Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

17.10.2010-bir pazar sabahı :)

umooth

Daimi Üye
Adı
umooth
Kan Grubu
B Rh Pozitif
merhaba ,
Denizdeki verimsizlik ve kötü havalar nedeniyle çıkamadığımız denize uzunca bir aradan sonra havanında güzel olacağını tahmin ederek kardeşim Onur ile
çıkmaya karar verdik. Akşamdan zarganalarımızı hazır edip sabah 6.30 gibi açıldık denize.limandan çıkar çıkmaz ipekli zargana takımınlarını saldık suya.
amacımız bir iki tane de canlı zargana yakalamaktı ama 1-2 vuruş olsada alamadık hiç. 30-40dk lık bir yolculuk sonucu vardık meraya. saldık uzun oltayı
yaprak zarganayla. yaklaşık 2 saat dolaştık tık yok.. balıkbulucudan 1-2 sinyal alsakta balık alamadık. etraftaki kayıklarda tek tek gitmeye
başlayınca hadi dedim onur bizim merayıda deneyelim ordan döneriz limana.. döndük geçen sene kofana aldığımız meraya. su 20 kulaçlardan 4-5 kulaçlara
düşüyordu. tam o sıra onur :abi aldım dedi. hemen sonara baktım 4.2kulaç gösteriyordu ve Onur'un takımı dibe taktığını düşündüm. çok sığ burası dibe takılmıştır dememe kalmadı
hasretle beklediğim lüfer fırlayıverdi sudan havaya :) .. kafama levreği öyle bir takmışım ki o heyecanla lüferi levrek sandım :) hala bir levrek
yakalayamadım o da ayrı konu neyse..ilk balığımızı almıştık güzel bir lüferdi. yemi tazeleyip başladık dolaşmaya 15-20dk geçti bu sefer de ben
bir tane çektim. ama çok kıvrak çıktı balık suyun üstüne 2. fırlayışında kurtulmayı başardı. neyse dedik kısmet değilmiş ava devam.. yaklaşık 1 saat geçti
başka vuruş olmadı hadi dönelim derken çok sağlam bir vuruş aldım. onur dedim kepçeyi hazırla bu seferki büyük bişey. başladım çekmeye ağır ağır,ne
çıkıcak diyede bir taraftan merkalı gözlerle denizin derinliklerini kesiyordum derken o muhteşem renkleriyle çok sevdiğim kırlangıç gözüktü.. onur hemen kepçeyi daldırdı
ve aldık ballığı.keyfim yerine gelmişti. belki eşini de yakalarız diye 1 saat kadar dolaştık merada fakat başka balık alamadık. avı sonlardırark limana döndük.

Teknik : Dip sırtısı
Kullanılan takım : Uzun olta
Yem : Yaprak zargana
Hava : 2-4
Mevkii : Tuzla

[DM]video/xf8xaf_lufer-avy_sport[/DM]

scream61

Aktif Üye
Adı
Emre TİRGİL
Her şeye rağmen güzel bir gün olmuş daha iyilerinin olmasını dilerim. Selametle ;)

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
şu balığın güzelliği yeter :) tebrikler.

enis59

Daimi Üye
Adı
Enis
tebrikler harika bir kırlangıç afiyet olsun

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tebrikler
En azından Tuzla civarlarında da lüfer ailesinin olduğunu öğrenmiş olduk

Murat BİLGE

Daimi Üye
Adı
Murat BİLGE
Bende fotolar x gösteriyor.
Görmesemde Lüfer almış olmanız yeterli.
Paylaşım için sağolasın.
Devamını bekleriz.
Darısı bize...

umooth

Daimi Üye
Adı
umooth
Kan Grubu
B Rh Pozitif
teşekkür ederim herkese,sizin kısmetinize daha iyileri gelsin :)

oktay16

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Oktay GEZEK
tebrikler güzel bir gün olmuş, denizdeki iyot havası yetmiştir. kırlangıçta süpermiş...