Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

4.5 mt tekne 9.9 Hp yeterli olurmu

oguzsen

Aktif Üye
1. 4,99 üstüne vergi ödersin
2. Sahil güvenlikle sorunun olması için kaçakçılık yapılan sularımıza yakın kıyılarda bulunman gerekiyor. O bölgelerde değilsen kolay kolay denetim yapmıyorlar.
3. 4,50 15 hp 4 zamanlı tavsiye ederim hem performansı iyidir hemde yaptığı sürat.
4. Eğer ben sahil güvenliğin denetim yaptığı bölgedeyim diyorsan 4,50 13,5 hp motorlar çıktı alabilirsin. 15 hp motor gücü vardır sadece belgelerde 13,5 yazar ve sahil güvenlik hiç bir belge istemez(bağlama kütüğü ruhsatnamesi hariç).

oguzsen

Aktif Üye
Arkadaslar bilgileriniz icin teşekkürler birde fiyat icin yardımcı olursanız sevinirim 4.5 ozkaya yapım izmir,9.9 johnson motor 4 zamanlı ikiside 2009 model.fiyat 6000 tl.arkadaslar johnson motor sıkıntılı diyorlar ne yapayim
Johnson motorun tek sıkıntısı üretimi durdu ve fabrikası kapandı. Şu aralar en moda olan motor markalarından biri parsun gerek fiyatı gerek kalitesiyle iyi bir motor tek kusuru arada bir 1000 de 1 bobin sorunu çıkıyo onuda servisi ücretsiz hallediyor. Aynı fiyata ben sana 4,55 sıfır tekne ve 15 hp 4 zamanlı parsun ayarlayabilirim. Benimle iletişime geçersen.

ozgurarslan

Daimi Üye
ben 550 cm 90 hp sürat teknem vardı, balıkçılığa uygun değildi. 450 cm 15 hp 2 zamanlı yamaha motorum var. bence ideal. burada boydan ziyade teknenin ağırlığı önemli. seçeceğin markaya göre değişiyor. ben 15 hp'yi kafama koymuştum, sadece 2 zamanlı 4 zamanlı arasında çelişkideydim. 2 zamanlı aldım, pişman değilim. 4 zamanlı 90 hp kullanmış biri olarak söylüyorum. ama ikisi de farklı dünyalar. iki zamanlıda yağ koymayı unutmamalısın.
25hp ve üzeri direksiyon takılabiliyor, bence gerekli değil. 450 cm 9.9 tekneye de bindim. 15 hp ciddi avantajlı. hava bozarsa hızlı dönüyorsun, istediğin yere hızlı ulaşıyorsun. sırtı için hızı da düşürebiliyorsun, 90hp'de bunu yapamazsın mesela.
tekne ağırlığı derken önemse, çok farkediyor. ağır tekne daha iyi suya oturuyor, denizden yüksekliği de (örn safter'de benim teknemden 5-7 cm yüksek), bu alabora ihtimalini azaltıyor.
ancak iş kıyıya (kuma) çekmeye gelince benim teknem avantajlı. çok zorda kalınırsa iki kuvvetli adam bile çekebilir. ancak 3 kişi yorulmadan denizden kopartıp alabiliyor.
motor benim avlandığım yerde taşınabilir olmalı. tek kişi yüklenebilmelisin. 9.9 ile 15 arasında (bakarsın sen) ağırlık farkı az.
ben 173cm boy 79 kg ağırlık 39 yaş tek başıma motorumu motor arabasına belimde fıtık çıkmadan koyabiliyorum. 25hp'de -alırken araştırmıştım şimdi aklımda kalanlarla yazıyorum, bakarsın- bu zor olurdu.
neticede ustalar daha iyi bilir ama fikir almak için sorulmuş, ben silivri'de 450cm-15hp iki zamanlı kararımdan memnunum. teknemin markasını söylemiyorum reklam ile ilgili site kurallarını pek bilmiyorum, ama öyle pahalı bir marka değil. motorum yamaha, hiç teklemedi, ama belki de 1 senelik hiçbir motor teklemiyordur zaten.
yardımcı olabildiysem sevinirim.

nuri deniz

Aktif Üye
Slm arkadaslar suanda zodyak botum var onu satıp yerine 5 mt civarı fiber tekne almak istiyorum motor konusunda kararsızım 9.9 yada 15 hb motor büyüyünce vergi verirmiyim tekne 5 mt alti olursa :
.....................
9.9 beygir kısa şaft motor çok harika gelir...güle güle kullan...

erdem1661

Yeni Üye
bende 4.5 metre yaklaşık 240 kg civarı fiber tekne (aktaş ) ve 9.9 mercury 4 zamanlı motor var ve yaklaşık 9 saat kullandım. Tek kişi iken (95 kiloyum ve motor ve benzin 50 kg artı 20 kg ıvır zıvır, yani toplamda tek kişi iken toplam yük 400 kg civarı) telefonumdaki gps hız uygulaması tam gazda 26 km/saat hız yaptığını gösteriyor. İki kişi iken hızı, ölçmedim ama, epey bir düşüyor. 3 veya 4 kişi ile hiç denemedim lakin can sıkacağı kesin. ADB belgesi almamak için motoru 9.9 aldım. Lakin gördüğüm kadarıyla kimsenin ADB soracağı yok. Şu anki düşüncem keşke 20 hp alsaymışım yönünde.