Öncelikle teşekkür ederim. Maddi olarak maliyeti çok yüksek değil teknik çizimi tasarımı da kendim yapıyorum evde 3 boyutlu printerım da var. Aslında hiç hesaplamadım epoksi, hologram folyo, sprey boya ( Airbrush ile yapmaya başlamadım onunla yaparsam çok daha iyi tasarımlar olacak. ) Gözleri de kendim yapıyorum yine epoksi ile.. Sizin için hesap çıkarıp bakarım maliyetine. Ama el emeği daha çok var her ne kadar 3D printer ile yapılmış olsa da daha çok el ile uğraşıyorsunuz. Ticaretini de yapmayı düşünüyorum çok fazla bu yönde istek gelmeye başladı çünkü. Piyasada satılan çok pahalı sahteler daha kolay zarar görebiliyor ayrıca gerçeğine daha yakın ve yine aynı aksiyon içeren sahteler yapabilirim. Elbette yüksek fiyatlara satılan sahtelerin belli bir tekniği uzmanlığı var ancak yine de o seviyeyi yakalaması o kadar da zor değil diye düşünüyorum. Bu sahteleri yerden yere vursanız zarar veremiyorsunuz en hafifini de yapabilirim en ağırını da çakmak ile ateşe bile tutsanız belli bir seviyeye kadar dayanabiliyor. Daha da geliştirmeyi düşünüyorum. Tepkilere göre buradan da her daim sizlerle paylaşacağım.