Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kardeş kamış çok iyi gözüküyor hayırlı olsunDeğerli arkadaşlar , 240 Speedmaster 20-50.gr kamışı satın aldım.
Uzun zamandır hafif ve kısa bir spin takım hayalim var dı...
Bu kamış ile kullanacağım sahtelerin ağırlıkları 14-18.gr ma kadar da olabilir. ( 25.gr - 30.gr. zargana topu dahil ) hatta 20.gr civarı jighead lar felan..... ve elbetteki olazsa olmaz su üstü sahteler ile WTD....
Satın alırken.... Karar verirken çok zorlandım. İçimden 14-40 olaydı diye kaç kez söyledim , inanın hatırlamıyorum.
Ama , fiyat bana çok uygun geldi... Bir de tabi.. geçmişte gönlüme taht kurmuş , 270 Speedmaster 20-50.gr olunca ,
20-50 li si -14-40 bir an gözüme gelmedi , bastım klavyeye.... Verdim sparişi. Stokta kalan son üründü. Fiyatı da 320.00.TL'ydi. İyi fiyat dedim dayanamadım , aldım.
Bu gün itibari ile kamış geldi. Bir hevesle hemen açtım ambalajı , kamışı elime aldım. İlk gözüme çarpan şey , işçilik , ve estetik....
Şu an kullandığım ve Elime alıp ilk atış yaptıktan sonra , resmen beni mest eden 270 Antares 20-50 de... böyle bir şıklık , estetik yok , doğruya doğru. Speedmaster ın makina yatağı , hakikatten çok şık , ve estetik.
Sadete geleyim , hemen bir hevesle kamışı elime alıp bir tartıp , sallamaya başladım. Sertliği bir an gözümü korkuttu. Kısa süren bir hayal kırıklığından sonra , hemen 270 Antares 20-50.gr. kamışımı çıkarttım. İki kamışı bir bir ile kıyaslamaya başladım. Sonrasında , gönlüme bir su serpildi diyebilirim. Neredeyse aralarında fark yok diye bilirim. Bir birlerine yakınlar. Ama bu ilk izlenimler. tabi.. Sahile inip , bir iki atıştan sonra ak koyun kara koyun daha net belli olacak...
Kamışın 20-50.gr. gibi aksiyona sahip olmasın ın tek bir dez avantajı olabilir... O da sahteyi istediğim mesafeye atamamak..! Ama bunu 270 Speedmaster 20-50 de de , 270 Antares 20-50 de de net bir şekilde farkettim ki... Hafif ( Örnek 10.gr. civarı silikon , 14.gr. civarı Kendo Haryu vb. gibi , hatta , 7.gr - 8.gr. Karides sahtesi de dahil) daha kaliteli (Lesath 14-42.gr. ) kamışlarla , atış erimi farkı 5.mt' yi geçmemiştir. Elbette.. birde madalyonun diğer yüzü var tabi... Sahtenin ağırlığı 18.gr. üzerine çıkınca , işler 5.mt den çok daha fazla bir farkla tam tersine geçiyor.... O da bir gerçek....
Haaa... Sahteye bir de balık bindiği zaman....!!!! Olay tamamen keyife dönüşüyor ki..... Resmen , 1.kg. üstü Palamut familyası torik diyelim , mücadele ne kelime , istersen istersen dansettir.... Balığa nefes alma şansı bile vermiyorsun istersen.
Sözün kısası , Ben şahsen , bu işin içinden tek başına çıkamayınca , sizlere değerli arkadaşlarıma danıştım.
Bilmek ayrı , tekrar tekrar duymak ayrı.... WTD için , sert karakterli , fast aksiyona sahip bir kamış edinmem gerektiğini bir kez daha net anladım. Elbette , jighead felan kullanmak istiyorsan , misinanın ucundaki jighead e aksiyon vermek için ,zaten yumuşak kamış olmayacağı bir gerçek....
Bunları uzun uzun yazıyorum..... Heyacınama verin..... Yine Yeniden Speedmaster dan dolayı....![]()
Sonuç ; Ayrıntılar , Sahilde belli olacak.
Ekli dosyayı görüntüle 48124 Ekli dosyayı görüntüle 48125 Ekli dosyayı görüntüle 48126