Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aliexpress

Uygr

Aktif Üye
Adı
Uygar
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Keşke dediğiniz gibi olsa ama burada devlet (hükümet) vergiden daha çok, bıktırma politikası izleyecek gibi görünüyor. Her gelen posta gümrüğe sunulup fiyat araştırmasına tabi tutulacak, paket açılımı yapılacak, değer biçilecek ve bu işlemler yapılırken bizim max. 2 ay bekleme süreci belki 3 ay ya da daha fazla süreye çıkacak. Sonuç olarak da vatandaş o kadar bekleyeceğime buradan alıp kazıklanırım diyecek veya bu hobiye veda edecek.

Ben devletin bu uygulamasını desteklerdim, desteklemek isterdim ancak içerideki fiyatlama politikasını vatandaş tarafından değil birkaç ithalatçı için uygulayacak ve vatandaşını daha da ezecek. Görünen o.
Ben kendi adıma beklemeyi tercih edecek gibiyim.
Beklemek istemediğim bir durum olursa da AliExpress’de 10 TL’ye satılan ürüne 45 ila 140 TL arasında fiyat vereceğime biraz daha bütçeyi zorlar taksit vs. yaptırır orijinal ekipman alırım.

Hem kalitesinden hem de garantisinden yana içim rahat eder en azından.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

GOKHAN AKSOY

Daimi Üye
Adı
GOKHAN AKSOY
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar AliExpress den bu kol topuzunu almak istiyorum Türkiye'de bulamadım acaba yeni vergiler le kaça alirim

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EyezBerg

Aktif Üye
Adı
Emrah A.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Şimdi 1-2 liralık ürünlerden sipariş versem ve bunları kargodan almasam (param Çinlide kalsın, iade de istemiyorum. Sadece Türkiye'ye gelsin gümrüğe girsin, geri gitsin istiyorum.) ne olur?
Bunu ben de düşünmedim değil, hatta TR bazında toplu olarak 1-2 cent'lik ürünlerden sipariş edip almasak nasıl başa çıkacaklar merak ediyorum.

ErBo62

Aktif Üye
Adı
EREN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu vergi kararı çıktıktan sonra 4 adet kargom geldi 1 tanesi hem paketleme olarak büyük hem de fiyat olarak yüksekti ama herhangi bir ücretlendirme alınmadı, diğer kargolarım içinde bir ödeme yapmadım bu arada kargolarım bu hafta ve geçen hafta geldi yani karar çıktıklarında ürünler hala yurtdışındaydı, bilgilerinize.

Son düzenleme:

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu vergi kararı çıktıktan sonra 4 adet kargom geldi 1 tanesi hem paketleme olarak büyük hem de fiyat olarak yüksekti ama herhangi bir ücretlendirme alınmadı, diğer kargolarım içinde bir ödeme yapmadım bu arada kargolarım bu hafta ve geçen hafta geldi yani karar çıktıklarında ürünler hala yurtdışındaydı, bilgilerinize.
Karar 1 Hazirandan itibaren başlayacak.Ama daha önceden sipariş verilipde 1 hazirandan sonra gelecekleri bende merak ediyorum.Çünkü benimde daha gelmeyen 7 ürünüm var :(:(

Dr. who

Aktif Üye
Adı
ege
Bunu ben de düşünmedim değil, hatta TR bazında toplu olarak 1-2 cent'lik ürünlerden sipariş edip almasak nasıl başa çıkacaklar merak ediyorum.
Selam
Önce herkesin iş yükü artacak. Siparişler 60 90günde gelmeye başlayacak. Geri dönüşler iadeler vs vs başlayınca alibaba oraya not düşecek. Tr gönderim yapılmamaktadır. Sonra devlet bu işten nasıl kar sağlayacağını bulacak. Sana e tebligat yöntemiyle 5.20 tl sunum ücreti tebliğ edecek. Sonra böyle böyle birikecek. Birgün devletle işin oldumu senden faiziyle beraber tahsil edecek. Yurtdışıdan ürün getirmek artık daha da zorlaşacağı için 20 tllik ürün dolar eruro jp yen bahanesiyle 40 tl olcak.
Olan kısaca bize olacak :) :)
Saygılar

Uygr

Aktif Üye
Adı
Uygar
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Şimdi 1-2 liralık ürünlerden sipariş versem ve bunları kargodan almasam (param Çinlide kalsın, iade de istemiyorum. Sadece Türkiye'ye gelsin gümrüğe girsin, geri gitsin istiyorum.) ne olur?
Benim tahminim bu tip malzemeleri geri göndermezler.
İthalatta yurtdışından gelen malın çekilmesi için 45 günlük süre verir gümrük müdürlüğü. İthalat işlemi yapılmazsa mal millileşir.
Daha sonrasında ise ihale ile satılır diye biliyorum.

Küçük kargolarda da aynı yol izlenir kanatimce. Çünkü geri giden kargonun ücretini kim üstlenecek. Mal kıymetli değilse Çinli bunu üstlenmez.
Gümrük işlemleride yapılmayınca millileştirip daha sonra ihale ile satarlar diye düşünüyorum...

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ben vergi ödemekten değil de ürünlerin gelmeyeceğinden korkuyorum. İnşallah gelir ve ödeme için bir kolaylık yapılır. Pek sanmasam da daha iyi bile olabilir vergi almak için mecbur kapılarımız çalınacak belki de. Adil ve kolay bir vergi sistemi olduktan sonra hala buraya göre çok ucuz ürünler var. Ve burada olmayan pek çok ürün var.