4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ (No: 2016/36)

Yapacağımız basit her türlü balığı avlamak için çıkaracaz sarı kağıdı başka şans bırakmamışlar.... İç sularda amatörlere bir çok yer yasak . Tatlı su avı yapmak istiyorsan sadece özel izinle ticarilere izin var....

Bunu bir şekilde duyurmak ve düzenlemesini sağlamak lazım.
Nette bir kaç kişi organize olmaya çalışıyordu mahkemeye götürmek için . Birde şöyle bir laf duydum . Bu sene ülkenin en büyük gırgırları 5 sene süreyle Moritanyaya gitti . Bu tebliğin çıkarılması için bu tarz bir şart konuldu ve büyükler tebliğin tarihi bitene kadar ülke suları dışında avlanacak . Amatöre getirilen yeni yasak ve sıkıştırmaların nedenide bu sene ve geçen sene tvlerede çıkan ticari balıkçıların yaptığı kanunsuzluklara karşı olan yürüyüşler . Anadolu feneri ticari avcıları geçen seneden amatörlerede tarih sınırlaması getirilsin diye kampanya başlatmışlardı...

Nette bir kaç kişi organize olmaya çalışıyordu mahkemeye götürmek için . Birde şöyle bir laf duydum . Bu sene ülkenin en büyük gırgırları 5 sene süreyle Moritanyaya gitti . Bu tebliğin çıkarılması için bu tarz bir şart konuldu ve büyükler tebliğin tarihi bitene kadar ülke suları dışında avlanacak . Amatöre getirilen yeni yasak ve sıkıştırmaların nedenide bu sene ve geçen sene tvlerede çıkan ticari balıkçıların yaptığı kanunsuzluklara karşı olan yürüyüşler . Anadolu feneri ticari avcıları geçen seneden amatörlerede tarih sınırlaması getirilsin diye kampanya başlatmışlardı...
Yani ses çıkartırsaız biz de böyle yaparız denildi..

• Beğen
Tepkiler: ino
Yani ses çıkartırsaız biz de böyle yaparız denildi..
Biz genelde sesimizi sosyal medya , bazende haber kanallarından duyuruyoruz. Ticariler direk siyasilere ulaşabiliyor. İşin içinde rant olunca da ceza yine bize kesiliyor katliamlara ses çıkardığımız için .
Çıkan tebliğin en tehlikeli 3 maddesi trol avlarının 1 eylüle çekilmesi , lüfer boyunun 18cme indirilmesi ve ışık ile avlanılmanın önünün açılması .

1-Boğazda güya trol ile av yasak ama ticari avın yasak olduğu zamanlarda bile 3. köprü civarı her gün istisnasız trol avı yapılıyor . Resmi trol avı yasağı 1 eylüle çekildi ve direk limanlardan gelen haber moritanyaya gitmeyen gırgırların çoğunun trol aksamlarını yüklendiği ve sezona trol avlarıyla başlayacakları . Eğer denetim yapılmaz ise bu sene büyük katliamlar görecez.
2- 18 cm lüfer boyu demek sapma payıyla bütün dişli sürülerinin çevrileceği yani karadenizde yeni yumurtadan çıkmış bütün dişlilerin katledileceği manasına geliyor . Denetim yapsalar ne olur yapmasalar ne olur bu dakikadan sonra . Çupra boy limitinden küçük lüferin boy limiti şaka gibi ....

3- Işık ile avlanma artık yasal . Tebliğde 50 metre derinlik şartı getirilmiş . Daha 24 metre şartına uymayan gemiler eğer katı kontrol yapılmaz ise bu sene balık kanaldan yürüdü falan gibi ihtimalleride engelleyip ışıkla bütün sürüleri kendilerine çekip katliamlar yapacaklar . Benim tahminim bunu yasallaştırılması isteklerine gerekçe olarak yabancı karasulardaki sürüleri ülke sularına çekmek . Görünen köy kılavuz istemez yine yasakları hiçe sayıp çok büyük katliamlar yapacaklar . Teknelerinde büyü projektörler bulundurmakta yasak değil düşünemiyorum ...

5 seneye ne olacak ben düşünemiyorum sanırım sonunda ülke denizlerini süs havuzlarına çevirecekler.

Geçen mersinde balık pazarına gidip tezgahlarda neler var diye baktım . Eskiden ticarilerin hiç umursamadığı mercanlar, mırmırlar , ispariler , ufacık 20cmlik lagoslar , kiklalar , ülkemizde son 5 10 senedir görünen sahte mercanlar , yine yenilerden derin su gümüşleri vb kıyı balıkları süslüyordu hemde hepsi ortalama 15 cm falan .

• Beğen
Tepkiler: ino
Önemli olan yasa yapmak değil; yasayı uygulamak / uygulatmak. En önemlisi de bu işten ekmek yiyen balıkçıları eğitmek. Adamlar denize ve doğaya saygılarını yitirmişler. Pisliğini ekmek yediği denize atan, trollerle denizin dibini kazıyan ahmaklar, gün gelecek bindikleri dalı kestiklerini anlayacaklar.

4-2-Numaralı-Amatör-Amaçlı-Su-Ürünleri-Avcılığının-Düzenlenmesi-Hakkında-Tebliğin 14. maddesi 5. fıkrasına göre; Derelerde her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı YASAKTIR. Sadece yapay yem kullanılarak av yapılabilir ama bu görüntülerdeki kişiler malesef bu kuraldan bir haberler yada umursamıyorlar. 🙁🙁🙁

Dağ başında cennet gibi sulara dinamit,karpit,ot,ağ atan hayvan-adamları,
gördük,hırpalaştık,yara aldık,yara verdik.
sekiz tane mahkemeden darp cezası alınca peşini bıraktık.
7 Sene önce kapıştıklarım jandarma rütbeli çıkınca tövbe ettim artık.

Back