Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aliexpress

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Hkapan

Aktif Üye
Adı
Hüseyin
Kan Grubu
O Rh Pozitif

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Benim endişem bu iş takipsiz kargolarda nasıl olacak. Vergi kapıda mı ödenecek aranıp bilgi mi verilecek mail mi gelecek. Açıklık getirseler keşke 4 5 ürün var vergi de versem ucuz ama geleceği konusunda ciddi şüphelerim var bu durumdan dolayı.

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Düşünsükçe aklıma sorular geliyor. Takipsiz kargolarım posta kutusuna bırakılıyordu. Eğer bu kargolardan vergiyi kapıda almaya kalkarlarsa ptt çok sıkıntı yaşayacaktır. Tüm mahalleye kapıya bırakmasına rağmen zor yetişiyorlar. İnternetten ödenmesi durumunda ödedim vergiyi ve takipli olmayan kargom kayboldu ne olacak? Var mı bilgisi olan.

Baba oğul

Yeni Üye
Adı
ALİ
20-30-40 dolar gibi yüksek meblağlı siparişlerde pek sıkıntı olmaz. ama 0,60 dolarlık, 1 dolarlık, 2 dolarlık siparişler artık sona erdi. Çünkü gümrük muafiyeti kalktığı için -mecburen- her paketi gümrüğe sunacaklar. sipariş bedelinin %20 si vergi+5,20 TL gümrüğe sunma ücreti ile küçük siparişler iki katına gelecek.

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
@Baba oğul
20-30-40 dolar gibi yüksek meblağlı siparişlerde pek sıkıntı olmaz. ama 0,60 dolarlık, 1 dolarlık, 2 dolarlık siparişler artık sona erdi. Çünkü gümrük muafiyeti kalktığı için -mecburen- her paketi gümrüğe sunacaklar. sipariş bedelinin %20 si vergi+5,20 TL gümrüğe sunma ücreti ile küçük siparişler iki katına gelecek.
Keşke öyle olsa. Birde aşağıdaki tablo var.
Kaynak:Yurt dışından 22 Euro'luk bir ürün artık kaça gelecek?

gümrük.jpg

_Ramazan_

Daimi Üye
Adı
Ramazan DEMİR
Kan Grubu
B Rh Pozitif

Hkapan

Aktif Üye
Adı
Hüseyin
Kan Grubu
O Rh Pozitif

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
EĞER BU hesapsa nasıl netlik kazanır öğrniriz bilmiyorum su kaçmakla kalmaz oruç oruç günaha girmek istemiyorum inatla günaha sokuyorlar Allah ım sen hakkımızda hayırlı olanı nasip eyle zalimlere fırsat verme
Vergi bu şekilde alınmıyor. Direk gümrük vergisi ekleniyor. Belki bu tablodaki vergilerin eklendiği özel ürünler olabilir bilmiyorum.

Bizim alacağımız balık ürünlerine direk yüzde 20 eklenir, sunum ücreti de olabilir. Asıl sıkıntı ücreti alma ve takip etme işi nasıl olacak? Her ürün sunuma girerse iş çok uzar. Ayrıca ptt görevlisinin bırakıp gitme şansı kalkar.

Zor durum vesselam..