Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

240.cm Hafif Spin Kamış Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kamis dediginiz gibi cok yakisikli, gule gule guzel gunlerde kullanin.. Dusuk agirlikli sahte atimindan memnun kalipta yazarsaniz cok sevinirim.. Trofesi bol olsun..

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Teşekkürler ,
Fiyat avantajı olmasaydı , Daiwa Balistik X almaya karar vermiştim.
Kısmet , İnşallah fazla sert gelmez de , seve seve kullanırız.
Bu gün ya da yarın bir kaç deneme yapıp , sonucu sizlerle paylasacam.

besto17

Aktif Üye
Adı
Ufuk S.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hayırlı olsun,trofesi bol olsun,güle güle kullanın.:)

egerdag

Yeni Üye
Adı
Egemen
Hayırlı, uğurlu olsun, güle güle kullanın.

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kamis dediginiz gibi cok yakisikli, gule gule guzel gunlerde kullanin.. Dusuk agirlikli sahte atimindan memnun kalipta yazarsaniz cok sevinirim.. Trofesi bol olsun..
Kamışı , geçtiğimiz Pazar günü kullandım.
Öncelikle , hafif ve son derece dengeli bir kamış. 20-50.gr gibi yüksek atarlı , sert karakterli bir kamış olsa da... Atış erimi son derece iyi.
20.gr. ve üstü sahtelerde , son derece güzel bir performansı var. Elbette bu zaten beklenen bir şey olduğundan , pek şaşırtmadı. 26.gr ağırlığa sahip , Savagear Panic Prey ' i resmen uçurdu.
20.gr. altı sahtelere indiğimde ise , 14 - 16.gr arası silikon , jigheadları gayet güzel mesafelere ulaştırdım. Hatta , çok düşük gr. ' da silikon karides' leri bile sanıyorum 4.gr - 5.gr arası bir zokaya sahipti (tam emin değilim.) onlarda bile , beni hayal kırıklığına uğratmadı beni.

Kamış ta beni memnun eden en büyük artısı , sahteye aksiyon vermek oldu. Kamış ile yaptığınız aksiyon hareketinin tepkilerini , çok hızlı alabiliyorsunuz. Bu anlamda , ilk bir kaç WTD çalışırken zorlandım. Kamışın sert karakterli olmasın dan kaynaklı , en ufak bir hareket ile sahte coşuyordu. Sonraları alıştım. Çok ufak aksiyon hareketleri ile , Skimer e dans ede ede yüzdürdüm diyebilirim. Ama ne yalan söyleyeyim , alışana kadar biraz bileğimi yordu. Kamışın sert karakterli olmasının bir avantajını da jighead larda gördüm diyebilirim. Biraz önce de belirttiğim gibi , kamışın en büyük artısı , sahteye , mini jig e , ya da jighead e aksiyon vermede. Kamış ile yaptığınız aksiyon hareketinin tepkilerini , çok hızlı alıyorsunuz.

Ne yazık ki , sahteye balık bindiremedim. O yüzden o konuda bir şeyler yazamıyorum. Ama , bu atar değerine sahip bir kamış ile balığa tasma atma ve mücadele etmek ile kesinlikle aklımda soru işareti yok , yeter ki.. balık iğneye otursun.

Sahteye balık bindiremedim demişken , artık tam dönecek iken Panic Prey'e bir saldıran bir balık oldu ama , ne yazık ki yapışmadı. Bu arada bu üçüncü oldu. Artık Panic Prey' in iğnelerini değiştirmeye karar verdim. 3. kez saldırı alıyor ve ama balık iğneye oturmuyor. İğneleri tekrar kontrol ettim , keskinliğinde hiç bir sorun yok. Bir iki numara küçültmeli miyim ki...? Bilemedim...?

Samimi olmak gerekirse , fiyat avantajı için bu kamışı tercih ettim. Kendi kendime , aynı modelin 14-40.gr olsa daha mı iyi olurdu diye sormadan edemedim tabi.