Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

240.cm Hafif Spin Kamış Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

zokacı

Daimi Üye
Adı
nejdet
okuma luremaniayı tavsiye ederim hafif vede atımı çok güzel bir kamış

egerdag

Yeni Üye
Adı
Egemen
Daiwa Ballistic X spin 2,44 7-28gr için ben de takipteyim. Sap uzunluğu konusunda benim de tereddütlerim olduğundan wolf37 Aydın Bey'den tecrübelerini paylaşmasını ve sap uzunluğunu rica etmiştim. Sağolsun soru işareti bırakmayacak şekilde kamış hakkındaki deneyimlerini aktardı. Yakın zamanda ben de temin edeceğim büyük ihtimalle.

Kamışı deneme imkanı bulur ve izlenimlerinizi paylaşabilirseniz memnun olurum. :)

YEKTA

Daimi Üye
Adı
YEKTA
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Dam kanışlarıda bir incele güzel kamışlar var fiyat makul

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Daiwa Ballistic X baya baya kafama yattı.
Önümüzdeki hafta satın almayı düşünüyorum.
Hayırlısı bakalım.

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Değerli arkadaşlar ,
Daiwa Ballistic X Kafama çok yatması na karşın fiyatı itibari ile başka kamışlara yönelmeye karar verdim.

Ağırlıklı olarak su üstü için kullanılacak. ( 14 - 18. gr civarı su üstü sahteleri ) Savage Gear Sandeel 12,5cm gibi 21gr civarı ve altı jig head ile kullanılacak.
Tekrar hatırlatayım kamış ile kullanılaca min ağırlık 14.gr civarı

Aşağıdaki kamışardan , hangisi almam daha uygun olur. Atar değerlerine göre bakarak tercih etmek istemiyorum. Modelden modele atar değerlerindeki sertlik dereceleri değişebiliyor.

Shimano Nasci Ax 8'1Mh 246Cm 15-50
Shimano Technium DF CX 240 H 20-50
Shimano Speedmaster BX 240 H 20-50

Son düzenleme:

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Değerli arkadaşlar ,
Daiwa Ballistic X Kafama çok yatmıştı. Ancak puanım ve kuponım olması dolayası ile n11.com dan almam gerkiyordu. Yoksa hem puan , hem de kupon ölüyordu. :)

Daiwa Ballistic X spin 2,44 7-28gr 390,00.TL idi ( Başka sitelerde 350,00.TL'ye kadar var )
Shimano Speedmaster BX 240 H 20-50 da 320,00.TL idi.

Kararımı Speedmaster yana kullandım.
20-50.gr atar konusunda teredütlerim var açıkçası. Halka sayısınında 10 olması pek haz ettiğim bir şey değil aslında.
Ama daha önce 270 ini , gene 20-50.gr olanını kullanmıştım. Çok memnun kaldığım bir kamıştı. İnşallah bu kamışdan da memnun kalırım.
Çok fazla bir araştırma yapmadım ama , 320,00.TL fiyat bana Speedmaster için uygun gibi geldi.
İnşallah pişman olmam.

Tecrübeleri ve yorumları ile destek veren , tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Değerli arkadaşlar , 240 Speedmaster 20-50.gr kamışı satın aldım.

Uzun zamandır hafif ve kısa bir spin takım hayalim var dı...

Bu kamış ile kullanacağım sahtelerin ağırlıkları 14-18.gr ma kadar da olabilir. ( 25.gr - 30.gr. zargana topu dahil ) hatta 20.gr civarı jighead lar felan..... ve elbetteki olazsa olmaz su üstü sahteler ile WTD....

Satın alırken.... Karar verirken çok zorlandım. İçimden 14-40 olaydı diye kaç kez söyledim , inanın hatırlamıyorum.

Ama , fiyat bana çok uygun geldi... Bir de tabi.. geçmişte gönlüme taht kurmuş , 270 Speedmaster 20-50.gr olunca ,
20-50 li si -14-40 bir an gözüme gelmedi , bastım klavyeye.... Verdim sparişi. Stokta kalan son üründü. Fiyatı da 320.00.TL'ydi. İyi fiyat dedim dayanamadım , aldım.

Bu gün itibari ile kamış geldi. Bir hevesle hemen açtım ambalajı , kamışı elime aldım. İlk gözüme çarpan şey , işçilik , ve estetik....
Şu an kullandığım ve Elime alıp ilk atış yaptıktan sonra , resmen beni mest eden 270 Antares 20-50 de... böyle bir şıklık , estetik yok , doğruya doğru. Speedmaster ın makina yatağı , hakikatten çok şık , ve estetik.

Sadete geleyim , hemen bir hevesle kamışı elime alıp bir tartıp , sallamaya başladım. Sertliği bir an gözümü korkuttu. Kısa süren bir hayal kırıklığından sonra , hemen 270 Antares 20-50.gr. kamışımı çıkarttım. İki kamışı bir bir ile kıyaslamaya başladım. Sonrasında , gönlüme bir su serpildi diyebilirim. Neredeyse aralarında fark yok diye bilirim. Bir birlerine yakınlar. Ama bu ilk izlenimler. tabi.. Sahile inip , bir iki atıştan sonra ak koyun kara koyun daha net belli olacak...

Kamışın 20-50.gr. gibi aksiyona sahip olmasın ın tek bir dez avantajı olabilir... O da sahteyi istediğim mesafeye atamamak..! Ama bunu 270 Speedmaster 20-50 de de , 270 Antares 20-50 de de net bir şekilde farkettim ki... Hafif ( Örnek 10.gr. civarı silikon , 14.gr. civarı Kendo Haryu vb. gibi , hatta , 7.gr - 8.gr. Karides sahtesi de dahil) daha kaliteli (Lesath 14-42.gr. ) kamışlarla , atış erimi farkı 5.mt' yi geçmemiştir. Elbette.. birde madalyonun diğer yüzü var tabi... Sahtenin ağırlığı 18.gr. üzerine çıkınca , işler 5.mt den çok daha fazla bir farkla tam tersine geçiyor.... O da bir gerçek....

