Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aklım Almıyor Bu kadar Fark Nasıl Olur..

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Sanırım bu konuya esnaf da tüketici de farklı açılardan bakar.Esnaf dertli tüketici dertli.Hepsine hak veriyorum ama neden hep itelenenler tüketici oluyor???

Ima RBB Game Vest in Türkiye satış fiyatı 850-880 lira arası değişiyor.Aynı ürünü yurtdışından 335 liraya getirttik.Daha doğrusu tam olarak 334,88 liraya.Tamam anladım;gümrük,gümrük kargo,gümrükten distribütöre kargo,distribütör kazancı,bayiye kargo ve bayi kazancı derken rakam yükseliyor.Ama Allah aşkına yükselir de bu kadar mı yükselir?Ben her zaman diyorum;biz koyun oldukça bizi güden çok olur.Zenginin umurunda değil.Bir makineye verdiği 3-5 lira çerez onun için.Durumu pek olmayan ise "Ya biz mi kurtaracağız,düzelteceğiz" in derdinde.Almayın kardeşim.Herkes ürünleri yurtdışından getirtsin.Yüksek ürünlerde gümrük ödeyeceksin ve rakam yine aynı rakama gelecek.Ama olsun sen hele yurtdışından al.Distibütörler ve bayiler biraz sarsılsın.Bakalım bu kadar gaddarca farkları koyabiliyorlar mı!!!Gerçi bu işte en mazlumu yine de bayiler.Onları ayırmak lazım aslında.Hele bir birlik olup uygulansın bakalım fiyatlar nasıl oluyor.Bir arkadaşımız geçenlerde bir başlık açıp aldığı makine ve kamışı bizlerle paylaşmıştı.Makinenin Türkiye fiyatı 3600-3700 lira ve kamışın da fiyatı 1650 lira civarında.Yurtdışında makinenin fiyatı 2300-2400 lira arası.Kamışa bakmadım dahi artık moralim bozulunca.Sırf makinadan 1200 lira fark var.Yazık günah.

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Dışardaki fiyatıyla alırsanız 810 TL + kargo parasına geliyor.
Türkiyede 1000 liraysa bence fazla fark yok. Ben burdan almayı tercih ederim hemde taksitle ve malı görerek.

göcen

Aktif Üye
Adı
akın tiryakiler
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Eray bey haklısınız fakat dediğim gibi vergiler durumu bu hale getiriyor. Dediğiniz gibi internette 2300 tl olan makine

2300*1.18 (distribütor kdvsi)*1.18 (bayi kdvsi): 3200 lira oluyor. Bayii ve distribütorun % 10ar kar koyması ürünü 3700 yapıyor maalesef. Operasyonel masrafları (gümrük, transport, depolama, vs.) da katmadım dikkat ederseniz. 2000 liralık bir olta kabul edersiniz ki Türkiyede hemen hetkesin alabileceği birşey değil. Benim buzdolabı + çamasır makinesi 2200 lira. Satıcı bu malı alıp uzun süre elinde de kalabilir (amerikan rehinciler gibi oldu neyse :)) 2000 liralık bir malın rafta 6 ay yatması 100 lira faiz getirisi kaybı demek. Acı ama gerçek durum bu :) :)

vessa

Aktif Üye
Adı
GÜREL TOKÖZLÜ
butun mesele avcıyken av olmamak :)

göcen

Aktif Üye
Adı
akın tiryakiler
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Forumu sanırım hiçbir satıcı okumuyor. Yav bir saattir şurda distribütor bayii avukatlığı yapıyorum. Biri de helalinden bir ip olsun sahte olsun göndermedi. Özelden bi teşekkür mesajı atın be :) :)

Şu reklamı 1000 liraya yapamazsın 40 liralık maxraptan kaçıyorsum. Yok atkadaş ben şimdi başlıyorum çinli firmalardan alışverişin faydalarına. Bi kere ucuz.... :)

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Eray bey haklısınız fakat dediğim gibi vergiler durumu bu hale getiriyor. Dediğiniz gibi internette 2300 tl olan makine

2300*1.18 (distribütor kdvsi)*1.18 (bayi kdvsi): 3200 lira oluyor. Bayii ve distribütorun % 10ar kar koyması ürünü 3700 yapıyor maalesef. Operasyonel masrafları (gümrük, transport, depolama, vs.) da katmadım dikkat ederseniz. 2000 liralık bir olta kabul edersiniz ki Türkiyede hemen hetkesin alabileceği birşey değil. Benim buzdolabı + çamasır makinesi 2200 lira. Satıcı bu malı alıp uzun süre elinde de kalabilir (amerikan rehinciler gibi oldu neyse :)) 2000 liralık bir malın rafta 6 ay yatması 100 lira faiz getirisi kaybı demek. Acı ama gerçek durum bu :) :)

