Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

AKYA BAŞLADI!

AKIN KAPTAN

Editör Moderatör
Gold Üye
Adı
Akın Kaptan
Bayram tatilinde İstanbul'dan gelen misafirlerime iyi bir av yaşatmak kısmet olmadı. Hem canlı yem yakalamak hemde onları bu sıcakta kovada canlı tutmak konusunda çok başarısız olduk. Su öyle sıcakki ne kadar tazelersek tazeleyelim dipten gelen balığı 30 dakikadan daha uzun yaşatmak mümkün olmuyor. Tabiki ölü balıkla kurnaz trofeleri kandırmak çok zor. Tüm hırsımızla avlanmamıza rağmen sonunda güneş çarpmasından nasibimizi aldık.Canlı yem yakalamak için uğraşırken yeni bir tür olan "KILKUYRUK MERCAN" yakaladık. Kızıl deniz türlerinden olan bu balığın işgalci olduğu ve önümüzdeki yıllarda daha bol yakalanacağı tahmin ediliyor.

Yemli dip takımlarımıza gelen her türlü canlı ile dip sırtısı yaptık.

Pek makbul bir yem olmasada hani balığı bile canavarlara yem olmaktan kurtulamadı.

Misafirlerim gidince bugün tek başıma açıldım. Orta sularda çektiğim rapala x-rap silver ile güzel bir yazılı palamut yakaladım. Çok çabuk ölen balığı ıslak havluya yatırıp incitmeden üçlü hırsız iğneli takıma iliştirdim. Derinliğin 10-15mt olduğu taşlık merada dolaşırken önce yem palamut sonra makinanın kaloması çıldırdı. Balık hiç beklemediğim kadar dirayetli çıktı. Takriben 15 dakika kadar güzel bir mücadele verdi. Hiç acele etmeden ve saygıda kusur etmeyerek mücadele ettim. Balık görünmeye başlayınca kepçeye sığmayacağını anlayıp gagıçla(kancayla) aldım. Delikli ve güçlü bir klavuz iğne kulanarak ne kadar iyi bir iş yaptığımı balığı güverteye alınca anladım. Balık hırsız iğneden değil öndeki klavuz iğneye yakalanmıştı. Tüm arkadaşların bayramlarını kutluyor rastgelmesini diliyorum.

altaycan

Üye
Adı
Altay CAN
kaptanım akya harika inşallah arkası bol olur,
selamlar..

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tebrikler Akın
Güzel bir akya yakalamışsın.
Dahası rastgelsin

Adı
Hızır Şeref Gültekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tebrikler kaptanım harika bir balık gerisi de iyi olur inşallah

Latif Uğurluçimen

Aktif Üye
Adı
Latif UĞURLUÇİMEN
Akın bey Tebrik ederim, Çarşamba günü 2 saatliğine denize indim tam sarıkuyruk suyu diye düşündüm ama bana hiç denk gelmedi. Siz yakalamayı başarmışsınız, tekrar tebrik ederim. Sizin oralarda başladıysa buralarda da yakındır. Akşam hava kararırken bizde 5 adet lüfer yakaladık. Son bir kaç raporda tembellik ettim ama yakın zamanda toplu yazarım inşallah.

olmeca

Üye
Adı
Yener GÜNGÖR
Tebrikler Abi harikasın!!!

ryetik

Daimi Üye
Adı
Ramazan Yetik
Tebrikler üstad yine harika bir av raporu okuduk ve resimlerini izledik sayende :) İşgalci türler için hiç endişelenmiyorum zira bizde bu tüketim varken hiçbir tür bir seneden fazla dayanmaz :D

Gokhan_

Yeni Üye
Adı
Gökhan Özüduru
tebrikler guzel bir balik devami gelir insallah

Adı
Orhan Küçükbiçmen
Tebrikler sevgili Akın kardelşm, çok güzel bir paylaşım ve güzel bir av olmuş, ellerine sağlık, hoşçakal.:):):)