Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Akvuryum aldım ama

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
Bilmiyorum herkeste aynı görüntü mü çıkar ama, 2. videodaki daha başlatmadan görünen, taşları saran küçük bitkiler çok hoşuma gidiyor benim akvaryumda. Belki ilerde tekrar alırsam akvaryum o bitkilerden alacağım mutlaka Avrupa' dan getirtmem gerekse bile.

Levreka

Aktif Üye
Adı
Hakan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Nejat abi önerdiğin nano tank fikri harika ama bence biraz erken diil mi :)

Bu tip tanklar kurmak epey tecrübe ister. Bana kalırsa bitkili tank kurmak ve aynı seviyede tutmak hem zor (T5 ışık, CO2 tüpü ve tertibatı falan tam teşekkül olsun istersen) hem de masraflı.

Önder kardeşim bence ilk aşamada Avrupa'dan falan bitki getirtme olayına falan girme. Balık, balık+bitki, (dayanıklı bitkiler seçmelisin, fotodakilerin ihtiyaçları fazla gerçekten) besleyerek tecrübe kazanıp bitkili tanklara daha sonra geçmeni öneririm.

Keyifli bir hobiye başlamışsın, şimdiden başarılar dilerim...

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
Nejat abi önerdiğin nano tank fikri harika ama bence biraz erken diil mi :)

Bu tip tanklar kurmak epey tecrübe ister. Bana kalırsa bitkili tank kurmak ve aynı seviyede tutmak hem zor (T5 ışık, CO2 tüpü ve tertibatı falan tam teşekkül olsun istersen) hem de masraflı.

Önder kardeşim bence ilk aşamada Avrupa'dan falan bitki getirtme olayına falan girme. Balık, balık+bitki, (dayanıklı bitkiler seçmelisin, fotodakilerin ihtiyaçları fazla gerçekten) besleyerek tecrübe kazanıp bitkili tanklara daha sonra geçmeni öneririm.

Keyifli bir hobiye başlamışsın, şimdiden başarılar dilerim...
Ben de bir ara vardı canlı bitkili akvaryum ama bakamadığımdan vermek zorunda kaldım. Kızım biraz daha büyüyünce tekrar alabilirim akvaryum. O zaman tam teşekküllü bir akvaryum kurmak istiyorum o nedenle öyle yazdım ben. Tabi daha tecrübem yok benim henüz pek fazla :).