Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

14-42 atarlı kamış ile düşük gramlı sahteler atılır mı?

murtez61

Yeni Üye
Adı
Yasin Alemdağ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, daha önceki konumdan aldığım öneriler ile 14-42 atarlı bir kamış almayı düşünüyorum. Ancak bu kamışa örnek 7 gr'lık bir sahteyi takıp atabilir miyim atmalı mıyım yada bu sahteyi kurşun ile desteklemeli miyim mantıklı olur mu? 7-35 atarlı bir kamış 14-42 atara göre daha iyimi gelir yoksa 14-42 de kalmalı mıyım. Sahte ile av yaparken aynı zamanda yemli olarak da kullanmak istiyorum. Hangi atar en mantıklısı olur. Aşağıdaki gibi sahte tiplerinden almayı düşünüyorum o yüzden 14-42 için düşük kalırlar mı.

Yaptığım Avlar -> İstavrit, tirsi, çinekop, sarıkanat, barbun, kefal, paçoz, karagöz, levrek, minekop, eşkina, ispari, mırmır. Büyük balıkların boyutları binde bir olmak kaydıyla max 2.5 kg'ları görüyor geneli 600 gr ila 1.5 kg arasında.

Semih09

Daimi Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
atabilirsin ama çok rüzgarlı bir havada ipinin karışmasına neden olabilir. daha çok hangi gramajlarda sahte kullanacaksan ona göre kamış seçimi yapman daha mantıklı, sahteyi atmakla iş bitmiyor, sahtenin aksiyonunu hissetmedikten sonra bir anlamı yok. 20 gramın üzerine çıkmayacaksan 7 28 kamış işini görecektir.

murtez61

Yeni Üye
Adı
Yasin Alemdağ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
atabilirsin ama çok rüzgarlı bir havada ipinin karışmasına neden olabilir. daha çok hangi gramajlarda sahte kullanacaksan ona göre kamış seçimi yapman daha mantıklı, sahteyi atmakla iş bitmiyor, sahtenin aksiyonunu hissetmedikten sonra bir anlamı yok. 20 gramın üzerine çıkmayacaksan 7 28 kamış işini görecektir.
Anladım sizce 7-28 yada 7-35 atarlı bir kamış ortalama kaç m olmalı ve kaçlık motor almalıyım.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Anladım sizce 7-28 yada 7-35 atarlı bir kamış ortalama kaç m olmalı ve kaçlık motor almalıyım.
Genelde bu atar spin kamışlarında 270-274 gibi uzunluklar tercih edilmekte. Fakat bunun meralar ve özellikle de kişinin boyu ile alakası var. Ben uzun bir insan değilim boyum 1.76 spin kamışım 274 boyunda üsküdar tarafında avlanırken belden kendimi kasmaktan kısa sürede yoruluyorum ve keşke 2.59 olan modelini alsaydım diyorum. Yine konu kamışlar ile en çok tercih edilen 7-28 & 7-35 için 3000 lik makine. 14-42 için ise 4000 lik makine.

emreaktas

Aktif Üye
Adı
Emre Aktaş
dediğiniz aralıkta ama medium sertlikte bir kamışım vardı, 10 gramlık sahteleri çok rüzgar olmadığı sürece sorunsuz kullanabiliyordum ama 7 gram sorun olabilir.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Ben bugün 15-40 atarlı kamışla 9 gr sahte attım ama 7-35 kamışımla attığım kadar iyi olmadı. Keza aksiyon verirken de daha çok yoruldum.
Günlerdir ceee deyip oltaya gelmeyen levrekleri kandırabilmek için top arkası silikon denemek için bu kamışı kullanmıştım. Silikon da işe yaramayınca bari bir kaç defa da sahte atayım dedim ama bunun için de kamış değiştirmek zor gelince yüksek ayarlı kamışla düşük gramajı sahte kullanmak zorunda kaldım. Sonuçta daha çok yoruldum ve yine sonuç sıfır.

murtez61

Yeni Üye
Adı
Yasin Alemdağ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben bugün 15-40 atarlı kamışla 9 gr sahte attım ama 7-35 kamışımla attığım kadar iyi olmadı. Keza aksiyon verirken de daha çok yoruldum.
Günlerdir ceee deyip oltaya gelmeyen levrekleri kandırabilmek için top arkası silikon denemek için bu kamışı kullanmıştım. Silikon da işe yaramayınca bari bir kaç defa da sahte atayım dedim ama bunun için de kamış değiştirmek zor gelince yüksek ayarlı kamışla düşük gramajı sahte kullanmak zorunda kaldım. Sonuçta daha çok yoruldum ve yine sonuç sıfır.
Sonuç üzdü :').

murtez61

Yeni Üye
Adı
Yasin Alemdağ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@Bedri35 Abim sağolsun son karar olarak Shimano Vengeance CX 240cm 3-21 kamışa karar verdik. Herkese teşekkür ederim.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Bedri35 Abim sağolsun son karar olarak Shimano Vengeance CX 240cm 3-21 kamışa karar verdik. Herkese teşekkür ederim.
[/QUBütçe dahilinde güzel seçim kardeşim avların trofen bol olsun. ( Yasin şimdi böyle yazınca sanki kamışı ona ben satmışım gibi algılanabilir kendi kullandığım ekipmanı yenilediysem eskini satarım tabi ama 0 kamış satışım yok arkadaşlar sadece bilgi alış verişidir konu ticari bir amaç yok)