Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

0.30 Mono Misina 100-125 g atarmı?

BALIKDENiZDE

Daimi Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba hobidaşlar. Aranıza yeni katıldım. Daha önce tatlı suda balık tuttum. Simdi kendime surf için yeni bir takım aldım. Surf stilinde acemiyim. Karadeniz kıyılarında avlanacağim. Çapari ile istavrit ve çok sık olmasada yemli av yapmak istiyorum. Aklıma takılan soru başlıkta belirttiğim gibi 0.30 misinayı makinaya saracağım. İp kullanmak istemiyorum. 0.30 mono misina ile 100 - 125 gram kurşunları atabilirmiyim? Daha ağır kurşun kullanmam. Sufix advanced 0.30 mono misina sizce uygunmu.
Kamış : Captain 1454 long fire 3 parça 100-250 gram atarlı
Makina : Captain kaira 8000 6+1
Merhaba. Sufix kaliteli misinadır fakat surf casting ile avlanırken, makinenize monofilament misina sardığınızda ve yaklaşık olarak 100 metre gibi mesafelere atış yaptığınızı düşünecen olursak, ortalama 100 metre misina tasmalama esnasında sakız gibi uzayacak ve rahat tasma yapmanızı zorlaştıracaktır. Öte yandan yine misina ile takımı çekerken ip gibi gergin olmayacağından ve esnemeler olacağından kurşunu yerden randumanlı kesemeyeceğinizden takılmalar da çok olacaktır. Benim önerim naçizane, 0.12 0.14 ip misina sarınız, önüne avcılığı arttırmak için yine 10 metre 0.30 misinadan lider yapabilirsiniz. Bunu da imkanınız var ise fluorocarbon coated yani kaplama misinadan yaparsanız tadından yenmez diye düşünüyorum. Selamlar.