Merhaba ben aslında grafik tasarımcı ve programcıyım. Hobi olarak ta balık avcılığı meraklısıyım. Bir merak ile 3 Boyutlu printer da balık sahtesi tasarlayıp basıyorum ve daha sonra biraz el işçiliği ile boyama kaplama vs epoksi derken sahteler üretmeye çalışıyorum. İçerisinde aksiyon için hava odacıkları ve ses için çelik bilyeler bulunuyor. Bilyelerin yerleşimi de özellikle ölçülerek ayarlandı. Aksiyon olarak ta gagasız olanlar boş bıraktığınızda bilyeler kuyruğa düşüyor ve başını sudan çıkaran balık taklidi yapıyor batıp çıkıyor. Çekince de suyun birkaç santim altından geliyor salına salına ve ses çıkararak. Gagalı olanlarda içerisinde neodyum mıknatısı var çok ince ve bilyelere biraz mesafe ile atışta bilyeler mıknatısa yaklaşıp sabitleniyor atışınızı korumak ve sabitlemek için daha sonra suya düşünce ilk çekme hareketinizde bilyeler hareketli hale geliyor. Üzerleri epoksi kaplı ne boyası atıyor ne çiziliyor yerden yere atsanızda bozamıyorsunuz. Aşağıda yaptığım sahteler den örnekler sunuyorum tamamen amatörce bir uğraş yine de görüşlerinizi almak isterim. Teşekkürler
Dosyalar
Son düzenleme: