600 lira fark aslında normal bir fark. Alibaba genelde firmaların toptan satış yaptığı bir site, parekende satışlarda yapılıyor. Burada ana bayi malı alıyor gümrük vergisini veriyor % 18 kdv ve karını koyup son satıcıya iletiyor. So satıcı da yine kdv ve karını koyarak malı satıyor.
Çindeki firma için ise durum çok daha kolay malı (kaynağı belirsiz, kalite belirsiz) üreticiden alıyor, bu üreticiler genelde markalı firmalara üretim yapan fason firmalar, üzerlerine bizdeki so satıcının 3 5 katı kar koyuyor ve satıyor. Ayrıca ihracat yaptıklarından dolayı kendi mevzuatlarına göre belli oranlarda vergi indirimi alıyorlar.
Yazdıklarım kesinlikle yanlış anlaşılmasın ben sadece olayı geçmişte biraz araştırmıştım, ne siteler ile ne de hergangi bir firma ile bağım yok, kendi halinde fakir bir insanım

. Çindeki firmanın bizdeki gibi % 18 kdv indirimi aldığını düşünseniz bile büyük bir kar. Bizdeki ne ana bayi ne son satıcı bı kat marjını yakalayamaz. Maalesef bu ülkemizin gerçeği. Sonuçta üretici ülke değiliz, neden kaliteli üreti yapan bir yerli üretici yok bunu sorgulamak lazım belki. Neyse konuyu daha fazla dağıtmadan ben o yarıyarıya farka "bozulursa kafasına vur farkı" diyorum. Eğer malda bir kusur varsa son satıcınıza gidip istediğiniz kadar çemkirebilirsiniz ve bu işi sizin adınıza takip eder. Nerden baksan çince öğrenmekten ucuz