Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Allahını seven bana anlatsın şu Apaçi dansı nedir

cogito74

Aktif Üye
Adı
ibrahim d*km*n
benimde aynı sekilde anlamlandıramadigim bir dans..estetik olur bisi diyemem ama bu kolbastidanda fena.hadi kolbastinin hamsiye itafen ortaya çıktığı felan söyleniyor ama bu ucube bişey.bizmi yaşlanıyoruz diyeceğim ama cevremde 18*25 yaş arası bir sürü genç var çoğundan böyle birşey görmedim... ilk kezde bu videoda gördüm googlda aratıncada yaygınlığı hayrete düşürdü..
gündemi yakalayamıyormuyuz yoksa bunlarin gündemi bizden çok farklı da ondan mı oluyor anlamadim. lakin yeğenlerimden birinde bunu görsem atarım enseye bir şaplak zorla zeybek oynatırım....

levrekci

Üye
Adı
mehmet gezer
bu çocukların hiçbiri apaçi değil arkadaşlar,
şuan itibarıyla sabancı üniversitesinde okuyan öğrencilerin çektiği görüntüler,
amaçları kendilerini eğlendirmekten öteye gitmez iken şuan ünlü oldular :)

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Bende çok seviyorum bu dansı etmeden duramıyorum :D
Yeni nesil saçmalıklarından biri işte, fazla üzerinde durmamak lazım. Zamanla bu dans yapanlarda unutur hatta ileride "amma saçmalamışız yaw" diye hayıflanırlar.

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
yurdum insanı ilgi cekme amaclı hertürlü şaklabanlığa giriyor,bir erkeğin kırıtması bu kadar kötü olur ya

enis59

Daimi Üye
Adı
Enis
gerçekten saçmalık acayip kıvranışlarla dans edildiği sanılıyor bende bunu hemen hemen her gençte cep telefonu melodisi olarak dinliyorum kültürümüze uymayan bir dansı daha aldık hayırlısı yenilerine:)

ozi

Daimi Üye
Adı
Ozan Dağlı
Bu dansı yapanlar Yıldız TİLBE den esinlendiler bence.

YaşaR

Moderatör
Yönetici
Gold Üye
Adı
YaşaR
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlar bu şarkı ve dansın ortaya çıkış şekli farklıdır. Hani maganda dediğimiz biraz kaba vatandaşlarımız varya onların genç olanına apaçi diyorlar. Bu müzikle dans edip garip figürler yapan ama ciddiyeti elden bırakmayan bir kaç genç arkadaş bu danslarını Vidoe portale yüklerler ve ondan sonra kıyamet kopar. Bu arkadaşlara apaçi grubu derler ve dansada apaçi dansı derler :)

Bir takım ünversite ve diğer genç gruplarda bunlarla dalga geçmek için taklit apaçi dans görüntüleri video portallerden kamoyuna yollarlar ondan dolayı çok meşhurdur bu görüntüler ve aynı zamanda çok popülerdir.

Şimdi Nejat ordan bana diyecekki neden ırkçılık yapıyorsunuz apaçi dediniz vs. vs. :) ben demedim demişler güncel olayı aktarıyorum neden böyle olmuş bilmiyorum çokta ilgilenmiyorum :)

lost_zombie

Daimi Üye
Adı
Nejat BİLECEN
Kan Grubu
A Rh Negatif
Arkadaşlar bu şarkı ve dansın ortaya çıkış şekli farklıdır. Hani maganda dediğimiz biraz kaba vatandaşlarımız varya onların genç olanına apaçi diyorlar. Bu müzikle dans edip garip figürler yapan ama ciddiyeti elden bırakmayan bir kaç genç arkadaş bu danslarını Vidoe portale yüklerler ve ondan sonra kıyamet kopar. Bu arkadaşlara apaçi grubu derler ve dansada apaçi dansı derler :)

Bir takım ünversite ve diğer genç gruplarda bunlarla dalga geçmek için taklit apaçi dans görüntüleri video portallerden kamoyuna yollarlar ondan dolayı çok meşhurdur bu görüntüler ve aynı zamanda çok popülerdir.