Haklısınız.Şartlar bu duruma getiriyor maalesef.Ancak yapılacak belli.Fazla fark olmayan veya kargo ücreti eklendiğinde rakamları başabaş gelen ürünleri yurtiçi almak daha mantıklı.Ancak free shiping yani ücretsiz kargo olan ve fiyat farkı bulunan ürünleri yurtdışından almak daha doğru.Ben bu sayede hem fotoğraf makinesi,gitar,akvaryum ve ekipmanları ile oltacılık ile ilgili malzeme ve ekipmanlarda bugüne kadar belki de 10-15 bin lira arası kar elde ettim.Devletimiz güçlensin,esnafımız kazansın ve ekonomimiz canlansın isterim.Herkes de ister muhakkak.Ancak bahsedilen rakamlar içerisinde ben başka bir çözüm yolu göremiyorum.Afedersiniz para kazanabilmek için hepimizin anasından emdiği süt burnundan geliyor.Örnek verdiğim 340 liralık yelek olsun 500 hadi 600 lira.Ama 870 lira hakkikaten de zoruma gidiyor.Ben bu şekilde düşünüp alımlarımı da buna göre yapiyorum.Ancak herkes istediği şekilde parasını harcar ona da karışamam.

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
abiler yurt dışı ile tr arasındaki fark 100 tl olsun öpüp basıma koyarım.. direk trden alırım,Fakat bu kadar fark olurmu allah aşkına.. yazdım dolar tavan yapmış 680 tl kargo ile beraber 700 küsür olsun.. el insaf trdeki firmalarda 1100 tl bu makina yazık değilmi bizlere
yenirde ama bu kadar yenmez :D

Eray Aksoy

Aktif Üye
Adı
İsim Yok
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
abiler yurt dışı ile tr arasındaki fark 100 tl olsun öpüp basıma koyarım.. direk trden alırım,Fakat bu kadar fark olurmu allah aşkına.. yazdım dolar tavan yapmış 680 tl kargo ile beraber 700 küsür olsun.. el insaf trdeki firmalarda 1100 tl bu makina yazık değilmi bizlere
yenirde ama bu kadar yenmez :D
Vergi biniyor.ayrıca gümrük içi kargo var.hemen dibindeki bir paketi alıp uzatıvermeleri 1000 lira.sonra ötv ekleniyor ve distribütöre kadar bir kargo daha biniyor.Yani 200-300 gibi farklar kaçınılmaz.Ama daha fazla olduğu zaman distribütör haklı da olsa,elinden bir şey gelmese de yapacak bir şey olmuyor.Biz de kendi cebimizi düşünmek durumunda kalıyoruz.

zaad

Daimi Üye
Adı
ZAFER A.
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Sadece balık ürünleri değil ki herşeyde pahalıyız. Ekonomik sistemimizde çok ilginçlikler var, Askerliğimi Hakkari de yaparken 1 kamyon kaçak toz şeker yakalamıştık. Adamlar iç piyasada ki şekere göre yarı yarıya ucuza pazarlıyorlarmış. Beni şaşırtan asıl şey, şekerlerin Konya şeker fabrikası üretimi olmasıydı... Benim üretip çuvalını bilmem kaç liraya tükettiğim ürün İrandan yarı fiyatına nasıl geliyordu?

göcen

Aktif Üye
Adı
akın tiryakiler
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Haklısınız.Şartlar bu duruma getiriyor maalesef.Ancak yapılacak belli.Fazla fark olmayan veya kargo ücreti eklendiğinde rakamları başabaş gelen ürünleri yurtiçi almak daha mantıklı.Ancak free shiping yani ücretsiz kargo olan ve fiyat farkı bulunan ürünleri yurtdışından almak daha doğru.Ben bu sayede hem fotoğraf makinesi,gitar,akvaryum ve ekipmanları ile oltacılık ile ilgili malzeme ve ekipmanlarda bugüne kadar belki de 10-15 bin lira arası kar elde ettim.Devletimiz güçlensin,esnafımız kazansın ve ekonomimiz canlansın isterim.Herkes de ister muhakkak.Ancak bahsedilen rakamlar içerisinde ben başka bir çözüm yolu göremiyorum.Afedersiniz para kazanabilmek için hepimizin anasından emdiği süt burnundan geliyor.Örnek verdiğim 340 liralık yelek olsun 500 hadi 600 lira.Ama 870 lira hakkikaten de zoruma gidiyor.Ben bu şekilde düşünüp alımlarımı da buna göre yapiyorum.Ancak herkes istediği şekilde parasını harcar ona da karışamam.
800e yelek mi? O paraya cacharel'den takım elbise alır balığa giderim :) Abim sen onun 3 5 fotosunu gönder valideye diktireyim ben. Çinlinin yaptığını biz yapamıcaz mı? :) memleketin yarısında singer dikiş makinesi var. Gerekirse halk eğitimde kusunu açtıralım dünyaya açılalım :)