Haaa... Sahteye bir de balık bindiği zaman....!!!! Olay tamamen keyife dönüşüyor ki..... Resmen , 1.kg. üstü Palamut familyası torik diyelim , mücadele ne kelime , istersen istersen dansettir.... Balığa nefes alma şansı bile vermiyorsun istersen.

Sözün kısası , Ben şahsen , bu işin içinden tek başına çıkamayınca , sizlere değerli arkadaşlarıma danıştım.
Bilmek ayrı , tekrar tekrar duymak ayrı.... WTD için , sert karakterli , fast aksiyona sahip bir kamış edinmem gerektiğini bir kez daha net anladım. Elbette , jighead felan kullanmak istiyorsan , misinanın ucundaki jighead e aksiyon vermek için ,zaten yumuşak kamış olmayacağı bir gerçek....

Bunları uzun uzun yazıyorum..... Heyacınama verin..... Yine Yeniden Speedmaster dan dolayı.... :)

Sonuç ; Ayrıntılar , Sahilde belli olacak.

IMAG1636.jpg IMAG1637.jpg IMAG1638.jpg

GOKHAN AKSOY

Daimi Üye
Adı
GOKHAN AKSOY
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Değerli arkadaşlar , 240 Speedmaster 20-50.gr kamışı satın aldım.

Uzun zamandır hafif ve kısa bir spin takım hayalim var dı...

Bu kamış ile kullanacağım sahtelerin ağırlıkları 14-18.gr ma kadar da olabilir. ( 25.gr - 30.gr. zargana topu dahil ) hatta 20.gr civarı jighead lar felan..... ve elbetteki olazsa olmaz su üstü sahteler ile WTD....

Satın alırken.... Karar verirken çok zorlandım. İçimden 14-40 olaydı diye kaç kez söyledim , inanın hatırlamıyorum.

Ama , fiyat bana çok uygun geldi... Bir de tabi.. geçmişte gönlüme taht kurmuş , 270 Speedmaster 20-50.gr olunca ,
20-50 li si -14-40 bir an gözüme gelmedi , bastım klavyeye.... Verdim sparişi. Stokta kalan son üründü. Fiyatı da 320.00.TL'ydi. İyi fiyat dedim dayanamadım , aldım.

Bu gün itibari ile kamış geldi. Bir hevesle hemen açtım ambalajı , kamışı elime aldım. İlk gözüme çarpan şey , işçilik , ve estetik....
Şu an kullandığım ve Elime alıp ilk atış yaptıktan sonra , resmen beni mest eden 270 Antares 20-50 de... böyle bir şıklık , estetik yok , doğruya doğru. Speedmaster ın makina yatağı , hakikatten çok şık , ve estetik.

Sadete geleyim , hemen bir hevesle kamışı elime alıp bir tartıp , sallamaya başladım. Sertliği bir an gözümü korkuttu. Kısa süren bir hayal kırıklığından sonra , hemen 270 Antares 20-50.gr. kamışımı çıkarttım. İki kamışı bir bir ile kıyaslamaya başladım. Sonrasında , gönlüme bir su serpildi diyebilirim. Neredeyse aralarında fark yok diye bilirim. Bir birlerine yakınlar. Ama bu ilk izlenimler. tabi.. Sahile inip , bir iki atıştan sonra ak koyun kara koyun daha net belli olacak...

Kamışın 20-50.gr. gibi aksiyona sahip olmasın ın tek bir dez avantajı olabilir... O da sahteyi istediğim mesafeye atamamak..! Ama bunu 270 Speedmaster 20-50 de de , 270 Antares 20-50 de de net bir şekilde farkettim ki... Hafif ( Örnek 10.gr. civarı silikon , 14.gr. civarı Kendo Haryu vb. gibi , hatta , 7.gr - 8.gr. Karides sahtesi de dahil) daha kaliteli (Lesath 14-42.gr. ) kamışlarla , atış erimi farkı 5.mt' yi geçmemiştir. Elbette.. birde madalyonun diğer yüzü var tabi... Sahtenin ağırlığı 18.gr. üzerine çıkınca , işler 5.mt den çok daha fazla bir farkla tam tersine geçiyor.... O da bir gerçek....

Haaa... Sahteye bir de balık bindiği zaman....!!!! Olay tamamen keyife dönüşüyor ki..... Resmen , 1.kg. üstü Palamut familyası torik diyelim , mücadele ne kelime , istersen istersen dansettir.... Balığa nefes alma şansı bile vermiyorsun istersen.

Sözün kısası , Ben şahsen , bu işin içinden tek başına çıkamayınca , sizlere değerli arkadaşlarıma danıştım.
Bilmek ayrı , tekrar tekrar duymak ayrı.... WTD için , sert karakterli , fast aksiyona sahip bir kamış edinmem gerektiğini bir kez daha net anladım. Elbette , jighead felan kullanmak istiyorsan , misinanın ucundaki jighead e aksiyon vermek için ,zaten yumuşak kamış olmayacağı bir gerçek....

Bunları uzun uzun yazıyorum..... Heyacınama verin..... Yine Yeniden Speedmaster dan dolayı.... :)

Sonuç ; Ayrıntılar , Sahilde belli olacak.

Ekli dosyayı görüntüle 48124 Ekli dosyayı görüntüle 48125 Ekli dosyayı görüntüle 48126
Kardeş kamış çok iyi gözüküyor hayırlı olsun

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi