Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Acemiye Fatsada Levrek Için Sahte Önerileri Gerekli

mdikmetas

Yeni Üye
Adı
murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlar istavrite giderim yıllardır vakit oldukçada yemli çinekop avına şimdi de büyüklere sıra geldiğini düşünüyorum elimde shimano alivio 10-30 spin mevcut ben levreğe gitmek istiyorum ancak terimleri ve tam olarak seçmem gerekenleri bilmiyorum

1. şimdi su altı su üstü ne farkediyor?
2. seçmem gereken sahenin boyu ne olmalı neden o boyda olmalı?
3. hangi renkler tercih edilmeli
4. hangi markalar tercih edilir. hangi modeller?

acemiye bir yardım lazım.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Denizin dalgalı ve çok çırpıntılı olduğu durumlarda su üstü sahtelere aksiyon verilmesi zor olur ve bu nedenle pek tercih edilmez.
Suyun böyle olduğu durumlarda dalan, levrek için tercihen az dalan 30-50cm, lüfer için daha çok dalan 50cm+, sahteler kullanılır. Tabii meranın derinliği de önemli.

Sahte boylearı hedef balıkların boyutları ile de doğru orantılı.
Levrek ve lüfer için genellikle 7-15 cm arası sahteler kullanılır. Zaman zaman daha küçük ve daha büyük boyutlara sahip sahteler de kullanılır. Bu da yine bölge ve balık boyutları ile ilgilidir.

Renk konusu uzun, forumda bu konuda yazılar var. Biraz araştırırsan bulabilirsin.

Marka demek kalite demek ama aynı zamanda da ciddi para demek.
Çok ucuz Çin malları ile bile balık avlamak mümkün ama balığın daha bol ve saldırgan olduğu meralarda.
En iyisi orta halli, orta fiyatlı sahtelerle başlamak.
Kendo, savagegear, Strike Pro vs.
Araya birkaç tane de tüm Türkiye'de popüler olmuş, başarısını kanıtlamış sahtelerden de edinebilirsin.