Merhaba arkadaşım seni çok iyi anlıyorum çünkü aynı olta kamış ve makine setini ben de geçen yaz Tekirdağ Çorlu Dechatlon mağazasından edinmiştim. Tercih sebebim de yemli/beklemeli av yapmaktan hoşlanmadığım ve Spin avcılığını denemek isteğimdi. Ürünü mağazada inceleyince diğer dolgu kamışlarıma göre oldukça hafif olmasıydı. Yalnız kamışın olumsuz ilk belirgin özelliği makine kısmı ile sap kısmı arasındaki mesafe hayli uzun. (İlk görselde işaretleyeceğim.) Bu durum da kamışa aksiyon vermeyi engelliyor ve deyim yerindeyse adeta böbreğini dövüyorsun. Tekirdağ Altınova sahilinde geçen yaz kendimce bu olta setine uygun bir av yöntemi geliştirdim diyebilirim. Açıklayayım: 20 ile 60 gr. arası armut kurşun takabileceğin kasnak düğümlü 2,3 veya 4 numara levrek, mırmır, çupra iğnesi bağlı (2 adet iğne) takım ve bu iğnelere takacağın Sandworm (Kumkurdu) biçimli silikon kurt. Takımı dibi kumluk bir meraya sallayıp dikine 1 veya 2 kez yukarı vurdurup tam indirirken bir tur yavaş sarım. Kayalık mera takılma açısından riskli. Bu yöntemi keşfetmem neredeyse bir ayımı aldı. Mimi zaman takım zayıf geldi kurşun ağırlığından koptu vs. En etkili aksiyon veren gramaj 20, 25 gr. armut kurşun. Güzel levrek ve mırmırlar aldım bu yöntemle. Mersin/Tarsus'a döndüm fakat bu yöntem burada ne tatlı ne de tuzlu suda işlemedi. 40 gr. zargana topuyla Raglou silikon da denedim tık yok. Uzatıyorum belki ama senin durumunu yaşadığım için paylaşmak istiyorum. Sonra 1/19 gr. atarlı bir kamış ile 1000'lik bir makine kombinledim sahte olarak da mavi beyaz Raglou silikon ve muhtelif renklerde Hanfish Zıpır KG iyi işler çıkardı. Kilo üzeri kasna dediğimiz sayısız balık aldım ve almaya devam ediyorum. Sonrasında 7/28 Light Spin bir kamışla 3000'lik bir makine kombinledim o da tuzlu suda gayet iyi işliyor. Yani arkadaşım sözünü ettiğin olta seti çok zamanımı aldı, çok para harcadım, çok fazla okudum, izledim, sordum ve anlamaya çalıştım ve denedim. Sırada bir de 10/40 veya 15/45 gr. atarlı bir kamışla 4000'lik bir makine kombinasyonu planlıyorum. Sonuç olarak Caperlan Seacost Light 500 benim için biraz pişmanlık oldu ama kendimi geliştirebilmem ve istediğim takımı kafamda netleştirebilmem adına bana oldukça yarar sağladı. 2 ay önce de Adana Tuzla sahilde canlı yem İzmir kurtula bir kaç İspendek aldım. SONUÇ: Arkadaşım LRF veya Spin düşünüyorsan bu olta seti buna hiç mi hiç uygun değil. Fazla zaman, para ve emek harcamanı istemem naçizane bir öneri olarak. Spin kategorisinden bir set edinmen hem deneyim hem de keyif açısından son derece önemli. Rast gele!