Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

20 HP uzun şaft 4 zamanlı marşlı direksiyonlu dıştan takma motor

21000 TL Honda 20 HP mi yoksa 14.000 TL Hidea 20 HP mi fiyat/performans hangisinde daha yüksek?

• Honda 20 HP

Kullanılan: 10 90.9%
  • Hidea 20 HP

Kullanılan: 1 9.1%

• Kullanılan toplam oy
    11

pasalimani

Yeni Üye
Adı
hakan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Arkadaşlar, 5.20 m. İsatek fiber tekneme bağlı motor geçtiğimiz yazın sonuna doğru silindir sardığı için yerine motor aramaya başladım. Bugün CNR boat Show'da dıştan takma motor araştırdım. Aradığım motor marşlı ve R/C direksiyon kontrollü. Honda 20 HP özellikle ilgimi çekti, fuar fiyatı 21.300 TL. Diğeri ise Hidea 14.000 TL. Aradaki bu kadar fiyat farkı normal mi? Honda ve Hidea motor sahiplerinin yorumları benim içim çok önemli. Çok teşekkürler.

Son düzenleme:

ercan48

Üye
Adı
Ahmet Ercan
Kan Grubu
O Rh Negatif
En az yakan motor suzuki ,en sağlamı honda ,parçada erişlebilirlik benim konumum için mercury .Ben mercury aldım fiatı ortalarda senede bineceğim gün sayısı 30u geçmez 4,6tekeye 30 hp direksiyonlu

hawk17

Aktif Üye
Adı
mehmet şahin
Hidea/parsun' dan uzak dur.Ercan arkadaşımız çok güzel bi konuya değinmiş ''parçaya erişebilirlik'';yani bulunduğun konumda bulunan motor servisi...Honda,mercury, yamaha,tohatsu, suzuki kendini ispatlamış markalar..En az yakıtı konusunu da Ercan arkadaşımız belirtmiş..Düzgün kullanımda hemen hemen hepsi uzun kullanım sağlayabilir..Ama servis yoksa sıkıntı yaşarsın,yanılmıyorsam 47 kilo yada daha fazladır..Götür getir indir bindir dert olur..Hakkında hayırlısı olsun..

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
Hondayla Hidea yı kıyaslamak biraz dengesiz kıyaslama olmuş. Hani belki ilk bir kaç kullanım için kıyaslanır da 6 ay sonrasında hideada şansa ibtiyacın olacaktır. Çok itinalı kullansan dahi sorun çıkartma ihtimali yüksektir. Hidea model olarak yamahayı alsa da bazı parçalardaki düşük kalite ciddi fark oluşturur.

aykut kilitcioglu

Aktif Üye
Adı
aykut kilitcioglu
mercury ciğerli makinedir.5 yıl garantisi var.parça sorunu yok.elektrik sistemi dışında kolay arıza yapmaz.ben teknemde kullanıyordum.

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
5.20 tekne için 20 hp yerine 30 hp öneririm. İlla ki 20 HP olacaksa tabii ki kıyasa soktuğunuz iki ürün içerisinde Honda olacaktır. Tüm motorlar 2 yıl garantili iken sadece Honda Türkiye'de 5 yıl garanti verir. Kendisini ispatlamış servis ve yedek parça konusunda üzmeyecek bir markadır.

Bana göre deniz motorlarında sıralama

1- Honda ve Yamaha
2- Suzuki ve Mercury
3- Tohatsu ve Evinrude

Cüneyt Hoca

Daimi Üye
Adı
Cüneyt YILMAZ
İsatek 520 tekne ve manüel 20 hb hondayı 7 sene kulandım. Bütün zorlamalara ve hatalarıma karşı (acemilik dönemimdi ) hondayı bozamadım. Üstelik bakımlarını da Çanakkale'de servisi olmadığı için alelade motorcular yaptı. İzmir'de tekne takası için imalatçılar ile görüştüğümde, 4 imalatçı firmada motoru görmeden Hondayı alırız dediler. Çok sağlam ve sesiz bir makinedir. Yakıt konusunda ise 15-20 hb makinalarda çok ciddi bir fark yoktur. Ancak hondanın da yakıt/ perfermans ilişkişi bir çok motordan iyidir.Tekne oldukça hafiftir. Bana göre 20 hb den fazlası o tekne için fazla ve gereksizdir. Şimdi kameralı içten takma deplasman bir teknem var. Çokta memnunum. Ancak Hondayı sattığıma son derece pişmanım.

Son düzenleme:

utaci

Yeni Üye
Adı
ozgur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
merhaba
mercury 30hp motor
calsıtırma ıpı ıle calıstı.
anca ıp yerıne gırmedı.
bu sorun nerden kaynaklanabılr