Şimdi Nejat ordan bana diyecekki neden ırkçılık yapıyorsunuz apaçi dediniz vs. vs. :) ben demedim demişler güncel olayı aktarıyorum neden böyle olmuş bilmiyorum çokta ilgilenmiyorum :)
Yok demiycem çünkü burdaki söyleniş amacı banada keyif veriyo.Şaka bir yana bu kültür zaafı bizim toplumumuza büyük hasar veriyor gülüyoruz ama bu gerçekten yetişen nesilin nekadar amaçsız nekadar boş geldiğini gösteriyor ve sorgulanması gereken bir eğitim sistemini göz önüne seriyor.Şimdiki eğitim kurumları zehir gibi zekaya sahip çocuklarımızı moronlaştırmak için elden geleni yapıyorlar.

Ben ve bana yakın yaştaki dostlarımız bilir bize öğretmenimiz günlük gazetelerden kupür kestirir okuturdu, arastırma ödevleri verirdi,her hafta bir kitap okutur ve özetini yazdırırdı hala ilkokulda yazdığım kitap özetleri durur saklamışım ogünlerden.
Şimdi ise bir sürü badem bıyıklı eğitici denen kişiler çocuklarımızı moronlaştırıyor.Düşünün köy enstitülerinin zamanını köydeki insanda kentteki insanda bir yozlaşmadan kurtulma amacı güden sistemle eğitiliyordu.El becerileri meslekler edindiriliyordu.Ama korku imparatorluğu herzamanki gibi yönettiklerinin akıllanıp, sorular sormasını istemedi hepsine komünist dendi eşkiya dendi ve bir kalemde silindi atıldı.Bu güne bakınız bir ergenekondur gidiyor tarih tekerrürden ibarettir sözü malesef doğrulugunu kanıtlıyor..

Türkiyenin her yerinden böyle bir yükselişi düşünsenize tabiki engelleyecek güçler olacaktır.

[DM]x8wxu9_koy-enstytulery_news[/DM]

[DM]xegnxc_koy-enstitusu-guzel-sanatlar-eyitim_creation[/DM]

Sonuna kadar izleyin lütfen

[DM]xcqdbn_koy-enstituleri-belgeseli-1_lifestyle[/DM]
Bu videoda Uğur Mumcunun anlattıkları sanırım en etkili belgedir.

[DM]x76z1c_uyur-mumcu-nun-koy-enstituleri-konu_news[/DM]

Bu linklerde de köy enstitüleri hakkında acıklayıcı bilgiler var özellikle genç arkadaşlarımızın okuyup anlaması gereken bilgiler.

http://www.cumok.org/tr/arsiv/html/cumok/tokat/cumokyazilari/hkarsli/koyenstituleri.htm

http://tr.wikipedia.org/wiki/Köy_Enstitüleri

Moderatör tarafında düzenlendi:

Owti

Aktif Üye
Adı
emre özmeriç
Kan Grubu
B Rh Negatif
Nejat abi gel seni cumartesi gunu taksime göturuyum 2-3 mekan dolasalim neden apaci dansi ve neden apaçi dediklerini çok daha iyi anlarsin :):):):):)

Murat BİLGE

Daimi Üye
Adı
Murat BİLGE
Apaçi dansı, kültürel yozlaşma.. derken,
Olay Köy Enstitülerine döndü Nejat abi,
Günümüzde hemen hemen her konuda dünyayla aynı anda ve aynı teknoloji ile
her konuda Devlet ve Özel okullarda eğitim alınırken, eğitim anlamında geçmişe özlem duymak bana göre değil.
Bazı nostaljik konularda özlem duyulabilir ama, teknoloji konusunda hiiç gerek yok.

Ayrıca, bu dans geçmişi olan bir dans değil.
Bu olay sadece Türkiye'nin gençliğinin değil Tüm dünya için bir tehlike.
Nedenine gelince, artık dünya bir ekranın ucunda.
Siz eğer bu teknolojiyi kullanıyorsanız ve dün dünyanın bir ucunda bir gelişme ve bir grup çıkıyor ve siz bunu bugün, 1 gün sonra izleye biliyorsanız bunun önüne geçemezsiniz.
Ancak, çin.. hindistan ve tibet gibi haftalarca gidilen ve elektriğin olmadığı teknolojinin olmadığı bir yerde örfünüz adetiniz bozulmaz. Atalarınız nasılsa siz öyle yaşarsınız.
Ama bu demek değilki, her şeyimizi kaybedelim.
Hayır..!!! Çocuklarımıza en güzel eğitimi verirken,
Türk bilincini ve örf adetinide öğretmeli,
onları yabancı hayranlığından korumalıyız..
Neyse konu uzun.. Ve mevzu derin...
saygılarımla...