Kamis dediginiz gibi cok yakisikli, gule gule guzel gunlerde kullanin.. Dusuk agirlikli sahte atimindan memnun kalipta yazarsaniz cok sevinirim.. Trofesi bol olsun..
Kamışı , geçtiğimiz Pazar günü kullandım.
Öncelikle , hafif ve son derece dengeli bir kamış. 20-50.gr gibi yüksek atarlı , sert karakterli bir kamış olsa da... Atış erimi son derece iyi.
20.gr. ve üstü sahtelerde , son derece güzel bir performansı var. Elbette bu zaten beklenen bir şey olduğundan , pek şaşırtmadı. 26.gr ağırlığa sahip , Savagear Panic Prey ' i resmen uçurdu.
20.gr. altı sahtelere indiğimde ise , 14 - 16.gr arası silikon , jigheadları gayet güzel mesafelere ulaştırdım. Hatta , çok düşük gr. ' da silikon karides' leri bile sanıyorum 4.gr - 5.gr arası bir zokaya sahipti (tam emin değilim.) onlarda bile , beni hayal kırıklığına uğratmadı beni.
Kamış ta beni memnun eden en büyük artısı , sahteye aksiyon vermek oldu. Kamış ile yaptığınız aksiyon hareketinin tepkilerini , çok hızlı alabiliyorsunuz. Bu anlamda , ilk bir kaç WTD çalışırken zorlandım. Kamışın sert karakterli olmasın dan kaynaklı , en ufak bir hareket ile sahte coşuyordu. Sonraları alıştım. Çok ufak aksiyon hareketleri ile , Skimer e dans ede ede yüzdürdüm diyebilirim. Ama ne yalan söyleyeyim , alışana kadar biraz bileğimi yordu. Kamışın sert karakterli olmasının bir avantajını da jighead larda gördüm diyebilirim. Biraz önce de belirttiğim gibi , kamışın en büyük artısı , sahteye , mini jig e , ya da jighead e aksiyon vermede. Kamış ile yaptığınız aksiyon hareketinin tepkilerini , çok hızlı alıyorsunuz.
Ne yazık ki , sahteye balık bindiremedim. O yüzden o konuda bir şeyler yazamıyorum. Ama , bu atar değerine sahip bir kamış ile balığa tasma atma ve mücadele etmek ile kesinlikle aklımda soru işareti yok , yeter ki.. balık iğneye otursun.
Sahteye balık bindiremedim demişken , artık tam dönecek iken Panic Prey'e bir saldıran bir balık oldu ama , ne yazık ki yapışmadı. Bu arada bu üçüncü oldu. Artık Panic Prey' in iğnelerini değiştirmeye karar verdim. 3. kez saldırı alıyor ve ama balık iğneye oturmuyor. İğneleri tekrar kontrol ettim , keskinliğinde hiç bir sorun yok. Bir iki numara küçültmeli miyim ki...? Bilemedim...?
Samimi olmak gerekirse , fiyat avantajı için bu kamışı tercih ettim. Kendi kendime , aynı modelin 14-40.gr olsa daha mı iyi olurdu diye sormadan edemedim tabi.