecburen.
Ürün fiyatlarının düşmesi mümkün değil ama bizim gelirimizin artması halinde fiyatlar yine normalleşmeye başlayacak.
Tabii artarsa...

Benim anlayamadığım konu birazda bilgisizlikten tam kavrayamıyor olabilirim gümrük sıkılaştırmaları iç piyasadaki üreticiyi öldürmemek için olan uygulamalardır genelde ama bizim kullandığımız ürünlerde yerli üretim yok bir kamış beğeniyorum yurt dışı fiyatı 250 dolar kargo bedava (ürün getirme sınırının 1500 olduğu dönem gibi hesap yapalım ) +%30 vergi koyalım 325 dolar bu kamışı ben ülkeye legal yoldan getiremiyorum aynı kamışı yurt içindeki satıcı 500 dolar fiyat etiketi ile satıyor bu sadece bir örnek bunun gibi bir dünya malzemede bu şekilde ulaşılamaz oluyor.
Daha dün sevdiğim bir arkadaşla bunu konuştuk bu bayiler ürünleri getirirken kimse soruyor ? ortalıkta pro staff diye gezen tek olayları tanıdıklarına kendi % lik indirimleri ile indirim sağlayan kişilere mi ?
Lrf ye başladım ürün alacağım 0.2 pe adam akıllı markalı ip iç piyasada yok olan da yukarıdaki örnekteki gibi insanı aptal yerine koyarcasına fiyatlar istiyorlar.
Kaliteli Jighead yok mafsal yok tek iğne yok olan da memnun kalınmamış ürünler...
İç piyasada 2 3 tane tekel olmuş bayinin elinde oyuncak oluyoruz 10.000 liralık makineyi bana 9000 a başkasına 10.000 bir diğerine 8000 e satıyor büyük olanların hobiyi bir adım öte götürme niyetleri zaten olduğunu düşünmüyorum büyük olmaya çalışan da önündeki örneği görerek kime neyi itelesem derdinde...
Sosyal medya bu işin tam bataklığı ihaleler de arkadaşlarına pey verip rakam şişirmeler , bir sahtenin bir rengini şişirip millete itelemeler , bayilerden sponsorluk alıp farklı ürünler ile yakalanan balığı başka bir ürün ile yakalanmış gibi gösterme çabaları..

Bu fiyatlara da alışacağız mecburen.
Ürün fiyatlarının düşmesi mümkün değil ama bizim gelirimizin artması halinde fiyatlar yine normalleşmeye başlayacak.
Tabii artarsa...
Bu fiyatlara da alışacağız mecburen bana göre değil !!
sorun bizde galiba sorun bizde cinliyle ayni kalibi kullanan fullfish turkiye ürün gamindan kacimiz 1-2 sahte kattik hangimiz sektöre yatirim yapsak yolda birakiliriz.

Parasıyla da ürün yok özellikle lrf için. Ömerin dediği gibi ip yok mesela, kamış yok getiren de 3-5 tane getiriyor sanırım 2 günde stok bitiyor üst parça zaten yok elimizdeki kamış kırılacak ortada kalacağız diye neredeyse ava giderken bile evden bazukayla götürüyorum kamışı şehir içinde. Yurt disindaki gibi 8 birime bir paket isome alıyor olsam bütün denizi isome ile yemlerdim her avdan önce😀😀

birkac yil balikcilik yapan herkes bilir aslinda dünyanin en basit sistemidir balikcilik öyle olmasa bim gibi bir magaza 17,99 a makina 34,99 a set satmaz

(link) arkadas türkiye haric dunya nin herhangi bir yerinde seni 5-6 yil sorunsuz idare edecek set yapmak mümkün o fiyata konun okunuyor ama ne yazilacigi bilinmiyor eskiden bir joker exsage miz vardi yanina technium kamis önerirdik olur biterdi ne günlere kaldik

Benim anlayamadığım konu birazda bilgisizlikten tam kavrayamıyor olabilirim gümrük sıkılaştırmaları iç piyasadaki üreticiyi öldürmemek için olan uygulamalardır genelde ama bizim kullandığımız ürünlerde yerli üretim yok bir kamış beğeniyorum yurt dışı fiyatı 250 dolar kargo bedava (ürün getirme sınırının 1500 olduğu dönem gibi hesap yapalım ) +%30 vergi koyalım 325 dolar bu kamışı ben ülkeye legal yoldan getiremiyorum aynı kamışı yurt içindeki satıcı 500 dolar fiyat etiketi ile satıyor bu sadece bir örnek bunun gibi bir dünya malzemede bu şekilde ulaşılamaz oluyor.
Daha dün sevdiğim bir arkadaşla bunu konuştuk bu bayiler ürünleri getirirken kimse soruyor ? ortalıkta pro staff diye gezen tek olayları tanıdıklarına kendi % lik indirimleri ile indirim sağlayan kişilere mi ?
Lrf ye başladım ürün alacağım 0.2 pe adam akıllı markalı ip iç piyasada yok olan da yukarıdaki örnekteki gibi insanı aptal yerine koyarcasına fiyatlar istiyorlar.
Kaliteli Jighead yok mafsal yok tek iğne yok olan da memnun kalınmamış ürünler...
İç piyasada 2 3 tane tekel olmuş bayinin elinde oyuncak oluyoruz 10.000 liralık makineyi bana 9000 a başkasına 10.000 bir diğerine 8000 e satıyor büyük olanların hobiyi bir adım öte götürme niyetleri zaten olduğunu düşünmüyorum büyük olmaya çalışan da önündeki örneği görerek kime neyi itelesem derdinde...
Sosyal medya bu işin tam bataklığı ihaleler de arkadaşlarına pey verip rakam şişirmeler , bir sahtenin bir rengini şişirip millete itelemeler , bayilerden sponsorluk alıp farklı ürünler ile yakalanan balığı başka bir ürün ile yakalanmış gibi gösterme çabaları..

kardeşim bak bu ürünü denize at, balık gelmiyorsa denizde balık yoktur o kadar söylüyorum güven bana.
bu kamış var ya, inancın olsun 300 kilı orkinosu makine yatağının az üzerinden destekle, kendi kendine kıyıya alıyor. ööööyle de bir kamış.
abi inanır mısın bu ip geçen takıldı, 4 kişi ipi belimize doladık, koşa koşa geriye gittik, liman taşını yerinden söktü.(jighead de aynı marka)
bu renk burada banko
o ucuza satan yer sahte olabilir bilmiyorum.
bu ürün benden başka yerde yok…

Back