Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

12.10.2011 Didim tek Iskarmoz

lorel

Aktif Üye
Adı
ilyas söylemez
Değerli amatör balıkçı dostlar,
Son üç gündür dinmeyen lodos Ege ve Akdeniz bölgelerimizde can ve mal kaybına sebep oldu. Bu vesile ile yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, zarara uğrayanlara da geçmiş olsun dileklerimi sunarım.

Bu yaşanan olumsuz hava koşulları balığa gitmemi engelliyordu ama her sabah aynı saatte kalkıyor havanın ve rüzgarın durumuna bakıyordum. Bu sabah saat 05:00 gibi kalktım, rüzgar kuzeye dönmüş, hava kapalı ama yağmur yağmıyordu.

Gitsem mi gitmesem mi diye düşünürken yarım saat içinde oltam denizle buluşmuştu. (hangi aralık karar verdim, hanımı ikna ettim, dükkandan malzemeleri aldım bilmiyorum )

Avlak bölgeme vardığımda daha önceden tanıştığım Mustafa Abi vardı ve kıbrıs sarması atıyordu. Bizim buralarda bu at-çek olayı son avlarımdan sonra biraz popüler oldu, iyide oldu tabi. Bir saat önce geldiğini ve bu süre zarfında at çek yaptığını ama bir şey yakalayamadığı için dip atmaya başladığından bahsetti, nasib dedim başladım atış yapmaya.

Suyun üstü sürekli karışırıyor yavru balıklar kaçışıyorlar, hengamenin ortasına atıyorum beğenmiyor paşalar benim sahteyi.
Bu olay saat 06:45 e kadar devam etti, atıştan sonra 10 saniye kadar bekledim ve başladım sarmaya. Daha bir kaç tur sarmıştım ki balık yapıştı. Güçlü mücadele ediyordu, kalamam açıktı, sürekli yol istedi verdim, bıraktı sardım ve beş dakika içinde balığı kıyıladım.
Atışlarıma devam ederken Mustafa abi seslendi, balığı çektiğimi görünce at çek yapmaya başlamış uyanık.

-----yetiş İlyas yakaladım galiba
-----sakin ol abi, kalaman açıkmı?
-----
aldım oltayı elinden, baktım kalama kapalı yavaş yavaş açtım balık misina sağmaya başladı,
----- abi bu daha büyük galiba
------kardeş aman deyim kaçırma ha
------ buyur abi sen al kıyıla dedim, balık bu kaçarda biz elimizden geleni yaparız
------yok yok sen halleden gardaş dedi

Çok şükür kazasız belasız aldık balığı teşekkür etti, biraz kalama ayarından bahsettim (çok yaşa sen Vedat Üstadım) anladım dedi ya neyse.

Yarım saat daha atış yaptım, gün ağarmaya başlamıştı, bu günlük nasibimiz buymuş dedim ve avımı sonlardım.
Balık 62 cm geldi ve Roder kırmızı kafa ile alınmıştır.

Herkese kazasız belasız bereketli avlar dilerim.

[

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tebrikler İlyas
Hem balık yakalamış, hem de balık tutmanın inceliklerinden birini öğretmişsin.
Her zaman rastgelsin.

Hayri Karaca

Aktif Üye
Adı
Hayri Karaca
Dahasına rasgelsin çok güzel iskarmoz...

lorel

Aktif Üye
Adı
ilyas söylemez
Tebrikler İlyas
Hem balık yakalamış, hem de balık tutmanın inceliklerinden birini öğretmişsin.
Her zaman rastgelsin.
Teşekkürler Şeref Abi,az olan bilgimizi hiç olmayanla paylaştık.
Sizlere daha güzelleri rastgelsin.

Adı
Hızır Şeref Gültekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
tebrikler abi maşallah ıskarmoz olduğu yerde levreğe rahat veriyormu diye düşüncelerim var nasıl oluyorda aynı merayı paylaşıyorlar

lorel

Aktif Üye
Adı
ilyas söylemez
tebrikler abi maşallah ıskarmoz olduğu yerde levreğe rahat veriyormu diye düşüncelerim var nasıl oluyorda aynı merayı paylaşıyorlar
Teşekkürler Hızır kardeş,sabah levrekten eser yoktu bu canavarlar ortalığı birbirine kattılar.Iskarmoz sürekli girmiyor avlandığım yere bir sürüye denk geldik sadece 2 tane aldık iskelenin diğer tarafından da 2 tane çekmişler.aralarında anlaşmışlar sanırım biri gelince diğeri pek uğramıyor:D

hunter

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Mustafa
Tebrik ederim sevgili İlyas,güzel macera olmuş,balığıda almışsınız daha ne olsun,dahaları rast gelsin.

Bu arada balığı üzerine koyduğunuz gazatedeki ''Sevdiğim Sözler'' Kısmındaki yazı dikkatimi çekti,gerçi Balık la ilgili mutluluk kavramı bize uymuyor ama :) aşağı özetini çıkarttım. :)

Bir saatliğine mutlu olacaksanız, şekerleme yapın
Bir günlüğüne mutlu olacaksanız, balık avlamaya gidin
Bir aylığına mutlu olacaksanız, evlenin
Bir yıllığına mutlu olacaksanız, bir servete konun
Tüm yaşam boyunca mutlu olacaksanız, işinizi sevin...

ÇİN ATASÖZÜ

[/QUOTE]

lorel

Aktif Üye
Adı
ilyas söylemez
Tebrik ederim sevgili İlyas,güzel macera olmuş,balığıda almışsınız daha ne olsun,dahaları rast gelsin.

Bu arada balığı üzerine koyduğunuz gazatedeki ''Sevdiğim Sözler'' Kısmındaki yazı dikkatimi çekti,gerçi Balık la ilgili mutluluk kavramı bize uymuyor ama :) aşağı özetini çıkarttım. :)

Bir saatliğine mutlu olacaksanız, şekerleme yapın
Bir günlüğüne mutlu olacaksanız, balık avlamaya gidin
Bir aylığına mutlu olacaksanız, evlenin
Bir yıllığına mutlu olacaksanız, bir servete konun
Tüm yaşam boyunca mutlu olacaksanız, işinizi sevin...

ÇİN ATASÖZÜ

[/QUOTE]

Mustafa abi çok teşekkür ederim, gazete hiç dikkatimi çekmemişti.Sizlere daha güzel avlar kısmet olsun.

Adı
Hızır Şeref Gültekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
çinli haklı :D bi gün seviniyoruz bütün 364 günde o mutluluğun peşine koşuyoruz en iyisi işi sevmek :D