Abilerim ustalarım acemiyim daha ege bölgesinde izmir ıldır aydın akbük tekneden canlı yem balık avına gidiyorum genellikle karagöz mercan çipura levrek lüfer kopez buna benzer dip kaya balıkları çıkmakta sevdiğim bir abimin kamışıyla gittim bir kaç sefer, taslama yapmayı ilk gün öğrendim kullandığım kamış çok sert 1.50 cm uzunluğunda ipten işaret parmağımla tutarak hem taslama yapıyorum hem vuruşları hissediyorum öyle öyle 7 karagöz 2 mercan 3 kopez aldım acemi olmama rağmen oda, ancak kullandığım kamış bana keyif vermiyor şimdi araştırmalarıma göre canlı yem tekne kamışı 1.80 ideal olduğunu öğrendiğim kullandığım kurşunlar genelikle 50 gram şimdi aklımda 3 kamış var
SHIMANO Sonora 180cm 50-150gr
FUJİN Deepking 180 cm 60-180 gr
FUJİN Deepking 180 cm 40-140 gr
Bu kamışlarla jig yapanı gördüm bir kaç yerde kurşun 50 gr kamışın atar değeri 40 gram olursa 50 gr atabilir miyim ne gibi sorunlar olur bu dediğim kamışlar yumuşakmış hissiyatları güzel olduğunu öğrendim solid uç olması gerekiyormuş ip ile birlikte çok güzel sonuçlar alınabiliryormuş yumuşak olması taslama yapmaya engel olur mu bu bahsettiğim kalmışlara hangi makina kombin yapmam gerekiyor bu kamışlar olmasa önerebileceğiniz kamış makina nelerdirsz değerli ustalarımın yardımına ihtiyacım var internette çok net bilgi elde edemedim
SHIMANO Sonora 180cm 50-150gr
FUJİN Deepking 180 cm 60-180 gr
FUJİN Deepking 180 cm 40-140 gr
Bu kamışlarla jig yapanı gördüm bir kaç yerde kurşun 50 gr kamışın atar değeri 40 gram olursa 50 gr atabilir miyim ne gibi sorunlar olur bu dediğim kamışlar yumuşakmış hissiyatları güzel olduğunu öğrendim solid uç olması gerekiyormuş ip ile birlikte çok güzel sonuçlar alınabiliryormuş yumuşak olması taslama yapmaya engel olur mu bu bahsettiğim kalmışlara hangi makina kombin yapmam gerekiyor bu kamışlar olmasa önerebileceğiniz kamış makina nelerdirsz değerli ustalarımın yardımına ihtiyacım var internette çok net bilgi elde edemedim